Aktuálně: 2 768 inzerátů261 485 diskuzních příspěvků19 165 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 05.10.2025, 16:11:11 xxx.xxx.21.15

Ten plašič asi fakt funguje, což je super👍super pro lidi, co nemají(a nechtějí) zvířata. Já co mám kočky, svoje i cizí a sem tam se ukáže i nějaké jiné zvíře, z čehož jsem většinou nadšená, já bych ho mít na ostatní havěť nemohla. Ale třeba na divočáky, aby neryli hřiště a zahrady…by byl taky super(netvrdím, že by na ně fungoval, to by se muselo taky vyzkoušet) A nestál ani 200Kč. 

lesnizinka
lesnizinka 05.10.2025, 16:13:46 xxx.xxx.21.15
acher:

Děkuji všem za podporu. Táta dnes odpoledne zemřel.

😢upřímnou soustrast🌼 to je mi líto, ach jo😔

kometa
kometa správce
05.10.2025, 16:14:02 xxx.xxx.147.163
acher:

Upřímnou soustrast. My měli pohřeb v lednu. Už je to lepší, ale stejně…

Sarah01
Sarah01 05.10.2025, 17:37:36 xxx.xxx.162.253
acher:

Upřímnou soustrast. 

Kilian
Kilian 05.10.2025, 17:55:48 xxx:xxx.b197:faac
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 05.10.2025, 16:08:37

..přimějte prosím hlubokou soustrast…🌹🌹

Sardullah
Sardullah 05.10.2025, 18:40:49 xxx.xxx.221.216
»

Upřímnou soustrast… hodně sil 🖤

Doron
Doron 05.10.2025, 19:26:01 xxx.xxx.166.146
»

Přijměte moji hlubokou soustrast.

To jsou tak těžký věci..

Ať tatínek odpočívá v pokoji.

Orionka (neregistrovaný) 05.10.2025, 21:36:08 xxx:xxx.2c2c:676e
Sarah01:

Myslím, že ta hortenzie venku být nemůže. Teď jak byly ty mrazy, pomrzly listy a to hned opadá. Nebo je to normální?

Opadá, na jaře obrazí. Jestli je v květníku, zasypte rašelinou - já zasypávám tím, co teď opadá z tůjí, smíchané s rašelinou. Tu v zemi také. Jestli je mladá (1., 2. rok ), můžete jí pomoci natažením papírového pytle - třeba. Jestli ji unesete a máte ji kde umístit, i to je možné.

lesnizinka
lesnizinka 05.10.2025, 21:41:30 xxx.xxx.21.15
Orionka:

Opadá, na jaře obrazí. Jestli je v květníku, zasypte rašelinou - já zasypávám tím, co teď opadá z tůjí, smíchané s rašelinou. Tu v zemi také. Jestli je mladá (1., 2. rok ), můžete jí pomoci natažením papírového pytle - třeba. Jestli ji unesete a máte ji kde umístit, i to je možné.

Ano, takhle. Jestli je v květináči, zacházela bych s ní jako s přenosnou, na zimu bych ji schovala někam do chladné chodby a na jaře vysadila v zahradě. 

Sarah01
Sarah01 05.10.2025, 21:56:23 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Ano, takhle. Jestli je v květináči, zacházela bych s ní jako s přenosnou, na zimu bych ji schovala někam do chladné chodby a na jaře vysadila v zahradě. 

Ano, už je 2 dny doma, pro jistotu. Už jedna mně zmrzla a odešla, tak aspoň tuto chci zachránit.

Orionka (neregistrovaný) 05.10.2025, 22:06:12 xxx:xxx.2c2c:676e
Sarah01:

Ano, už je 2 dny doma, pro jistotu. Už jedna mně zmrzla a odešla, tak aspoň tuto chci zachránit.

Dejte pozor, ať se neunáhlíte a nevyhodíte ji zbytečně. Taky jede květináč zůstal loni venku, na jaře jsem ji nevyhodili jen proto, že jsem byla liknavá, fakt nevypadala dobře - a kvete ještě teď.

Vahine
Vahine 06.10.2025, 09:34:50 xxx:xxx.95e:5d01
»

Přiměte prosím upřímnou soustrast 🖤

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 06.10.2025, 09:37:13 xxx.xxx.119.6

Acher, upřímnou soustrast🌹.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 06.10.2025, 09:51:48 xxx.xxx.119.6

Dokoupila jsem rajčata, udělala to lečo a zavařila i na minestrone, z čehož budou i omáčky. Jsem zvědavá na úrodu jablek, je jich dost, sklidili jsme, co mám ale hlášení lidí z okolí, tak mají jablka špatná, mně se naše špatná nezdají, snad zvládnou zpracování na křížaly, sušit budu i švestky. Z mrkve a hl. zelí zavařím salát, původně jsem chtěla dělat kvašenou zeleninu, mám - letos poprvé i krásné pekingské zelí chtěla jsem dělat kimči, ale tyhle pokusy mi nikdy nevyšly. Nevím, co dělám špatně, špatný podmínky? Vzdávám to, vše nějak zavařím a basta.

