Aha😂já to fakt jen opisují a prd vím, jen vím, že dostal injekci barva jak kdysi penicilín, bíla, hustá. Alergie v pořádku nic se neukázalo.
Srdíčko taky vyšetřeno i rentgenem, snad jedna strana mírně jen mírně rozšířená, ale nic to neznamená.
Kdysi dostal Gigoušek psincák, léčeno a dostal to i Batynek, vzájemná předávka. Batynek skončil na antibiotikách, Gigoušek se měl s toho dostat jen Jitrocelovým sirupem a C. Možná byl psincák nedoléčen a skrytě demoloval Gigouška. Jinak nikdy Gigoušek nebyl nemocný až teď v jeho 10 letech. Vet. říkala , že jestli se mu neuleví tak půjde pod kameru. Nevím, no 🙄a kurát teď kašlal, máto a fakt nevím si rady. Když chytne záchvat tak trvá 5 - 10 min, než se mu podaří pořádně odkašlat, hodně mu pomáha vijít sním na zahradu. Takové to má jak když se dusí kočka chalupami.
Ronja s motejlem (neregistrovaný)13.10.2025, 09:36:04xxx.xxx.119.6
Jestli to trvá rok, tak to je chronická bronchitida? Jestli jsem to správně pochopila, tak teď někdy jste vysadili nebo snížili ty kortikoidy?
A tedy vyšetření srdce a plic se dělalo, nebo jen ta trachea a tam něco vzadu bylo vidět?
U nás se nejdřív vyloučilo onemocnění srdce, dělalo se vyšetření plic, dýchacích cest, paraziti krevní testy. Léčba kortikoidy “natvrdo” u nás velký špatný, takže si pes už nějaký ten rok 2x denně dýchne z inhalátoru, k tomu samozřejmě ideálně vyhýbat se spouštěčům.
Příznaky měl po nemoci, tak jsme nejdřív mysleli, že je to ještě z toho, léky na kašel nepomohly. Z občasného nočního kašle prokašlal noc, přešlo to do dne, pochopitelně únava, stres, a jelo se kolečko. Krom léčby necháváme dělat kontrolní vyšetření - ke zhoršení tohohle stavu nedochází. Má zkušenost.
Z nosu mu neteče, výtok z očí? Zhoršení za nějaké situace?
Ano vyšetření plic a srdce bylo. Vysadila jsem Prednison a asi jak to vypadá se budeme muset vrátit ( neskutečně přibral, je jak válec). Z nosu mu neteče, oči čisté veselí, hravý, žravý je, po injekci se veselost ještě víc zlepšila. Zhoršení sutace je , když si začne hrát, dovádět, štěkat začne kašlat. Už aspoň nekašle v klidu, ze spánku. Ano bude to ta chronická Brochitída. Děkují
snad jedna strana mírně jen mírně rozšířená, ale nic to neznamená.
A to vyšetření proběhlo u kardiologa? Jedna strana mírně rozšířená - zbystřila bych.
tak nějak
mému HW vet konstatoval šelest, ale že to je v jeho věku normální a “nic to neznamená” 😠. O pár měsíců později mi jiný vet psa doslova vytáhl z hrobu - samozřejmě selhání srdce
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 13.10.2025, 12:18:17
Takže bylo sono srdce, zkontrolovaly se chlopně, spešl krevní testy na srdce?
Hele bělouš tohle vyšetření míval 1× za 2roky nejdýl a teď už 1× za rok. Kardiologa minule napadlo, že když mi pokašlává po zátěži, že mám zkusit dávat 2× až 3× v týdnu koenzym Q10, že to může být problém svalů, odbourávání čehosi…už nevím. Dávám už půl roku. Kašle fakt minimálně, teď už spíš zřejmě od refluxu. Na ten mu zase dávám chlorellu, ona je zásadotvorná. Taky mám reflux a jíme chlorellu spolu. 😊
Ten kašel může mít x důvodů, široká paleta důvodů…
No já jen takovou poznámku… předení u kočky memusí vždy znamenat, že je na pohodu…. tím samozřejmě nechci říct, že u Fida to tak není, jen bych zrovna to předení nebrala jako ukazatel toho, že je vše v pořádku.
Tak to je jasné. Teda každému asi ne. Ale kdo žije s kočkami desetiletí, tak asi ano. Teda alespoň v to doufám. Fido se dokáže sebeuklidňovat předením, třeba ve vet ordinaci = to není projev radosti. Pokud se nalepí na mě, nastavuje břicho na drbání převaluje se atd. atd., a u toho přede = to je projev radosti a pohody.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 13.10.2025, 13:11:06
Sono bylo, krev taky a ha chlopně taky a vše v pořádku i když já se spíš přikláněla k srdíčku protože teď po částečném zklidnění kašle jen při zátěží a dost mu pomáhá honem jít ven. Ještě nepřekročí práh a už nekašle, kroutíme nad tím hlavami.
Léky zapásne, už pojedu máme tam být o půl třetí a poptám se . Uvidím možná ještě něco dostaneme.
Pro Dáju: reflux, mě po nádoru na plicích napadl hned jako druhý. Nádor to není, když byl na rentgenu, tak bych se přikláněla k tomu refluxu. Pohyb, tedy chůze na něj pomáhá, proto je to venku možná lepší (než polehávání doma)