Aktuálně: 2 714 inzerátů262 504 diskuzních příspěvků19 177 uživatelů

O všem a o ničem :)

Horsana
Horsana 30.03.2025, 08:43:00 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 29.03.2025, 17:38:14

Poznam Terku, stretli sme sa minule leto na pretekoch, super zena 🙂

Horsana
Horsana 30.03.2025, 08:49:21 xxx.xxx.18.217

Dnes prevazam poncle.

Uf. 

Problem bude vykladka, hore henger nevyjde, bud odstavime pri hlavnej ceste, kde je to ale teda velmi natesno a o hubu, alebo v dedine, lenze potom treba prejst dllllhym temnym tunelom, v ktorom este aj tecie voda, neviem, ci tam vlezu…je to fakt strasidelne miesto a divna akustika, podlaha z macacich hlav, mno…uvidime.

Tunel usti pod mojim pozemkom, ale to do neho musia vliezt a nespanikarit na pol ceste.

Buggyra
Buggyra 31.03.2025, 06:31:32 xxx.xxx.198.226

Tak já sháním skoro marně noname sedlo indii nebo jiný šuntíček na poníka za tisícovku jako zálohu, když musíme vytáhnout všechny tři poníky, a včera na blešáku Stübben drezura s vyraženým výrobním číslem, zánovními zápinkami a co můžu posoudit, snad kostrou v cajku (dokonce rovné!) za 700 korun českých. Se picnu 😀 Panáček nevěděl, co prodává… Teda s poníkem mi to nepomůže, komora úzká, posedlí dlouhé, ale koupit jsem to musela. Až to namažu, pomaže sedlo na bazoš a třeba trhnu nějakou kačku 😀 Kdybych ho šikovně vypodložila, plnokrevníkovi by bylo 😂 Můžu hodit do placu i Kieffera a počkat, co se prodá dřív, a to druhé si nechat…

Buggyra
Buggyra 31.03.2025, 06:48:57 xxx.xxx.198.226

Jo a hlásím, že poníci jsou KONEČNĚ na hladomorně!!! Uff, díky… Takového vysvětlování a práce kolem toho (dva veterináři a jedna chiropraktička byli potřeba, abychom přemluvili 😀). Včera jsem se ustrnula, provazy vody z nebe a kruhovku mají vyhlodanou, tak jsem jim k tomu starému propršelému a pročůranému senu, co tam zbylo po pořízení mlaďocha, dala síťku z přepravníku s ještě starším (ale nepročuraným) senem, tu síť jsem strčila do ještě jedné sítě 😂 a uvázala pod přístřešek, co mají teda k dispozici (včera jsem to fakt ocenila, lítaly i blesky, nebe padalo). Nejprv tam byl zavřený jen ten nemocný sám, ale bylo mi ho líto, že tam je jak kůl v plotě, tak jsem mu tam předevčírem šoupla na noc druhého poníka (taky mu dieta neuškodí) a včera jsem druhého poníka na pár hodin vyměnila za staříka, poník se proběhl a kousl si sena, stařík, když zjistil, že je to hladomorna, a ne čerstvá travička, jako to bylo ještě začátkem týdne, tak byl velmi zklamán, a dožadoval se návratu mezi krmené jedince 😀 No vyměnila jsem je až se stmíváním… Až se hladomorna rozšíří na celý zimní výběh, tak k hubnoucím shetlandům půjde i stařík, takže má do budoucna smolíka, ale zatím se těší přísunu sena s velkými. No a plnokrevník s oběma WPB budou mít přes léto pastvu, jen teda černej musí začít makat, protože se z něj také stává vzducholoď… No po kastraci to začne, už aby to bylo.

Verun
Verun 31.03.2025, 13:14:53 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

Tak já sháním skoro marně noname sedlo indii nebo jiný šuntíček na poníka za tisícovku jako zálohu, když musíme vytáhnout všechny tři poníky, a včera na blešáku Stübben drezura s vyraženým výrobním číslem, zánovními zápinkami a co můžu posoudit, snad kostrou v cajku (dokonce rovné!) za 700 korun českých. Se picnu 😀 Panáček nevěděl, co prodává… Teda s poníkem mi to nepomůže, komora úzká, posedlí dlouhé, ale koupit jsem to musela. Až to namažu, pomaže sedlo na bazoš a třeba trhnu nějakou kačku 😀 Kdybych ho šikovně vypodložila, plnokrevníkovi by bylo 😂 Můžu hodit do placu i Kieffera a počkat, co se prodá dřív, a to druhé si nechat…

ten stüben bude určo uzký v páteřním kanálu, jestli je starší, koupí ho leda lama a buď si zhuntuje koně nebo to sedne i užší kanál najde svého koně  ….foto? 

