- Příspěvek #151543
- Nahlásit
nemám osobní zkušenost, ještě se snad ozve někdo zkušenější,ale já bych to nedělala vzhledem k velikosti alexandra čínského a korely.
Zdravím chci se zeptat jestli muzu ve voliéře mit Alexandry čínské a korely chocholaté mate někdo zkušenosti děkuji za odpověď
nemám osobní zkušenost, ještě se snad ozve někdo zkušenější,ale já bych to nedělala vzhledem k velikosti alexandra čínského a korely.
Děkuji za odpověď ja se prave ptam jestli budu muset dat pary korel pryc chci prejit prave na Číňany
Jak velkou máte voliéru? To je základ vědět.
My je máme společně ve voliéře 5,5x2x2 metry. Korely jsou tam jen samci, pak 1 pár alexandrů čínských, 1 pár papoušků horských a 1 pár rosel pestrých. Všichni si dělají své skupinky dle druhu. Občas sedí korely u číňanů. Na pohodu. Viz foto.
Voliéru mam 5x1,8x2 mám pletivo 1,7az1,8 oko je 14x14 no mam 2 pary korel a hrozne moc bych chtěl ty Číňany
Tak v takovém rozměru můžete mít alexandry čínské s korelami. Číňanů jen pár.
Děkuji za odpověď ja chci jen jeden par vice jich tam nechci zatim jinak by se stavela nova
Ještě jen jedna vec bude stacit drat 1,7 az 1,8 tloušťka
Aiwe92:Voliéru mam 5x1,8x2 mám pletivo 1,7az1,8 oko je 14x14 no mam 2 pary korel a hrozne moc bych chtěl ty Číňany
Tak to mají místo, toho bych se nebála. 🙂 Za mě jen doporučím víc míst s krmením. My krmíme na 3 místech a dobrý. Každý druh si našel svůj “kout”.
Jinak my máme pletivo 19 x 19 mm, síla drátu 2 mm. Samozřejmostí je u tohoto druhu celokovový rám. Jsou to fakt dřevorubci.
U těch ok 14x14 a síle drátu 1,7-1,8 mm by to snad mělo taky jít. Případně mrkněte na alexandry vousaté. Jsou to takoví menší číňani, mají ještě pestřejší prsa a nejsou tak desktruktivní. Ty máme za klasikou pletivem 12x12mm. 🙂
A dodám, že vousáče často vídám ve společných volirách s korelami a andulkami. My máme 3 páry (na fotce nejsou nejmladší).
Děkuji za odpověď ja se uz na ne take dival ale porad me to tahne k tem klasickým Číňanům 🙂
Aiwe92:Děkuji za odpověď ja se uz na ne take dival ale porad me to tahne k tem klasickým Číňanům 🙂
To chápu, ono mají své kouzlo. 🙂 My máme voliéry proti sobě (společná s alexy čínskými a naproti vousáči) a je to moc pěkný pohled. 🙂
To vám verim 🙂 uz se tesim az je budu mít jen mam strach z toho pletiva 🤣
To vám verim 🙂 uz se tesim az je budu mít jen mam strach z toho pletiva 🤣
Pletivo 14x14 s drátem 1,7? Kde se to dá koupit? Není to 13x13 nebo 16x16?Obojí číňani spolehlivě zruší za pár dnů.
Ano pořádně jsem to změřil a ma to 16x16 a síla drátu je 1,8
Proč myslíte že 1,8 zničí?????
pokud vím tak pletivo 16x16 se dělá z drátu 1,2mm a 1,6 mm, ten slabší drát zničí jak nic,ten 1,6 nevím,mám 1,9 a ten drží
To vubec nevim kde to bylo kupovano ja koupil dilce kovove voliery a to pletivo je takove sila dratu je 1,8 to uz jim ale odlola ne
Aiwe92:Ano pořádně jsem to změřil a ma to 16x16 a síla drátu je 1,8
To si myslím, že už je udrží.