Ty jo, možná i ta dečka BOT by mohla být nápomocná, to mi přijde takový bezproblémový, ale taky dražší. Klíďo bych pro začátek zkonzultovala, nám na fyzio dali kontakt na veterině.
Ronjo, co je dečka BOT, prosím? Já už celkem spěchám na neurolku, ale můžu se pak stavit někde. Zkusím pogooglit… Jde o to, jestli by on něco na sobě snesl…
Je hrozné, kolik úsilí ty holky veterinářský do něj investovaly (a já také) a teď se zas s prominutím pokadí klouby.
Jani, napadlo mě, nemáš doma takovou tu infralampu s červeným světlem? Hodně se to na klouby používá, posvítila bych si na něj😉A nebo nějakou hračku, nevím, kdo běhal za těma oříškama? Pomalu ho zkusit rozhýbávat. A když se nechá, prostě mu nožičky jemně promasírovávat.
Kdysi jsem měla horský slunko, ale to je sto let zpátky, ani nevím, jestli se ještě dělá…
Pardon, pořád nevím, jak na ty zkrácený odkazy, no nic. Tohle jsem myslela, ale konzultovala bych.
Ta Solensia to je jako Librella? Náš nový veterinář byl docela překvapený, když jsem mu o nežádoucích účincích Librelly říkala, chválil a netušil. Asi je důležitý, že mu to teď ulevilo a Vám v něčem taky(?).
Hele jestli mu to pomůže jíst, cpala bych do něj tu Solensii horem dolem. Nejíst je pro kočku konečná tak jako tak. Zkus do něj dostat aspoň něco, smetanu, rohlík namočený v mlíce…piškot ve vývaru…
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 10.10.2025, 11:48:50
Ronjo, já jsem naopak ze včerejšího večera strašně špatná. Fido je zalezlej a nechodí… Vám MOC MOC děkuji za odkaz, již jsem psala vetkám. Odpol. mi budou volat.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.10.2025, 12:08:43
Hmm, lampička mě nenapadla. Jenže tolik stresu pro něj…?😢
Víš, jak jsme oba byli šťastní, že jede domů. V přepravce, jak mi říkala kámoška, se u baráku, ještě v autě, začal nadšením hemžit.
Když jsem jej přenesla vedle sebe na postel, tak se přitiskl, mazlil, předl. Tudíž usuzuji, že vleže je OK. Ale ta “chůze”… Jak jsem psala, odpol. bude volat některá z vetek. Teď se logicky bojí podávat jakákoli analgetika.
Já bych se té Solensie zas až tak nebála, ale nechci jít proti rozhodnutím VL.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.10.2025, 12:11:39
Jako že bys mu píchla další dávku Solensie? Tehdy mu pomohla do 24 hod. Já i toto psala dr., zda přece jen nepíchnout další dávku. On projevuje emoce, radost, pije, vyměšuje (ale teda dojít na záchodek je pro něj trága). Představuji si to jako svoje “čtyřkové koleno”… Taky v klidu jakž takž a chůze - bolesti.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 10.10.2025, 12:17:45
No já jen takovou poznámku… předení u kočky memusí vždy znamenat, že je na pohodu…. tím samozřejmě nechci říct, že u Fida to tak není, jen bych zrovna to předení nebrala jako ukazatel toho, že je vše v pořádku.
Jak psala Bobča, že u ní zataženo, tak u nás tohle počasí, s občasným mrholením už asi 4dny. Mě to nijak nevadí, já když ráno vyrážím v takovém počasí na obchůzku, tak jsem víc happy, než když vidím, že vyšlo slunko a bude mi pražit do ksichtu a já se čtvrt hodiny šklebím, než se otočím na zpáteční cestu😏 A dokonce bylo ještě o dva stupně míň, než u Bobči. Tak se obleču😉Ale teda ještě chodím jen v mikině, pod ní jen nátělník, zjistila jsem, že když nefučí, zvládnu to i ve 4st. Dneska je stejně, ale celkem teplo, 13st, nefoukalo, fakt příjemně. Slunko má vyjít v pondělí😎Zítra máme oslavu, tcháni mají 60let od svatby💐
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 10.10.2025, 06:01:42
Na Madeiře jsem byla 2x je to tam super. Dají se dělat i třeba jen půldenní treky a pak dát koupačku, když bude počasí. Třeba Fanal, dost často krásná mlha a stromy skoro po rovině nějakých 6km. Pak třeba Levada do Moinho a levada Nova, cca 11km. A určitě si ještě na něco vzpomenu, kdyžtak napiš
u nás ještě teď 13 stupňů,odpolko chviličku slunko..jinak od rána pošmourno…se mi nic nechtělo..čučím na telku průběžně..měla jsem asi 5 letefonátů-delších..a neděle v čudu…
Je zvláštní, že i když už 20let nechodím do práce, muž taky vlastně nechodí do práce(chodí tak různě, plánuje si práci sám) mamka je 10let v důchodu, tak stejně se pořád z nějakého důvodu těším na víkend😛 Víkend je prostě specifický, máme jiný program než v týdnu. A ano, je neděle večer a mě je líto, že víkend končí a zase budou všední dny. I když je to nesmysl a já mám teoreticky víkend pořád😉Dneska to taky uteklo, byli jsme od 12 do 17h na té tchánů oslavě, synovce s rodinou a neteř už nemáme možnost tak často vidět, tak to bylo fajn, ale jinak já prostě oslavy ráda nemám ještě, že tahle se obešla bez nějakých formalit, které doslova nesnáším.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 12.10.2025, 19:03:56
Formality taky nemám ráda…jako teď už neoslavujeme, ale dřív to bylo každou chvíli, ať už rodina a nebo kamarádi. No kolikrát se mi ani moc nechtělo, ale nakonec jsem si to vždycky užila…ve své podstatě mi to dneska chybí, protože na těch oslavách se člověk potkal i s lidmi, se kterými se nepotkává tak často.