Ale taky bych neodolala…zrovna vezu dvě sedla na poštu( dvě prodala aby si jedno koupila, u mě  neustálý proces, snad už si toho tritona nechám, i když ho zas tak nepotřebuju 😂ale je hnědej )

Arbora
Arbora 31.03.2025, 13:22:59 xxx.xxx.131.15

To by som nebrala ako pravidlo, mala som fakt starého (hnedého) stübbena, skokový univerzál a vošlo sa mi tam aj 8 prstov. 

Buggyra
Buggyra 31.03.2025, 13:24:43 xxx.xxx.198.226

Určitě bude starý a úzký, ale bazoš je plný lam 😂 Ostatně ten můj Kieffer je taky úzký, a jak jsem si s ním zalamila pěkných pár let na plnokrevníkovi! 😉

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 31.03.2025, 14:10:03 xxx.xxx.250.214
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.03.2025, 06:48:57

Už víte, co je nemocnému poni?

👌

Buggyra
Buggyra 31.03.2025, 14:27:21 xxx.xxx.198.226

Ne, podezření na dlouhodobé schvácení, žádný div. Od zad to prý není, horší je pravá přední, lopatka hodně zatuhlá, nohy nehřejí, jen ty přední dle vyjádření chiro více tepou. Abychom věděli víc, museli bychom absolvovat minimálně svodnou anestezii, případně dopřesnit RTG či sono. Nebudem zatím řešit, první pomoc ze všech koutů zazněla výrazná restrikce krmení, takže jsem učinila. Teď velmi napršelo, ve výběhu budou mít měkkoučko, to by mu mohlo ulevit. Podkovář taky udělal, co mohl, aby se mu chodilo líp, nicméně také konstatoval, že na akutní schvácení to nevypadá.

Horsana
Horsana 31.03.2025, 19:06:59 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 30.03.2025, 20:54:38

Uf, týpek došiel s hengrom až na pozemok. 

Pone ok, Gustav naskákal do vozíka na zadných, heh.

No, takto, pone ok úplne nie sú, neustále sa škrabú, stery samozrejme vyšli celá ZOO, lebo už je tam sekundárna infekcia a kvasinky, ale to je Neha s Cushingom, Gustav je na tom lepšie, ale majú strašnú srsť.

A mne sa zdá, že sú to ektoparazity, hoci žiadne nevidím, ani s lupou, ani s baterkou, ani s mladšími očami, takže ešte musím tú chuderu napatlať ďalšou chémiou, Gustav neviem, je úspech, že si odo mňa vezme jabĺčko. Bojím sa, aby sa pri škrabaní nezranili, no nič, zajtra budem pokračovať v chemickom boji, všetky chlpy musím zbierať, lebo je to infekčný materiál.

Neha samozrejme zaujala pozíciu na najvyššom bode, odtiaľ je výhľad, takže si tam dnes ľahol najprv Gustav, potomaj ona, takže asi keď si ľahli, čo som teda nehu nikdy v boxe nevidela robiť, tak fajn, aj pekne pospali, Gustav sa vyvalil úplne na mŕtvolu.

Verun
Verun 31.03.2025, 21:07:32 xxx.xxx.220.12

A co poně oholit?ale když už jsou venku...tak leda trochu déle…až nebude tak mokro. 

Verun
Verun 31.03.2025, 21:14:12 xxx.xxx.220.12
Arbora:

To by som nebrala ako pravidlo, mala som fakt starého (hnedého) stübbena, skokový univerzál a vošlo sa mi tam aj 8 prstov. 

Do mezery mezi polštáře? 😲 To už je trochu moc ne?

Měla jsem hnedého stübbena CTD le parcur.uzky v páteřním kanále byl.

Daja
Daja 02.04.2025, 05:03:10 xxx:xxx.6680:9fa3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 31.03.2025, 19:06:59

Dobre ranko Horsano😉https://smrekovica.sk/cs/vecere-s-medvedy/?gad_source=5&gclid=EAIaIQobChMI8Zja-Ky4jAMV6IiDBx2vKR-fEAEYASAAEgJYrfD_BwE,

na toto jsem narazila a kukajte za 79euro a den a vy tady nás učitel jak se pozná strom medvědí za darmo. Tak šup, šup účtovat si nějaké euro😂, ale je pravda jako člověku s paneláku by se mi takový program líbil.

Horsana
Horsana 02.04.2025, 07:45:24 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 31.03.2025, 21:07:32

Oni uz vyplzli, dokonca aj Nehe ostala dlha srst iba na chrbte, zadku a bruchu. Maju stromy, tak ich hojne vyuzivaju na skrabanie. Vcera uz mala znacne menej srsti, nez na foto.

