neee, my jedeme až v srpnu 🙂
neee, my jedeme až v srpnu 🙂
To som pochopila.
Mno, v tom udoli, ako lezi chata Zdiar tazba strasne pokrocila. Aj to su Volovske, mno 😢
Ze soboty na neděli se narodila Adélka z maminky bez PP po huculovi Pietrosu Nelson.
Tak je nás zase o jednoho víc. ♥️
Mám krásné pětiminutové video porodu, byl to fofr a kobyla rodila směrem ke kameře.
Jen ho neumím nikam vložit, tak kdyby někdo chtěl ze studijních příčin, můžu nějak přeposlat.
Gratuluju!
Btw. koně s hvězdou jsou nejmoudřejší.
Horsana:😲
Tak o tom neviem. Ale pojde to rychlo.
Si pamatuju jako dneska.ze profesor na střední i slaku povídal:nechá se požvýkat hadr celému kravínu.nakazí se všichni najednou a není z toho epidemie …žàdné hromadné utrácení…
Jak jsou na tom prosím koně s nosním pruhem? 😀
No asi kdyby neprobíhala komunikace mezi kravíny, tak to funguje. Dneska ale lidi rotují jak čečetky, pohyb přes hranice je hojný, pohyb mezi vesnicemi ještě hojnější, do lesa leze, kdo má nohy… Navíc nechat hadr požvýkat kravínu březích krav…
Ano, potierali sa mulce, zvierata ochoreli naraz, dojicky spali v kravinoch, v dobach, kedy druzstva neboli, tak si kazdy osetroval svoju kravku doma sam. V Kojšove prepukol SLAK v roku 1932, o 7-10 dni sa zvierata zotavili, je o tom zapis v miestnej kronike.
Buggyra:Jak jsou na tom prosím koně s nosním pruhem? 😀
Rychlí, chytří, energičtí 🙂
anekapace:Ze soboty na neděli se narodila Adélka z maminky bez PP po huculovi Pietrosu Nelson.
Tak je nás zase o jednoho víc. ♥️
Mám krásné pětiminutové video porodu, byl to fofr a kobyla rodila směrem ke kameře.
Jen ho neumím nikam vložit, tak kdyby někdo chtěl ze studijních příčin, můžu nějak přeposlat.
Gratulujem.
Video môžete nahrať na YT(potrebujete ale účet), potom sem stačí len skopírovať odkaz.
Aneka- blahozelam, tutununu a este po huculovi ❤️
Děkuji. 😊
Těším se na kočárové zvířátko, maminka je všestranná, táta na hucula docela vysoký - lehce pod 150…. Snad to bude ten střední koník na dobré holeni, které mám nejraději.
Gratuluji I tobě k nové rezavé lásce.
A soucítím s tvojí ztrátou. Život plyne dál a čeká nás spousta nového a krásného, jak jinak by to mohlo být, když jsme obklopeni zvířaty a přírodou. Jsme nejbohatší.
Hm, strazili sme kobylu, studenti mali nocne sluzby, kazdy chcel vidiet porod, bolo podozrenie na bikornualnu graviditu, high risk mare, proste, stresy.
Kobyla to vyprdla cez den, presne na termin. Je to kobylka, matka A 1/1, otec Przedswit Odorínsky ( Zeus).
Aneka- taky vysoky hucul? Wow, to ho uchovnili? Fotecka by nebola?
Ja si ohryzavam nechty, ze moje giganty prerastu standard a ani mi nezapisu kobylu do chovu, heh.
Jop, zivot plynie dalej, tak to beriem, zajtra prevazam poniky k sebe, konecne. To znamena, ze este dnes budem celu den makat ako fretka 😔
A vtaciky budu spievat a vzduch je umyty dazdom.
Sme najbohatsi, ano ❤️
Hm, aj Líška sa riadne rozrastla do šírky. A to maju seno v sieti iba…Dar je jedna gula sadla.
Chjo….problemy majitelov prakoni 🙄
Kobyla to vyprdla cez den
Taky jsme takhle hlídaly (samé holky) březí kobyly. Na noc služby a budíky. A všechny to přesně jako u vás vyprdly v poledne, kdy byl konečně klid, neb všichni šli na oběd. Dneska už jsou kamery, což je fajn.
Přiložím foto. Má teda 146, já si pamatovala něco o osmičce, ale i tak je to kus chlapa.
Kdybys chtěla to video porodu, můžeme se spojit přes WhatsApp.
Je tam teda moment, kdy jsem vyběhla z baráku a běhala po dvoře bez dosahu WiFi, a řešila, zda nechat telefon doma a nechat natáčení porodu zapnuté, nebo mít telefon u sebe pro případ potíží a video přerušit (data jsem vyprndala v lese, kdy jsem místo práce seděla na pařezu a hlídala kobylu 😀 ).
Nakonec jsem švihla telefon domů a užila si vše bez čumění skrze čočku, pěkně na živo. Na videu je pár sekundový zásek, pak se to chytlo a je tam krásně vše vidět.
Včera jsme byli poprvé venku, je to inteligentní žena, prostě se dala ohlávka, vodítko a šlo se.
❤️
Tak Przedswiti to je kapitola sama o sobě. ❤️
To jsou ukrutně všestranná zvířátka.
Jj, jeho otec je Przedswit Miroslavsky a po nom som poznala uzasne zvierata, co milovali ludi, lahko krmitelne, tvrde, dlhoveke. Zeus bol super voltizny kon, dozil 28 rokov, jeho polosestra toho roku 29.
Holene hrube, no, proste parada.
můj spolužák Ivan K. má chov huculů na úbočí Janovi Hory (západ Krkonoš)- cca 80 ks. Je tam od r. 1979…bývalý “Hucul klub”
- možná se znáte 😉