Mám ráda i třídní srazy…jak ze základky, tak z průmyslovky…na obou školách si myslím, že jsme byli super parta a fakt se moc rádi vidíme. Je mi líto, když mi někdo ze známých řekne, že lidi ze školy už nepotřebuje v životě vidět, protože to byl děs…mrzí mě, že nezažili ve třídě takovou pohodindu jako já…pořád k sobě máme se spolužáky blízko…prožili jsme spolu dětství a pak i pubertu, to se nezapomíná😄
Se základkou už to děláme skorem každý rok…asi jak stárnem, tak zvyšujeme frekvenci setkávání.😎…
Akorát čím je člověk starší, tak se tak nějak víc probírají i ty životní starosti…to mi tak nějak chybí takové to “bezstarostné mládí”. Ale i tak se spolu hodně nasmějeme…
Jsem ráda, že mám ve svém životě hodně lidí, kteří sice nejsou moje “nejky”, ale berou mě takovou jaká skutečně jsem…ještě kdyby to byli tak fanatičtí pejskaři jako jsem já, tak by to už nemělo vůbec žádnou chybičku.
I když mi život uštědřuje jeden kopanec za druhým, tak za ty lidi v mém životě jsem fakt ráda.
Prosím kdo má zkušenost a nebo o tom ví více , podělte se semnou. O co jde? Gigoušek už asi tak rok kašle, není to kašel normální, zezačátku takové jako “ jen si odkašlu a dobrý”, ale bylo to jen sem tam. Byla jsem u třech vet. a ty řekly, že je to spadlá trachea. Dobrý byla diagnóza tak fajn a co stím? Nic, operace a sten. Tak do toho se mi moc nechtělo, začali jsme dávat Jitrocelový sirup, po čase se přidal 2X denně čtvrtka Prednisonu. Tak jsme vydrželi dost dlouho.
Jenže asi týden začal neskutečně kašlat, záchvaty i v noci , zase jsem se nevyspala. Jedu po dvou dnech za vet. říká “určitě se mu trachea zhoršuje, šup, šup na kliniku udělat rentgen”. Tak jsme jeli a na rentgenu celá trubice nádherná, žádná trachea spadena tam není, vše hezké jen vzadu vetka usoudila, že to vypadá na stařeckou Bronchitidu. Dostal injekci S.C., I.M , něco jako toto nevím co to já jen opisuji Depedin Veyx a léky Euphyllin CR N 100mg. Bylo vidět i slyšet, že se mu po injekci ulevilo.
Dnes jedeme na kontrolu, úleva je tam tak o 80%, ale stále má záchvat, stále sem tam pokašlává ( jasně jsem ráda, že se to zlepšilo), ale chtěla bych mu více pomoct je něco co mu ještě lépe zabere? Kapky, sirup, léky cokoliv ráda vyzkouším.
Třídní srazy gymplu mám také ráda a ráda na ně dorazím, dozvím se, co nového spolužáci, kteří jsou zhusta v životě daleko úspěšnější, než já, zase objevili, dokázali, navštívili, viděli a zažili, je to takové nahlédnutí do jiného světa 🙂 Spousta z nich sem do kraje jezdí už jen navštěvovat rodinu, někteří žijí trvale v zahraničí a nebo i v zámoří.
Na základku jsem chodila jen do pátého stupně a nenáviděla jsem to tam, šikana, vyhořelé mechanické učitelky, horory v jídelně, v družině si nepamatuji, že bychom kdy dělali cos zajímavého, prostě z družiny si nepamatuji lautr nic, jen že v šatnách občas někdo někomu něco sebral a pak se mu před družinou vysmívali…no brrr. Se základkáři jsem se nesetkala jedinkrát, v kontaktu nejsem s nikým z nich, pouze s pár mladšími sourozenci svých spolužáků, s těmi, co zůstali ve vsi…
S holkama z VŠ jsme se scházely pár let po dokončení VŠ, bylo to super, ale nějak jsme se rozutekly a už není nějak kapacita a nebo mě možná nezvou, všude jsem byla spíš zdrojem zábavy než plnohodnotným členem kolektivu 😄Občas se přemlouvám, že bych je pozvala, teď už by to zase šlo, protože už zase máme puštěnou elektriku na chatičce, takže se tam dá bivakovat, tak padla nějaká ta výmluva. Tak třeba by někdo v zimě na lyže zavítal (blbý je, že já lyže neumím, takže můžu poskytnout zázemí, ale s nimi si moc nevyrazím…).
No hlavně by mě zajímala nějaká alergologie. Může mít bronchitidu nebo astma, ale to už je důsledek… Zrovna se mohl setkat s nějakým alergenem, v tomhle období typicky nějakou plísní, takže já bych hlasovala pro testy na alergeny…