»
Odpověď na příspěvek uživatele
Doron z 30.12.2025, 12:38:48
V Malych Pieninach v Polsku su psy navolno so stadami, nejake ich plemeno, ktoreho nazov som na hanbu zabudla, vyzera to takmer ako cuvac.
Ale to su psy vludnej natury, pretoze sa pasie aj okolo frekventovanych turistickych tras.
Vludna natura znamena, ze turista z UK, v domneni, ze ide o retrievera pristupil k oddychujucemu samcovi (fena a stenata oddychovali v chladku viac zasiti) s metrovym konarom v ruke a snazil sa ho nim motivovat ku hre a prezil bez ujmy.
Pes sa vztycil a vrcal, turista sa stale chcel hrat, pes vrcal stale temnejsie, vtedy som zasiahla, turista ma presviedcal, ze to je lab a to plemeno ze miluje ludi a aport….nie uplne mi veril, ale nakoniec konar odhodil. Chapali sme sa s tym psom navzajom, ze sice nesmieme ublizit chlapovi, ale ze by sme strasne chceli…
Potom dosli dalsi a zacali mindzovat, ze psy su spinave a ze maju na krkoch taky ten bazmek, aby nemohli nahanat zver.
Ech….
Dosuchtal sa pastier, hresil, chriakal a plul, turisti sa radsej prestali vadit a zmizli.
No a vtedy nam povedal, ze ostre psy su na retaziach pri salasi a ze raz wilky prisli, ale ze to bola masakra, pre wilky. Teda asi su pustane v noci. A ze niektore ten bazmek proti dureniu zveri maju, niektore nie.
No a na SK strane v Relovskom sedle som o par rokov zastala autom na malom odpocivadle, prsalo, dost som bola nestastna, lebo z tury nic, dookola neskutocne roztahany bordel z odpadkovych vriec a ako som tam pod strieskou fajcila, z kriakov sa ku mne zacalo blizit modre odpadkove vrece.
Reku, ejha, tak uz to prislo, halucinacie!
Za vrecom sa potom vynoril velky biely ovciarsky pes, skoro som si sadla na rit od prekvapenia.
No a o tri kilometre dalej som videla, ako tam takych psov so stadom bolo viac, mali aj borderky, ale celkom evidentne vsetci volali a piskali na vrecoveho fantoma 😂
Ale to je region, kde sa vzdy paslo, nie ze sa ludia z panelaku stali “chovatelmi” 20 ks oviec a myslia si, ze ked maju ohradnik, ze maju vystarane.
Vlci nie su na vine, ze maju ludia natento v hlavach…