Predvcerom po kupeli v Imaverole mala Neha extra silny diskomfort, vcera ale uz od skrabania nepribudli nove odierky, takze asi ok.

No, praveze ide arkticky vzduch, srst by potrebovali.

Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 02.04.2025, 07:50:04 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 02.04.2025, 05:03:10

Uuuu, len to ubytovanie mi este chyba 🤭

Najcastejsie pobytove znaky su houna, to len aby neboli klienti v soku😂

Nuz, medvede vo Fatre su biznis.

Buggyra
Buggyra 03.04.2025, 09:17:37 xxx.xxx.198.226

Tak jsem včera hříbata povozila po výběhu v hengru a byli moc stateční. Už dva týdny dostávají v hengru večeři, umějí krásně spořádaně vystupovat, nechali se úplně v klidu zavřít. Černej bude těžkej profík, jak jsem zastavila po projížďce, hned pokračoval v konzumaci večeře, zrzek je ještě malý truhlík, tak ten se klepal, ale žádná hrozná panika, jen prostě nervíčky. Musím s nimi jet opatrně, to ze mě zase budou mít ostatní účastníci provozu radost… Zrovna známá, co má také mladého koně, povídala, jak jí špatně vystupuje z hengru, že se bojí šlápnout tou zadní nohou na tu rampu, jak je to pod úrovní podlahy, a že je to docela problém, tak toho jsem se u našich taky bála, ale frajeři, mají odcouváno po jízdárně do kopce i z kopce kilometry, tak jen zrzek váhal, ale napotřetí už couval z rampy jako profík. Tak snad soustředění proběhne dobře, doteď jsem se bála cesty a na/vykládání, teď mám zase větší strach z toho, že černej je veselý mladý hřebec a víc ve vzduchu než na zemi a soustředění bude plné dětí s poníkama… aspoň je černej hodnej. To zrzek je malý gauner, zkouší, co si může dovolit, ale v cizím prostředí mám tucha bude mít oči navrch hlavy a bude hodný (na procházkách je…). No, pořadatelé o nás vědí, snad to bude v pohodě 😀

B se dal dokupy po ošetření zubů. Tento týden jsme načali takový ošklivý balík sena, co nikomu nechutná, hodně jsem toho vyhodila, a včera jsem přebírala vojtěšku (klacky pro hříbě, odrol pro B) a B čumákoval okolo a ouška dopředu a vlídný výraz a doslova říkal “dej mi, mám na to chuť”. Tak v předtuše jeho chybného úsudku jsem mu dala pár klacků (s tím, že je dojedí ostatní koně, až B zjistí, co to je, a že tohle teda jíst nebude…) a on se na to hladově vrhnul :-O Tak jsem mu tam hodila asi půl balíku vojtěšky a on se do toho pustil na plnou hubu, to jsem tuhle zimu ještě neviděla.. A ostatní že teda by si taky dali, když je to tak dobré, no to jste měli vidět jak lítala kopyta na všechny strany! B se rozkročil a pravil “moje, sušte huby!” a tlusťoši (černej a stařík) zůstali smutně stát opodál a závistivě zízali 🙂 Takového zájmu o vojtěšku jsem dloouho neviděla 🙂 Mám radost!

Druhou radost mám, že hojně zapršelo, takže máme nadbytek vody, a mohla jsem začít máčet seno určené do hladomorny 😀 Taková jsem zlá! Máti plna strachu, jestli to budou jíst, a já “když nebudou, tím líp”! Než jsem večer odcházela, zela jedna síť prázdnotou. (malou síť z hengru ještě vkládáme do větší krmné sítě, ať to nemají tak jednoduché. Ale chtělo by to trojitou síť o velikosti ok asi tak perlinky, aby to nevysáli skrz 😂). A včera oba černí poníci v nestřeženou chvíli rozebrali pootevřenou branku a vyběhli do výběhu k ostatním, přičemž ten nemocný nechodící KLUSAL a při přechodu na tvrdou dlažbu vůbec nezaváhal a šmrdolil i po dlaždicích jako by se nechumelilo! To jsem čuměla. Ještě minulý týden když se volalo k večeři, tak stál u kraje dlažby na hlíně a nechtěl na tu dlažbu ani vkročit… To jsou věci. Tak snad už to bude jen lepší a lepší.

Buggyra
Buggyra 03.04.2025, 10:29:40 xxx.xxx.198.226

Jen teda trpíme podezřením, že zrzavé hříbě má znovu všenky, tak mi dneska vet krom napíchání bonharenu přiveze ještě ten spot-on. Naštěstí hříbě na něj nemělo žádnou postřehnutelnou reakci a stojí pár korun.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.