Sháním hrdličky s mutací Grizzle. Jedná se o dominantní mutaci vytvářející zebrování u všech barev. Moc se mi líbí jak to krajkování zkrášlí i obyčejné divoce zbarvené. Budu rád za odkaz na chovatele, nebo zda se vůbec alespoň někde objevila na burze. Díky. Fotky mutace pochází od chovatelky Claudie z Maďarska.
To na fotce je bílá, phao a straka. Všechno samostatné recesivní mutace. Mě zajímá mutace Grizzle, kterou je možné kombinovat s jakoukoliv jinou mutací a vytváří moc pěkné vzory. Zejména se mi líbí kombinace s divokým zbarvením.
Ty fotky jsem vložil jen tak že je má u inzerátu a má i jiné mutace, takže jsem ho zadával spíš že by stálo za to ho kontaktovat, případně by věděl o dalších chovatelích.
Choval jsem pár chechtavek, ale vydrželi jsme to cca 5 měsíců. Jakmile se objevil jen slabý paprsek světla, sameček si začal samičku namlouvat a poslouchat jeho vytrvalé houkání prokládané chichotáním od 4 od rána moc nešlo. V podstatě ze stejného důvodu jsem ukončil i chov čínských křepelek. Krásná stvoření, ale jakmile je tam kohoutek, je to o nervy…
Mila (neregistrovaný)07.02.2025, 20:34:54xxx.xxx.142.169
Dobrý den,také chováme dvě samičky jedná senegalská a druhá chechtava.Maji volierku vylozené jen na zobání a na noční spaní.Ikdyz jsou mladé,tak celkem ochočene hlavně chechtava…jde na prst.Obě automaticky v určitou dobu si vletí do voliéry.Jsou opravdu chytré a vnímavé.Ted bohužel máme menší trauma,obě začaly snášet vajička(samozřejmě hluchá) jedná 6 a druhá 3….jak tomu zabránit?Díky za případné rady
Nesnáší ale v kuse ne? Mají vždy 2 vejce a pak kratší pauzu? Dala by se dát na čas méně pestrá strava, nebo pořiďte samečka a nechte hnizdit. Kam snáší mají hnízdo nebo na zem?
Zdravím, tak hrdličky i holuby většinou snáší na jedno hnízdění 2vajíčka a můžou hnízdit až 5x - 6x ročně. Takže co jste našla v hnízdech, už není první snůška! Zabránit tomu asi nepůjde nebo, když jim košíky sundáte, tak si hnízdo udělají kdekoliv jinde. Chtělo by to radši sehnat samečky a máte po starostech. A vajíčka nejsou “hluchá”, ale čistá nebo neoplozená. S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 08.02.2025, 04:58:02
Zdravím.., děkuji za odezvu.,.no senegalská snesla během týdne 6 vajíček a chechtava 3.Hnizdo jsem zrušila po prvních 4 vajičkach.Samečka právě nechceme kvůli mladým.A bydlíme v bytě .S pozdravem Mila
Odpověď na příspěvek uživatele Raspic z 09.02.2025, 08:14:06
Zdravím…no to jste mě teď dostal!!🤔Jako fakt je to běžné?Mám právě obavy aby se nevysilyly….jsou zatím úplně v pohodě,chutná jim,poletujou po celém bytě…..
Zdravím, chápu to, ale v tom případě jste si měla pořídit samečky a problém s vajíčky by nebyli. A navíc by Vám ještě i hezky “zpívaly”. Takhle se může stát, že o ně přijdete kvůli vynesení a vyčerpání, což není nic nového! S pozdravem Zappe