Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 13.02.2024, 11:30:08
Kde jste došel k počtu 100 kusů vlků v ČR.Tady jich nyní bude více jak 250 kusu.Přesné počty Vám dnes nikdo neřekne.To musíte hrubě přidat.Z médií vím,že jsou již více jak v 25 lokalitách v Česke republice. Lidé na jižní Moravě co pracují v lesích co těží dřevo již dnes se obávají z napadení.Ve Ždanickych lesích se nyní pohybují 2 kusy a nově u Vyškova vojenský výcvikový prostor Březina min. 4 kusy. Vlk v této krajině nemá místo.Vim z roku 1984 o napadení smečky vlků na Slovensku nedaleko vesnice Stakčín,je to nedaleko Dukelského průsmyku.Dopadlo to špatně kluk stihl vylézt na strom,z holky zůstala jen hl..a. Nevim co jako lidé budeme dělat,až vlk zjistí,že má daleko snadnější kořist než je zvěř a ovce?
N (neregistrovaný)03.03.2025, 22:38:46xxx.xxx.242.38
Popravdě bych raději bez vlků.😄 Proč předci vlky regulovali a vlastně řekněme byl život snžší bez vlků než s nimi? Víte, jak se do něčeho začnou montovat tyhle “docenti” nebo jak bych to nazval, tak podělají na co šáhnou. Zničili Šumavu, ve vládě taky samý profesor a výsledky? No Otík Rákosník by to možná tak nedojebal.😐 Hezký ty jejich “projekty”, ale docela bych vždycky rád slyšel ty lidi místní co v tom musí žít a pracovat. Taková procházka lesem se psem třeba starým jako mám já a bez bouchačky? To bych ani moc potkat vlka netoužil.
Nebudu mluvit za chovatele ovcí… nemám žádné ovce. Budu mluvit jako pejskař, který bydlí v podhůří Krušných hor, kde se vlci vyskytují a se psy hlavně v létě do těch hor vyráží, protože je tam chladněji.
Přestože nemám sebou žádnou zbraň a nejsem naivka, která by si myslela, že by moje pastevecká fena vlka přeprala, tak z vlků strach nemám… nemám z nich strach ani když jdu sama na houby…. momentálně jediné zvíře naší přírody, ze kterého obavy mám, je divoké prase.
No schválně, když už se bavíme o psech… kolik psů v České republice napadl vlk… a kolik psů napadl divočák? A to ani člověk nemusí chodit do hlubokého lesa. Nebo kolik psů bylo napadeno jiným psem… ale přesto je opravdu ten nej strašák v lese vlk?
Ale jasně … chápu, vždycky je jednodušší “zničit krtka”. Protože co by kdyby.
N (neregistrovaný)04.03.2025, 01:19:14xxx.xxx.242.38
No ono spíš jde o to, že nyní vás může krom prasete, psa a bůh ví čeho napadnout ještě vlk. Tomu se říká progrese hrozeb.🙂 A na Slovensku medvěd.😄 Ještě že už dinosaury nemáme..Našel by se určitě idiot co by je chtěl pustit zpátky do přírody.🙂 Zeptal bych se jinak: Proč je vlk tak důležitý? Stane se něco když nebude?
Odpověď na příspěvek uživatele N z 04.03.2025, 01:19:14
Proč je vlk tak důležitý? Stane se něco když nebude?
Podle mě je důležitý a stane se něco. Příroda nedělá jen tak něco pro zábavu, ta dělá a vyvíjí vše z rozumem. Jen člověk si myslí, že je tvor nad vším a o všem může rozhodovat, protože je to on nadsamec člověk. Věřím pevně v přírodu, jak se říká je to naše pramáti.
Proto i ten vlk sem patří tak jak ty ovce, prostě se musíme my lidi naučit s polu žit. Jinak to nejde a pokud člověk nepochopí tak holt musí zmizet lidstvo , ten vlk tady byl dřív jak my.