No jo no, jenže já tvrdošíjně jedu v modu “větší, starší, silnější”, tudíž logicky i moudřejší.🙂. Někdy to holt nevyjde ale alespoň je legrace a koření to vztah.
Všeobecný pokec
No já žasnu. Taková krásná příležitost řìct, že když to pan manžel umí asi líp než já, ať se do toho s radostí pustí sám, já si mezi tím udělám kávu a přečtu kapitolu v knížce… a Vy, dámy, stejně jako paní choť J5, to promarníte!
Jak to ti mužové mají dělat? Nemůžou říct, že vypadáme unaveně, to by dostali, že nejsme dost krásné. Nemůžou jen tak nabídnout pomoc, to by naznačili, že nejsme dost dobré. Tak na to jdou od lesa prostou nevinnou radou - a dostanou világoš.
To samé, když po muži něco chci. Můžu mu říct, co chci, nebo jak to chci, ale ne obojí. A k větě Já to dneska udělám je třeba přičíst tolik dní, kolikrát jsem to připomínala, plus konstantu tři. Pokud je třeba náhodou něco udělat nějakým specifickým způsobem, nedej bože ještě hned, je třeba použít výjimečně účinný vyjednávací manévr: Miláčku, víš, co by mi udělalo radost? Kdybys vytřel v koupelně. Ale muselo by to být mopem, všude po celé podlaze a pak by musel být ten mop uklizený a všechno naskládané zpátky. A navúc by to muselo být hned. To bych byla opravdu šťastná.
Co se to teď ve školách učí, že to moderní ženy neví?
hmn:zcela úžasná je kachna pomalu tažená - dát do pekáče, posolit, pokmínovat, nepodlévat (😉) a šupnout do trouby na 120stupňů a 5 hodin - bez kontrolování, na poslední půl hodinu odkrýt
i bez pytlíku…
Dobre ránko😉,
takhle peču kachnu já a opravdu celá rodina si pochvaluje jak je křupavá a od kosti odlízá. Dokážu péct i více hodin a hlavně peče se ve vlastní šťávě.
Takové to pomalé , táhle vaření, pečení preferují a pokud můžu vše takhle dělám.
Daja
Pane jo🤪přesně popsané i u moje ho manžela se fakt čeká a absolutně se nesmí hned, po třech dnech se zeptám co teda na to říká co jsem to chtěla😉, to jako připomínka.
Daja
k větě Já to dneska udělám je třeba přičíst tolik dní, kolikrát jsem to připomínala, plus konstantu tři. Pokud je třeba náhodou něco udělat nějakým specifickým způsobem, nedej bože ještě hned, je třeba použít výjimečně účinný vyjednávací manévr
Sakra, mě to vystihuje úplně přesně. 😂😂
Na naší obranu - někdy to nejde udělat za 2 hodinky, protože se to občas zkomplikuje, že nemám na to třeba vrtáky. Potom zjistím, že mi došla sádra a nemám ty správné hmoždinky. Prostě někdy to není tak jednoduché jak se zdá obvzlášť když to má být pořádně.
No a není to soužití a život právě pro jinakost pohlaví krásný? Ženy vědí co mohou čekat, muži vědí co mohou čekat (muži to tedy spíš jen tuší kvůli složité dámské duši). S přibývajícím věkem se člověk dokáže lehce přenést i přes závažné křivdy způsobené protivníkem, jako třeba když dostane ke snídani chleba namazaný na blbou stranu (tu menší). Je to prostě paráda, mamina jako sluníčko, já jako slunce, cévy propružené a vytrénované adrenalinem, no neber to. Tím chci říct, mějme se a své okolí rádi a neberme život až tak vážně zejména v tomto předvánočním čase a kdyby již nebyla vhodná příležitost přeji všem bez výjimky spokojené a hezké vánoce plné splněných přání.
21.12.2024, 08:06:26 xxx.xxx.147.163
Pěkný večer.
Proto byl v mé reakci smajlík a kytička. Jako, že je to nadsázka a nezlobím se.
