Mala som sliepky a prepelice a zaroven som krmila lisku, ktora mala na jar 4 mlade.
A vsetci boli spokojni.
Teraz ma navstevuje jedine z tych mladat, ktore prezilo, je krotky, pozna moje auto, atd.
Zvysok rodiny zahynul pod kolesami kamionov.
Co som vypozorovala, tak lisiak pouziva, v roznom poradi vzdy tie iste cesticky. Pozna elektricky ohradnik a boji sa ho, mam zdroj na vysoku zver.
Vyskoci bez problemov na balik sena, ked ho naposledy zial nahanal pes, plavne skocil, ci skor preletel nizky plotik, cca 1,2 m.
Teraz vrcholi liscia ruja, lisky migruju, hladaju partnera, je zima a mrazy.
Necitala som vacsinu prispevkov, no ak im na nejakom mieste nechate vhodnu potravu, daju vam pokoj a pojdu si po svojom.
S prvymi znamkami jari planujem sliepky zas, dufam, ze lisiak ma, hlavne ak zalozi rodinu nauci o ich zivote veci, ktore v knihach, ci internetoch nenajdeme a ze to mozno pomoze inym chovatelom, aj samotnym liskam a nebudu koncit prepichnute vidlami, topene a podobne, tieto storky pravidelne slycham od ludi, ktorym dravce, lisky a kuny roky kantria hydinu.
Mozno po rokoch by som sa zamyslela, ci nieco nerobim zle aj ja…
Este podotykam, ze farmu mam na viniciach, v uplnej perdeli a nikto tam nic nechova, len pestuje vinic. Lisiak nechodi do dediny, zdrzuje sa iba v okoli materskej nory a aj na partnerku vola v jej okoli.
Minulorocne listata su este hlupe, ako ich naucite, take budu. Jeho matka bola cely zivot placha a aj na fotopasci som videla, ked bolo lakave krmivo podozrivo polozene, pol noci ho skumala, kym ho zobrala, ak vobec, mrazy nemrazy.