Haluxy…zkoušel jste někdo spešl nebo “spešl” ponožky? Nakoupila jsem mamče jako experiment, nevím, jestli to není placebo efekt, ale ona je prý nadšená. + jak sem dávám odkazy Pavly Modré, ona má i nějaká cvičení.

Hodně sil všem.

Bobca
Bobca 06.10.2025, 11:06:51 xxx.xxx.32.200

U nás byl včera večer,i ráno chvíli problém s inernetem,sekala se i telka..mám Magentu…ale už je to dobré..Dnes poprvé mi dovezou oběd🙏..(100.-i s dovozem)musím vyčkávat v kolik,chci nainstalovat bezdrátový zvonek,aby mi mohl cinknout..sejdu si pro něj dolů..nechci ho honit do schodů,stačí dát k brance pod schodama…V pátek jsem měla čekat,že přijede pro kastrolky,ale jsem se omluvila,jela jsem poprvé k nové zubařce..sehnala jsem 3 km,ve vedlejší dědině🤗,,Tak mi vyšli vstříc,že mi dnes dovezou v jejich kastrolkách,zaplatím do konce října,dám mu klíče od vchodu.,kdyby byla optika zavřená…Takže nemusím vařit!!hurá!

lesnizinka
lesnizinka 06.10.2025, 12:36:00 xxx.xxx.21.15

Vem i nám Bobi😜Ale tak já vařím celkem ráda, když nemám zrovna naplánovanou nějakou práci. Teď už toho asi moc nenadělám, to už jsou jen úklidy pole a ještě mám nějaké ořezávání. Pak zase honička až na jaře, jímá mě hrůza, jen si na to vzpomenu😏Teď jsem skončila s úklidem(venku trochu soplí) ještě musím vyklidit a odmrazit mražák - kámoška nám domluvila od příbuzných zavražděnou krůtu😏Už jsme ji tuším dva roky zpátky měli. To porcování je strašné, ke konci měsíce prý bude. Uvařenou mám od včera kulajdu. Vyskočily ještě krásné klouzečky, i když je mám ráda maximálně ve smaženici, tak jsem se nechala ukecat a dala je do té kulajdy. Když je oloupám, není to jak slimáci😛ale proti václavkám(které nerostou🙄) je to o ničem, bez chuti, ani člověk neví, že jí houby😟Stejně tak nemám nijak ráda praváky, taky mě to v jídle neuchvátilo. Sestřenka mě na ně zvala minulý týden, s díky jsem odmítnula, fakt po nich neprahnu, baví mě jen to hledání😉Včera okukuju platan, že musím ořezat některé spodní větve, je už pod ním hodně tma, vyhubila bych podrost, co pod ním je. A už hodně stíní i sousedům, malinko ho skoriguju. Tak čumím a vidím souseda, jak jde k našemu plotu(na roh jejich baráku) a něco tam kutá. Přes keře jsem neviděla co, tak na něj opatrně promluvím, že ho vidím(no leknul se chudák😛a to mě ještě ani neviděl😜) a ukazoval ten ,,pomalý hrnec" že pečou kachnu. ,,Probůh…proč venku?" Že aby jim doma nesmrděla😎 Říkám to pak mamce a ta že:,, právě voněla ne?"😜Jsem mu říkala, že Tom je chorý, nachcípaný, hnisá mu zub, nemlže se hýbat, tak prý jen polívka bude…žádná kachna😛

Fikovnice
Fikovnice 06.10.2025, 13:04:31 xxx.xxx.38.183
acher:

Acher, i já se přidávám s vyjádřením hluboké soustrasti. Prosím, držte se.

Bobca
Bobca 07.10.2025, 10:53:08 xxx.xxx.20.192

oběd byl dobrý,ale totálně studený..než objel tu trasu…Brambory,fazolková máčka a 2 vařená vajíčka..menší hnízdo skořápek na kousku blány..2 menší jsem křupla,vyplivla,ale pak jsem narazila na shluk(v takovém množství se to stane..)..….Tak si budu muset ohřívat na sporáku,mirovlnku nemám(ani nechci)..takže kdybych to měla přes charitu,bylo by to o 10kč dražší,ale možná by byly ty termonosiče..Bo nevím,jak by si to ty babči samy ohřívaly…Chtěla po mě ale ještě nějakou službu k rozvozu,tak jsem se k tomuhle komfortu nedostala..

Buggyra
Buggyra 07.10.2025, 11:46:19 xxx.xxx.198.226

To se ti Bobčo ten oběd pěkně prodraží, když si ho budeš tak jako tak ohřívat… Jestli by ses nakonec za tu stovku denně plus tak jako tak zapnutý sporák nenajedla i sama… Ale asi ne tak hodnotně a pestře 🙂 Tak uvidíš, jak to bude fungovat, asi je to milé, že člověk taky jednou nemusí přemýšlet, co a z čeho, naprosto chápu!

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.