Aktuálně: 2 572 inzerátů265 489 diskuzních příspěvků19 221 uživatelů

Třetí víčko

Bobca
Bobca 06.01.2026, 08:43:07 xxx.xxx.20.192

mě zas Božena,kožená-na oleji smažená….Ano,to si pamatuju i,že děcka jsou nemilosrdná k brýlatým…Dnes si myslím,že to už tak ani není.brýle nosí daleko víc děcek..a rovnátka taky..Moje holky měly vyndavací,jen na noc si je dávaly..

Jinak u nás dnes jen -5…ale slunko zatím nic..😟

Buggyra
Buggyra 06.01.2026, 09:07:51 xxx.xxx.198.226

Irma: malou plochou sportovní ledvinku vlastním a hojně užívám jako pamlskovník. A že ji užívám už pár let, tak má pár šrámu, tj. vykuchané vnitřnosti do jedné velké kapsy, kde dlí v igelitovém sáčku zamotaný multifunkční nůž (s kopytním háčkem) a pak hromada pamlsků a drobků a drti z pamlsků. Pamlskujeme i kostkovým cukrem 😀 Takže do toho telefon nedám.

Normoš mám telefon na karabině cvaknutý ke kroužku na pásku téhle ledvinky, a protože mám pádlo opatřené nesundatelným obalem a drátěným okem, mohu to s ním udělat také. No ale to pořád neřeší problém, jak zařídit, aby mi pádlo nevyklouzlo z ruky a jak ho ovládat během focení… Zavěsit na krk není úplně marná myšlenka, když vyklouzne, tak zůstane zavěšené na krku (nefotím selfíčka, takže mě to neomezuje) a to ovládání by mohlo být lepší, když to zapnu visící na krku, to by se mohlo dát i jednou rukou… Musím to někdy odzkoušet.

Vahine
Vahine 06.01.2026, 09:39:59 xxx:xxx.b116:a401
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 05.01.2026, 11:45:59

Dájo, doufám, že ten sprej do pár dní zabere a bude to TO ONO, co mu pomůže 🙏🍀

Buggyra
Buggyra 06.01.2026, 10:36:11 xxx.xxx.198.226

K stresorům na vánoce: já mám takovou výhodičku, že se na vánoce seberu a jedu z domu. Takže nic neuklízím (on by to Kocour samodoma stejně přerovnal), nezdobím, nevařím, nešílím. Hezky si dojedu na návštěvu, kde je to jak u snědenýho krámu, takže si můžu dát tři dny starou polívku na rampě nebo toustovej chleba s máslem a mandarinkou. No jo, abych nežehrala, nějaké cukroví a vánočka taky byly, já to péct nemusela 🙂 No a protože místní to taky moc neřeší, tak se uklízelo (odsouvaly hromady věcí ze stolu na skříň, vysálo) a zdobilo (na stůl se dal ubrus…) až na Štědrý den. S mou účastí. No, už tam moc návštěvou nejsem, spíš už taky makačenko. Ale místní mají starost o svých 20 koček, tak co bych nepomohla, že 🙂 Štědrovečerní večeři jsem si způlky taky udělala sama, obalila jsem si kuřízky a zbylo i na další dva dny 🙂 K tomu pařížský salát. Krůtka s brknedlem a zelím se dělala až 28., takže bylo dost času sníst se salátem ještě pár kapřích obalovaných filé. Uzeného kapra jsem tentokrát nedostala, projevili o něj zájem nějací příbuzní, tak jsem jim ho nechala.

Letos jsem teda porušila svoje předsevzetí nikomu nic nedávat, a dala jsem známým na jihu po losu na Zlatou rybku, jeden z nich vyhrál tuším dvě stovky, tak už jsou za vodou a nic jim pořizovat nemusím 😀

Buggyra
Buggyra 06.01.2026, 10:51:45 xxx.xxx.198.226

Já budu jednou zakládat farmu, tak se mi video o zakládání farem bude hodit 🙂 Teda možná ji budu zakládat jen virtuálně ve své mysli (to už ji mám skoro hotovou, že…), pokud se nedostanu k tomu, že bych na to měla k dispozici prostory. Tak se uvidí.