21.12.2024, 08:13:03 xxx.xxx.147.163
Co se to teď ve školách učí, že to moderní ženy neví?
Myslím, že by měl být povinný seriál Taková normální rodinka od Fan Vavřincové. Speciálně díly Školení manželů a Školení manželek. Nadčasové a nemá to chybu!
hmn:zcela úžasná je kachna pomalu tažená - dát do pekáče, posolit, pokmínovat, nepodlévat (😉) a šupnout do trouby na 120stupňů a 5 hodin - bez kontrolování, na poslední půl hodinu odkrýt
i bez pytlíku…
Ano,přesně tak!!👍…nechtěla jsem rozpoutat takovou diskusi🤭.My chovali husy.morky,a peklo se to přesně,jak popisuje tady hmn…o půl 7 se dala do “teplých krajin”,jak děcka tomu říkali a ve 12 se jedla krásně upečená…To mi kdosi poradil tuhle vychytávku,tak jsem ji asi 3x zkusila…nekupuju si kachnu často--Když byly v Globusu před pár lety ve slevě za 125 kč- 2,5kg kachny,koupila jsem si 2,měla jsem z toho moře obědů..kosti jsem přepekla,přidala zeleninu a uvařila vývar…vše jsem zavařila(mám malý mrazáček)
Já to tam dala jako “že si někdy-jednou za rok -udělám i kachýnku”..a přidala tu vychytávku🤭👍🙏a chlapi se toho chytli….
Jo,a hlavně nemám ten velký pekáč na zakrytí,jak jsem mívala doma..a alobalem by to šlo blbě,tak jsem to zkusila a je to fajn..Dajo,taky nepodlévám-což v pytlíku ani nejde🤗ale už jsem ji neměla od toho datumu na fotce…
Plako-vyfikundace…krásné slovo🤭🌼
Možná si teď "nakakám do hnízda",ale já měla v kuchyni pod troubou šuplík s veškerým nářadím(v dílně by to kluci poztráceli-postráceli)🤫..Sadu klíčů,vrtáky-vrtačka byla teda v dílně.. kladívko,kleště, sikovky,hřebíčky,šroubky,šroubováky..prostě všechno pro drobné opravy v domě.. Na to mi NIKDO nesměl sáhnout…Já měla chlapa na okrasu-jak jsem s oblibou říkávala.S nadsázkou samozřejmě..On používal rčení “4 baby v baráku a JÁ abych tu něco dělal??”Takže mě odpadlo to strategické prošení,jestli by něco nemohl udělat..šla jsem a udělala to sama..S všudypřítomnou tchýní za zadkem,která by přece nechtěla po starém chlapovi,aby něco udělal…Ale abych na něho jen nekydala,3x jsme přestavovali vnitřek baráku-vlastně zedníci,které domluvil..ostatní-malování,dodělávky byly na nás -babách..ale-jedna dcera byla moc malá,babička stará,tak se starší dcerou…Chtěla bych uvést jeden příklad za všechny..šla jsem kolem koupelny,kde se holil,plné umyvadlo vody s vousama..Procedil skrz zuby"neodtíká odpad"..já vzala kýbl,odšroubovala sifon,voda odtekla,zašroubovala jsem ho, a se slovy “už odtíká” jsem odešla..Tak jsme si my žili..mlčky…🤫🤗
Hm, tak něco podobného by u nás fakt nefungovalo. Ani si dost dobře nedokážu představit manželku nebo dcery u sifonu atd., považoval bych to za osobní selhání. Jak jste to mohla Bobco vydržet? Já tedy také mívám občas podezření že práce náležející k mým povinnostem jsou ty nejvíc opruzující ale z toho pocitu jsem vždy rychle vyveden. My jsme oba podobně startovací ale zase ta žhavá fáze trvá tak maximálně do druhého dne.
Tak Vy jste neměla doma muže, ale lempla. Bohužel.
