Aktuálně: 1 888 inzerátů279 621 diskuzních příspěvků19 964 uživatelů

Postup přihlášení koz

Mašek (neregistrovaný) 23.03.2026, 10:40:41 xxx.xxx.56.145

Dobrý den, jaký je postup přihlášení 3 koz. Budeme brzy kupovat kozlíka a 2 kozy. Vše mladé po odstavu. Původní majitel je bude mít určitě také přihlášené. Jaké jsou pak termíny na odhlášení a opětovné moje přihlášení.

Ivus
Ivus 29.03.2026, 10:45:19 xxx.xxx.113.99

Nevím jak v ČR, ale na Slovensku je pro nahlášení kůzlete lhůta 5 měsíců od narození (narozdil od telete, to se musí přihlásit do 5 dnů), takže hodně kuzlat, která jsou chovana od jara do podzimu ani nahlášeno není.

lesakm
lesakm 30.04.2026, 01:23:10 xxx:xxx.32da:b846
Mašek:

Dobrý den, jaký je postup přihlášení 3 koz. Budeme brzy kupovat kozlíka a 2 kozy. Vše mladé po odstavu. Původní majitel je bude mít určitě také přihlášené. Jaké jsou pak termíny na odhlášení a opětovné moje přihlášení.

Registraci  má na starosti ČMSCH tam vám vydají čísko hospodářství na které dudete zvířata přihlašovat a odhlašovat hlášení by mělo být zasláno tuším do 7mi dnů a na obou hlášeních (od prodávaícího i kupujícího) musí být stejné datum přesunu jinak vám je nepřehlásí, ale vzhledem k datu dotazu asi tohle všechno možná už víte 🐑ML.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.