Buggyra
Buggyra 06.01.2026, 10:53:49 xxx.xxx.198.226

Jo a z těch močáků nastydlých jsem se vykohátala v pátek. Jakože ten poslední pátek. Takže do práce jako rybička (abych tu od těch sopláků mohla pěkně zase zčerstva něco chytit) 🙂

Buggyra
Buggyra 06.01.2026, 11:12:30 xxx.xxx.198.226

Já stahuji sídlištní odstrojené vánoční stromky koním do výběhu. Poníci, jak přes den nemají do čeho píchnout, teď na sněhu, oholili stromky dohola a i kůru ohlodali. Musím sehnat další stromky…

Coudas (neregistrovaný) 06.01.2026, 12:56:30 xxx:xxx.c578:b9ea
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 06.01.2026, 03:20:31

Děkuji Dájo 🙂 Hance jsem Vás komentář přeposlala a také děkuje za milou reakci. Příště uvidime, co s tím uděláme, něco vymyslíme 🤔 Hanka má už i mikrofony 🤭

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2026, 15:11:59 xxx.xxx.31.103
Buggyra:

Já stahuji sídlištní odstrojené vánoční stromky koním do výběhu. Poníci, jak přes den nemají do čeho píchnout, teď na sněhu, oholili stromky dohola a i kůru ohlodali. Musím sehnat další stromky…

Buggyro, jsem ráda, že jste zpátky👍K těm močovým…to je pakárna teda, nezávidím🙄Ale už jsme to tu psala a zopakuju: jsem přesvědčená, že je to od páteře. Já - od páteře, pomohlo napravení chiropraktikem. Měla jsem to cca dva roky, takřka v kuse. ATB pomohla vždycky na pár týdnů a nanovo. Sestřenka - cca 10let, tak už zkoušela naprosto všechno možné i nemožné, už byla zoufalá, nepomáhalo nic👎Přirozený porod a jako když utne, už nikdy se jí zánět nevrátil. Musí tam dojít k nějakému uvolnění, ale opravdu razantnímu, tady nějaká joga či masáže nepomůžou. Nevím, kolik chiropraktiků, nově fyzioterapeutů to v dnešní době ještě umí. Nebo si troufne, aby ho pacient náhodou nezažaloval🤔

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2026, 15:17:52 xxx.xxx.31.103

Ještě se vrátím k tomu posmívání dětí. Nevím, má paměť je na dvě věci😉ale já si vážně nepamatuju, že by se u nás ve třídě někdo někomu posmíval🤔A v době, kdy jsme byli už starší, druhý stupeň, jsem tam vládla tvrdou rukou😏takže by si to ani nikdo nedovolil. Nesnášela jsem utlačování nebo ubližování slabším👎

Sarah01
Sarah01 06.01.2026, 16:27:42 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Ještě se vrátím k tomu posmívání dětí. Nevím, má paměť je na dvě věci😉ale já si vážně nepamatuju, že by se u nás ve třídě někdo někomu posmíval🤔A v době, kdy jsme byli už starší, druhý stupeň, jsem tam vládla tvrdou rukou😏takže by si to ani nikdo nedovolil. Nesnášela jsem utlačování nebo ubližování slabším👎

Taky jsem to nesnášela, ale na kluky jsem si troufla, až když jsem byla starší. Myslím, že na prvním stupni ZŠ by mě každej přepral, byla jsem nejmenší a nejslabší ze třídy. 😀

Sardullah
Sardullah 06.01.2026, 17:47:42 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 06.01.2026, 15:17:52

Já třeba osobně nějaké posmívání…nebo spíš bych to nazvala “posmívací šikana” taky nezažila…ale když třeba můj syn to zažil a to dokonce od dvou kamarádů (teda do té doby byli kamarádi), pak se dali dohromady s takovým namachrovaným frajírkem ze třídy a opravdu to dospělo tak daleko, že odmítal chodit do školy-základka…furt mu bylo ráno špatně, zvracel…než jsme to z něj dostali, co se děje a manžel to šel do školy vyřešit, tak to bylo hrozný…

A když třeba poslouchám mladšího kolegu z práce, tak to zažil taky…do smrti smrťoucí nechce spolužáky vidět.

