Proč tolik nesnášenlivosti? Ladd se hned v 17,59 předem omluvil, snad se tolik nestalo, co nechci číst, lehko přeskočím. Mimochodem - vlci v české krajině jsou politika aspoň z poloviny……😉
Vlci v české krajině – zdroj sporů mezi farmáři a ochránci
Když tu sdílíte petici proti Motoristům, tak si říkám, jestli by naopak neměla vzniknout petice na jejich podporu — a hlavně proti končící vládě, která toho pro přírodu zkazila víc než kdokoli jiný. Solární tunel pomalu dojíždí, ODS si mezitím připravila větrný. Akcelerační zóny, protlačované na sílu bez ohledu na krajinu, obyvatele nebo zkušenosti ze zahraničí, jsou přesně ta politika, která přírodu opravdu ničí. V téhle situaci je v čele MŽP upřímně řečeno lepší kdokoli, kdo tenhle přístup zastaví.
https://medium.seznam.cz/clanek/milan-smutny-akcelerovana-cesta-do-pekla-muze-vest-i-na-lopatkach-vetrnych-elektraren-211700?utm_source=chatgpt.com
https://solarnimagazin.cz/ve-francii-padaji-rozsudky-o-skodlivosti-vetrnych-elektraren-v-cesku-zase-rozhodnuti-o-jejich-akceleracnich-zonach/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Díky. Určitě si rád přečtu. Z toho, co o větrných elektrárnách vím, mám husinu.
Můj názor na Motoristy to ale určitě nezmění.
Zde bude důvod, pro si Motoristé neřekli o ministerstvo dopravy. - první a druhá reportáž ze tří.
(Omlouvám se, komu vadí, že sem pletu politiku.)
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-reporteri-ct/225452801240035/0/824237-chladna-minulost/
Mě jsou Motoristé vcelku ukradení, ale horší než tihle vykukové být snad ani nemohou. A vzhledem k intenzivní kampani, která se proti jejich převzetí MŽP vede, doufám že ho dostanou. Protože, co si budeme povídat s ANO , by se pravděpodobně zastánci větrného tunelu dohodli. Když nic jiného, úspěch Motoristů nikdo nečekal, je to divoká karta a než je zaháčkují, aspoň něci by se jim mohlo povétst zrušit.
Ladd:
První. co mě praštilo do očí : chtějí peníze ! pochopitelně.
Když vezmu 4 body : 1/ spalovací motory - na to bude mít náš mŽP minimální vliv, i kdyby tam byl pánbůh, Němci si ty spalováky prosadí.
2/ když vědců jsou skupiny minimálně dvě . Jedni kříčí sláva sláva, druzí křičí hanba, hanba. A jak to bylo s těmi penězi, kterými ten T. podlácel, aby se o klimatické změně informovalo “správně” ?
3/ ona odbornost ? Pamatujete na “biomasu” ? Ještě bych dodala - kážou vodu, pijí víno
4/ co vím, tak zveličují, ta chko je 1. A ještě to není na škrtu pera ministra. Tak ten bod můžete vypustit.
Víc mě bolí d35 - dálnice, moc dlouho se vede boj, aby nebyla - a asi bude. Za mě větší téma než spalováky. CHKO Český Ráj přeřízne jako buchtu. A je tam režim CHKO - no jako by nebyl.
Před lety jsem fotila v Plakánku - centrální oblast CHKO Český Ráj. Kácelo se nahoře na skalách. “Stromy přece padají dolů a bez těžké techniky je odtamtud nedostanete, ty lesy jsou soukromé, vlastník se rozhodl, že bude kácet”
Takže ochrana přírody - ta velká - jen pokrytectví, jako v jiném. A to tažení proti Motoristům - jen za účelem rozbití nové koalice.
Když se podívám na tu petici, už první bod mi stačí. Naprosto souhlasím s každou stranou, která chce zrušit zákaz spalovacích motorů. Už jen proto, že elektromobily nás dostanou do ještě větší závislosti na Číně a zároveň zlikvidují jedno z mála odvětví, které nás reálně živí. A bod číslo tři? Tam se s pohledem Motoristů shoduju úplně. Takže ne, nic takového nepodpořím a upřímně neznám nikoho ve svém okolí, kdo by to podepsal. Naopak vidím, jak negativní kampaň proti Motoristům, kterou rozjeli novináři, jejich podporu jen zvýšila. V mém okolí je dnes chtějí volit i lidé, kteří o nich před touhle vlnou hysterie vůbec neslyšeli.
Naprosto souhlasím s každou stranou, která chce zrušit zákaz spalovacích motorů.
Jasně, Čína nám vyhoví, možná ta výroba Ele aut v Číně je 100x méně ekologická, t.j. s větším dopadem na klimatickou změnu, než spalováky v celé Evropě. ( Kolik uhelných elektráren postaví ročně?) Kdyby je aspoň Evropa od Číny nebrala. Další pokrytectví ? A spalovací motory jsou čím dal víc vylepšené.
S prozatimním zachováním spalovacích motorů také souhlasím. Elektromobily rozhodně neberu jako spásu. Ale to je fakt jediné. Petice mi ráno dorazila do mobilu a protože z výroků M mám od začátku negativní dojem, tak jsem ji rozšířil. Víc to tady rozvádět nebudu.
Koho kdo bude nebo nebude volit, je na kazdého cítění a je mi to celkem fuck. (Takových stran už tady bylo a za pár let po nich neštěkl ani pes.)
Nechcete s tím jít do Politiky?
Jaká nesnášenlivost? 😶
Jo, ale s Motoristy, spalovacími motory a Čínou ne. Tak když politika tady, tak prosím taková, která s vlky přímo souvisí.
Mě Laddovy komentáře nijak nepobuřují ani ve mně nevzbuzují nesnášenlivost, ale sem to podle mě nepatří.
Varaxi:Jo, ale s Motoristy, spalovacími motory a Čínou ne. Tak když politika tady, tak prosím taková, která s vlky přímo souvisí.
Mě Laddovy komentáře nijak nepobuřují ani ve mně nevzbuzují nenávist, ale sem to podle mě nepatří.
Požádejte Kometu, ona to smaže, mě to žíly netrhá.
05.12.2025, 13:03:42 xxx.xxx.224.101
Nevidím důvod. Ano, bylo by to lepší ve vlákně Politika, ale taky mi to zase tak pobuřující nepřipadá.
Mě teda vůbec nevadí, když nějaké vlákno někam odbočí…ono už to zde stejně není čistě farmáři vs ochránci v souvislosti s vlky, jen politice se záměrně vyhýbám … jako nezhroutím se z toho, když na něco náhodou narazím, ale kdyby se to mělo víc rozjet v tomto vlákně, tak bych nebyla moc ráda..
Dnes ČT2 12:35 Pulzující svět.
https://nachodsky.denik.cz/zpravy_region/krvave-rano-v-hermankovicich-vlci-za-noc-zabili-pres-tricet-ovci-hlavne-jehnat-2.html?seznam-hp=1&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box