Podvod to je - jednou to stejné telefonní číslo nabízí štěňata ve Zlíně, podruhé v Budějicích. Vždy s jasně falešnými fotkami. Telefon navíc vede do agentury, která nabízí pochybné brigády v Německu - u Drážďan. Tři různá od sebe vzdálená místa.
Za nás by tu inzeráty psů a koček bez PP neměly existovat.
Zatím do toho trochu šlápla jen ta iFauna - jako plemeno se tam smí inzerovat jen zvířata s PP, bezpapíráci mají vlastní kategorii spolu s oříškama. Jak to kontrolujou netuším, ale inzerce vypadá celkem čistě.
No inzeráty jen s PP, ono to moc nejde, protože PP nejsou jen od FCI, musely by se samozřejmě zohlednit všechny PP, nelze vypíchnout jen FCI, protože i to je jen občanský spolek jako x dalších a nelze zákonem jeden spolek upřednostnit a jiný omezit. Polsko se o tohle pokusilo a mají v zákoně tuším, že se smí inzerovat jen registrovaní psi, což množky prostě obešly založením spolků.
Když nic, tak množírnám se nelíbí, že nemůžou nabízet “čistokrevné čivavy, bez PP”, ale jen “pes bez PP, podobný čivavě”. Není to stoprocentní, ale je to to nejlepší, co zatím kdo v tomhle směru udělal. A fakt je, že ty klasický podvody a očividné množky tam prostě nemají. FCI a další organizace je problém, na který jsou krátký asi všichni - kdyby někde řekli, že berou jen FCI, tak je to právně o ústa, i čmku musela veřejně přiznat, že nemá monopol na vydávání PP. Dá se jedině o tom psát a vzdělávat lidi, ale víme, jak to je, že…
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.01.2026, 20:22:05
Jo, čistokrevný bez PP je častý oxymoron.
U kavalíra za 5 000 se zdůrazňuje, jak je odčervený, očkovaný a čipovaný (což je jaksi samozřejmé, že jo) a diskrétně se o PP mlčí. Vtipné, že nad ním je kavalír rovnou avizovaný bez PP za 18 000.
Právě, mně jsou hlavně podezřelý ty ceny, to bude všechno podvod a pořád se to opakuje od toho minulýho týdne, různá plemena. Za tu cenu člověk tak možná adoptuje u některýho spolku.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.01.2026, 21:51:32
mně jsou hlavně podezřelý ty ceny
Mně taky. Ale zase nechci ani nemůžu mazat hlava nehlava. Na inzeráty jsem odpověděla a nic. Když je to opravdu podvod, tak většinou následuje reakce typu dotazník a nabídka dovozu z Polska nebo ze Španělska. Takže to nechávám na (ne)inteligenci potenciálního kupce.