Tak si tak říkám, že jsem měla prostě kliku…

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2026, 19:15:58 xxx.xxx.31.103
Sarah01:

Taky jsem to nesnášela, ale na kluky jsem si troufla, až když jsem byla starší. Myslím, že na prvním stupni ZŠ by mě každej přepral, byla jsem nejmenší a nejslabší ze třídy. 😀

Tak to já jsem byla vždycky, nevyrostla jsem nikdy. Ale partila jsem jen s klukama a byla jsem prcek velmi rázný😛Kluci si netroufnuli mi odporovat, stačí, že jsem jen zasyčela něco ve smyslu: ani to nezkoušej😜Byla jsem sígr, žádného takového kluka jsme ve třídě, obou třídách, neměli😊

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2026, 19:22:27 xxx.xxx.31.103

A teď jsem si vzpomněla, že sousedů holka, od první třídy děcka ve škole šikanovala, dozvěděla jsem se to náhodou od jiných sousedů, že si na ni všichni stěžují. Teď u je to slečna, tuším v 8.třídě. Vůbec by mě to nenapadlo, rodiče jsou mírní super lidi, kteří se právě dětem hodně věnovali. Ale prostě ona má nějaké ADHD, její mamka mi vyprávěla, co s ní pořád měli za problémy. Ona prostě tu ,,moc" využila špatným směrem👎Koho mi to jen připomíná…🤔😜(to patří do Politiky😏)

Bobca
Bobca 06.01.2026, 19:32:31 xxx.xxx.20.192

Já měla obličej jak struhadlo snad od 11-12 let…strašně uhrovatý..Byla jsem asi 2x na kosmetice jako děcko..a bylo to ještě horší,jak mi to mačkali….Záda taky-tam mě nemačkali🙂..Já neuměla plavat,když mi někdo řekl,že mě naučí,(už jako starší-na střední)a pak mě viděl v plavkách(záda samý červený pupenec) dal ode mě ruce pryč…

Na střední jsem byla jako jediná studentka v KSČ,na schůze jsem chodila s ředitelem,zástupcem,učitelkou češtiny a biologie…Ve třídě mi říkali komunistko…Nebyla jsem ani na maturitním večírku..Na učňáku nám prostě učitel občanské nauky rozdal po lavicích přihlášky..nebylo nám ani 17…Já byla aktivní v SSM,organizovala jsem různé akce..Nikdo nechápal v tom věku co je to KSČ..a kdo si ji nevzal,učitel vypleštil oči přes černé obroučky ,a “co máš proti komunistické straně”..nešlo to odmítnout prostě..my byly teliska…Platila jsem 1.-kč až do odchodu po převratě..

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2026, 20:32:02 xxx.xxx.31.103

Bobi, oházanou hubu jsem měla děsně i já…z toho plynuly moje mindráky, že jsem hnusná. Ke všemu jsem nedokázala to nemačkat, byla jsem tím úplně posedlá…a tedy jsem to zrovna nevylepšovala. Na hubě pořád půl tuny makeupu. Naštěstí po těle skoro vůbec, občas na hrudníku. Až mi v 17předepsal antikoncepci, trochu se to zlepšilo. Ale vřídky se mi individuálně dělaly až skoro do té 50ky, ještě teď mi sem tam něco vyskočí, ale už to není žádná hrůza. Ovšem…když mi po té 50ce chtěl antikoncepci vyměnit už za něco šetrného prý…vyskákaly mi doslova vředy, to jsem byla úplně v šoku, jsem mu po týdnu, když se to pořád zhoršovalo volala, že to v žádném případě brát nebudu, ať mi vrátí co jsem měla. Vrátil, jen už beru obden, jako-že postupně vysazujem😉

Trickyvoo
Trickyvoo 07.01.2026, 03:19:21 xxx.xxx.62.63

Mně se posmívali celých 8 let, myslím, že si celou dobu mysleli, že je to vtipný. Něco jsem vyřešila sama až v osmé či sedmé třídě. Jednomu klukovi jsem řekla, že je asi do mě zamilovanej, když pořád musí říkat mé příjmení, řekla jsem mu to dost nahlas před celou jeho a svou třídou, nikdy už na mě nepromluvil a jednomu jsem dala pohlavek s rozběhem, takže myslím, že ho to bolelo dlouho, taky už na mě nikdy nepromluvil. Šikana spočívala různém komolení mého jména a příjmení a na druhém stupni se mi posmívali, že často nedávám pozor, takže jsem byla spící panna. Máma říkala, že ona měla přezdívku Stavitel a pak se mi posmívali pro moji extrémně bledou pleť.  Ředitel vápenky jsem slyšela tolikrát, že kdybych za to pokaždé dostala bůro, tak jsem asi v balíku 😀. Časem všechny tyhle odlišnosti, proč se člověk stane terčem, jsem se naučila přetavit ve veselý příběh, popřípadě z toho udělat výhodu. 

