Dobrý den, jaký je postup přihlášení 3 koz. Budeme brzy kupovat kozlíka a 2 kozy. Vše mladé po odstavu. Původní majitel je bude mít určitě také přihlášené. Jaké jsou pak termíny na odhlášení a opětovné moje přihlášení.
Postup přihlášení koz
V první řadě musíte mít zaregistrované hospodářství, na které kozenky budete přihlašovat.
Některé odpovědi se dozvíte zde https://schok.cz/legislativa/evidence-hospodarstvi-a-zvirat/
Nevím jak v ČR, ale na Slovensku je pro nahlášení kůzlete lhůta 5 měsíců od narození (narozdil od telete, to se musí přihlásit do 5 dnů), takže hodně kuzlat, která jsou chovana od jara do podzimu ani nahlášeno není.
Mašek:Dobrý den, jaký je postup přihlášení 3 koz. Budeme brzy kupovat kozlíka a 2 kozy. Vše mladé po odstavu. Původní majitel je bude mít určitě také přihlášené. Jaké jsou pak termíny na odhlášení a opětovné moje přihlášení.
Registraci má na starosti ČMSCH tam vám vydají čísko hospodářství na které dudete zvířata přihlašovat a odhlašovat hlášení by mělo být zasláno tuším do 7mi dnů a na obou hlášeních (od prodávaícího i kupujícího) musí být stejné datum přesunu jinak vám je nepřehlásí, ale vzhledem k datu dotazu asi tohle všechno možná už víte 🐑ML.