Kachnu, husu, cokoliv dělám v pomalém hrnci, klidně i 12 hodin (přes noc). Miluju tenhle vynález, kdy z něj bez jakékoliv námahy padají neuvěřitelné dobroty. Včera bylo trhané vepřové a zítra bude domácí vaječňák.
Možná jsem divná, ale chlap, který by neuměl vzít do ruky šroubovák, kladívko, který si neporadí s drobnými opravami v domě, by mi neimponoval. A na druhou stranu považuji za samozřejmé, že já jako ženská umím uvařit, upéct, vyprat, vyžehlit, zašít, atd.
Já jsem tu psala,že jsem byla děsná slepice(už se nebudu rozepisovat,proč jsem si ho vzala-o 20let staršího chlapa)… já si prostě vzala jeho 2 děti(8+9 let),jeho matku(o 40let) a spolu jsme měli další 2 děti…Na chlapa jsem si zvykla,po 26 letech,až zemřela jeho matka a děcka si našly partnery jsem odešla dochovat nemocnou matku…proto jsem dnes sama,,spousta se mnou nemluví,ale tak to prostě na tom vrchu je zařízené…Smířila jsem se s tím..a tady s váma je mi dobře…hlavně v psím okénku🐕,ale abych neurazila jiná vlákna,kam chodím😇tam taky🌼Jsem vpohodě,a to je to hlavní👌
Přeji všem hezké a hlavně klidné,pohodové Vánoce💐❤️Bobča
Nebyla jste slepice. Byla jste zneužívaná. V tom je rozdíl přímo nadpřirozených rozměrů.
Já musím říct, že když byl manžel, nikdy jsem nesekala trávu, nečistila nic vapkou, neprořezávala jsem stromy, neřezala jsem dřevo pilou, nedoplňovala jsem do auta vodu do ostřikovačů, neopravovala jsem střechu na dřevníku, neryla jsem záhony, neměnila žárovky, nevyměňovala hadici u sprchy atd. atd., i když některé práce jsem samozřejmě ovládala, ale dělat jsem to nemusela. Přestože jako dítě jsem se toho naučila hodně, třeba štípat dřevo sekyrkou, to byl ale vždycky takový spíš relax, než nutnost, nebo třeba zatopit v kotli na tuhá paliva, to už dnes spousta lidí neumí, dnes se jen otočí čudlíkem a je teplo. Teď musím dělat všechno a co nezvládnu, tak jedině zavolat si hodinovýho manžela. Zrovna nedávno jsem potřebovala spravit kliky, z některých vypadnul takový ten pidi šroubek a klika se úplně rozpadla. Pána jsem pozorně sledovala a příště to zkusím sama. 🙂
některých vypadnul takový ten pidi šroubek a klika se úplně rozpadla.
Nejednalo se o “červík” co bývá zespodu kliky? Když přítelkyně ještě nebydlela se mnou tak měla taky porozpadlou kliku. Já to rozebral zjistil jsem, že někdo se ti snažil přilepit - ani nevím čím, ale byla to nějaká kombinace vteřinového lepidla a silikonu. Tak jsem to vyčistil, složil a jen jsem dotáhnul červík zespoda kliky (který byl před tím povolený) a od tý doby to drželo a možná drží do teď. 😃 Udělal nájemník před ní (mužského pohlaví). Občas se najde nějaký expert no.
trojAAAcko:některých vypadnul takový ten pidi šroubek a klika se úplně rozpadla.
Nejednalo se o “červík” co bývá zespodu kliky? Když přítelkyně ještě nebydlela se mnou tak měla taky porozpadlou kliku. Já to rozebral zjistil jsem, že někdo se ti snažil přilepit - ani nevím čím, ale byla to nějaká kombinace vteřinového lepidla a silikonu. Tak jsem to vyčistil, složil a jen jsem dotáhnul červík zespoda kliky (který byl před tím povolený) a od tý doby to drželo a možná drží do teď. 😃 Udělal nájemník před ní (mužského pohlaví). Občas se najde nějaký expert no.
Jo, červík se tomu říká. 👍 Doufám, že už existují kliky i bez červíka. 😄 Asi vyměním všechny.