No a co soudím podle srazů, tak když se člověk nestane terčem, myslí si, že se to nedělo. 

Sarah01
Sarah01 07.01.2026, 07:37:24 xxx.xxx.11.197
Trickyvoo:

Mně se posmívali celých 8 let, myslím, že si celou dobu mysleli, že je to vtipný. Něco jsem vyřešila sama až v osmé či sedmé třídě. Jednomu klukovi jsem řekla, že je asi do mě zamilovanej, když pořád musí říkat mé příjmení, řekla jsem mu to dost nahlas před celou jeho a svou třídou, nikdy už na mě nepromluvil a jednomu jsem dala pohlavek s rozběhem, takže myslím, že ho to bolelo dlouho, taky už na mě nikdy nepromluvil. Šikana spočívala různém komolení mého jména a příjmení a na druhém stupni se mi posmívali, že často nedávám pozor, takže jsem byla spící panna. Máma říkala, že ona měla přezdívku Stavitel a pak se mi posmívali pro moji extrémně bledou pleť.  Ředitel vápenky jsem slyšela tolikrát, že kdybych za to pokaždé dostala bůro, tak jsem asi v balíku 😀. Časem všechny tyhle odlišnosti, proč se člověk stane terčem, jsem se naučila přetavit ve veselý příběh, popřípadě z toho udělat výhodu. 

No a co soudím podle srazů, tak když se člověk nestane terčem, myslí si, že se to nedělo. 

My jsme jak na základce na prvním stupni, tak potom i na gymplu byli docela sehraná třída, hodně nás třeba stmelily školní podzimní brigády v JZD a taky taneční. Takže na třídní srazy jsem vždycky jezdila moc ráda. Jen teď, jak jsme starší, se to už nikomu moc nechce organizovat. Na druhým stupni už to bylo horší, to jsme jezdili na ZŠ přes dvě vesnice a ten kolektiv už nebyl takovej, věčně jsme se hádali a třída byla rozdělená na dvě půlky a válčila proti sobě. Uklidnilo se to až v posledním ročníku. 

Buggyra
Buggyra 07.01.2026, 10:18:25 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 06.01.2026, 15:11:59

ad močák: já to mám od pohl. cest, diskutováno s gynekologem, některé typy to prostě mívají (překvapivě ty, které to často přehánějí s hygienou, což teda rozhodně není můj případ), musím si hlídat ofouknutí (hl. ochladnutí po zpocení je problém, a jak jsem s poslední době ztloustla, tak to se potím jako čuník) a mám za to, že se do toho přidal pracovní stres konce roku… Taky snadno prochládám od nohou, musím hlídat i abych se venku stále hýbala (heh, včera půl hodiny stání s novou zájemkyní o docházku a výklad o koních a našich činnostech…) a rozumně střídala vrstvy oblečení, zejména v těch mrazech…

Já s tím nebyla u doktora, takže žádná ATB jsem neměla, a vlastně jsem letos (loni) měla jen jeden zánět všehovšudy. Takže pohodička. Prolejvala jsem se na jihu jen urologickým a tady na severu bylinkovým. Taky mě to ani jednou nebolelo, nepálilo, řeším to právě už ve chvíli, kdy jen lechtá, to už vím, že je špatně, takže jsem to celé svátky udržela na téhle úrovni - lechtá, často běháš, po vykonání máš stále pocit, že to nebylo všechno - ale horší to nebylo, nedejbože nějaký fakt zánět ledvin, to se mi nikdá nestalo. Vždycky hnedle nasadím domádo léčení a většinou během 5 dní vyřízeno, teď to holt zabralo 2 týdny, no. Asi že je zima, normoš dostávám záněty spíš právě v létě.

Co se páteře týče, tu mám podle ortopeda (lékaře) ok, žádnou nápravu neordinoval, rozsah pohybu v cajku, jen mírná stranová nesouměrnost, o které víme a korigujeme průběžně. Ale třeba moje fyzio (nevím, zda je i chiro) naposled říkala, že tam žádnou nesouměrnost v nasvalení či rozsahu pohybu nevidí, v té hrudní. Tak to mě také potěšilo. A posledně mi taky v té hrudní něco prokřupla, až jsem nadskočila. Ale změnu před a po jsem necítila. Naštěstí 😀

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.