nezlehčuju, liška je samozřejmě problém. Ale toto teda novináři trochu přehání, vyznívá to, jakoby se nedala už drůbež ani chovat bez voliéry. Bydlím na kraji vesnice u pole a žádný problém, ani s kunou ani liškou.
Odpověď na příspěvek uživatele Martinéz z 09.08.2025, 08:49:24
Jestřábi a káňata zabíjejí především drůbež , protože u ní mají vždy stoprocentní úspěšnost na rozdíl od lovu myší…- to zase psal nějaký “odborník”.
Od kdy jestřáb loví myši? A káně drůbež? Ještě bych uznala, že na poli vezme nějakého zajíčka. Ale dospělou slepici? Tady máme káňata na “každém rohu”, poslední dobou i luňáky, ale slepice rozhodně neloví.
Poslední dobou všechny články co čtu, mi zavánějí AI, protože jsou to většinou bláboly. Dříve jsem četla všechno, že se něco dozvím, teď mě to pomalu přestává bavit, je to ztráta času👎
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 09.08.2025, 15:16:47
jsou to většinou bláboly
Bohužel. Slavná AI mi opakovaně tvrdila, že mula je kříženec oslice a koňského hřebce.
A v jednom článku (už jsem psala vedle) jsem se dozvěděla, že muly můžou být hobby mazlata. A že je ohrožuje odlesňování, takže už jsou oblasti, kde je chrání před vyhynutím.😲Já teda nevím, ale má-li jakýkoliv druh přežít, tak se musí mj. rozmnožovat, ne?
Jestřábi a káňata zabíjejí především drůbež , protože u ní mají vždy stoprocentní úspěšnost na rozdíl od lovu myší…- to zase psal nějaký “odborník”.
Od kdy jestřáb loví myši? A káně drůbež? Ještě bych uznala, že na poli vezme nějakého zajíčka. Ale dospělou slepici? Tady máme káňata na “každém rohu”, poslední dobou i luňáky, ale slepice rozhodně neloví.
Vyhnul bych se co se týká dravců slovu rozhodně. Zažil jsem to jednou za život ale káně je schopné ulovit slepici. V době vyvádění mláďat lovila samice pro mladé moje slepice. Zabila a natrhala ji a nechala ležet…Pět mladých se pak i se samcem živili jako na mršině.