Aktuálně: 2 364 inzerátů268 765 diskuzních příspěvků19 309 uživatelů

Lék Apoquel

Anonymní (neregistrovaný) 09.12.2025, 13:50:34 xxx.xxx.117.50
hmn:

“Problém je v tom, že když nevím, co to spouští, tak co mu mám vlastně dávat?”

od toho je ta eliminační dieta - 1 druh proteinů (masa) + 1 druh sacharidů (příloha)…to, s čím se pes v životě nesetkal (má psice měla  daňčí + quinou, daňčí jsem i sušila, ať mám pamlsky). 
Délka podávání el. diety 6-8 týdnů, ale uvádí se i 10-12 týdnů, než se organismus zklidní. 
Nic v této době nepřidávat!
A pak přidávat vždy jen 1 druh potraviny, takto krmit týden, zda se alergie opět přihlásí.

varianta jsou veterinární granule pro alergiky, jako el. dieta.

stěry - základní cytologie na určení bakterie/kvasinky/paraziti je hotová hned. A od toho se už může odvíjet léčba. 
Samozřejmě kultivace bakterií trvá déle.

Moje feňule alergička držela el. dietu cca 9 týdnů a když tam nebyl žádný progres, vyžádala jsem si testy z krve a ejhle, vyskočili nám roztoči, ambrozie a jehněčí (předpokládám, že těch potravinových alergenů je víc). + včely, vosy apod. 
Takže jedeme cytopoint + imunizační kůra

Děkuji - i EFE. Co pořád nechápu je, jak poznám, že mu to vadí? Víte, co myslím. Asi nemá smysl teď začínat eliminační dietu, když není zdravý a drbe se pořád. Mj. králíka dostal nedávno, toho vyzvracel, a když se začal před 14ti dny drbat, změnili jsme postupně na hypoallergenní jehněčí. Kuře už mu nikdy nedám, i když s ním nikdy předtím neměl problémy. Mně jde teď hlavně o to, ho zbavit těch obtíží, protože je na tom opravdu zle a nic, co zatím dostal, nezabírá. Cytopoint, kapky s klotrimazolem. Zkoušela jsem i zyrtec, ten mi v minulosti v malé dávce zabral, že ho utlumil, než jsme se druhý den dostali na veterinu. Teď nezabral ani ten. Uvidím, jak dopadnou dnes testy. Nejhorší je, číst si o prednisonu, apoquelu atd. Já to do něj nechci ve velkém cpát, ale co když nic jiného nezabere? Určitě se pak podělím o další zkušenosti. Děkuji.

Anonymní (neregistrovaný) 09.12.2025, 13:59:50 xxx.xxx.117.50
hmn:

“Problém je v tom, že když nevím, co to spouští, tak co mu mám vlastně dávat?”

od toho je ta eliminační dieta - 1 druh proteinů (masa) + 1 druh sacharidů (příloha)…to, s čím se pes v životě nesetkal (má psice měla  daňčí + quinou, daňčí jsem i sušila, ať mám pamlsky). 
Délka podávání el. diety 6-8 týdnů, ale uvádí se i 10-12 týdnů, než se organismus zklidní. 
Nic v této době nepřidávat!
A pak přidávat vždy jen 1 druh potraviny, takto krmit týden, zda se alergie opět přihlásí.

varianta jsou veterinární granule pro alergiky, jako el. dieta.

stěry - základní cytologie na určení bakterie/kvasinky/paraziti je hotová hned. A od toho se už může odvíjet léčba. 
Samozřejmě kultivace bakterií trvá déle.

Moje feňule alergička držela el. dietu cca 9 týdnů a když tam nebyl žádný progres, vyžádala jsem si testy z krve a ejhle, vyskočili nám roztoči, ambrozie a jehněčí (předpokládám, že těch potravinových alergenů je víc). + včely, vosy apod. 
Takže jedeme cytopoint + imunizační kůra

Ještě jsem se chtěla zeptat na tu imunizační kůru. Předepsal vám ji vet, nebo jste si ji sestavila sama? Zkoušíte doplňky stravy? Děkuji

efe
efe 09.12.2025, 15:06:02 xxx.xxx.199.5

Co pořád nechápu je, jak poznám, že mu to vadí?

No přeci tak, že se mu vrátí ty problémy, které popisujete.

Asi nemá smysl teď začínat eliminační dietu, když není zdravý a drbe se pořád.

No právě přeci naopak má! Tím, že vyloučíte všechny možný alergeny a začnete mu dávat jen tu jednu konkrétní bílkovinu. Nebo na co chcete čekat? Že to vet přemlátí nějakýma lékama, když doteď nevíte, co mu vlastně je/vadí? I kdyby se nakrásně trefil, tak tím jen přebijete příznaky, ale nevyléčíte příčinu. 

hmn
hmn 09.12.2025, 16:05:03 xxx.xxx.35.198
Anonymní:

Ještě jsem se chtěla zeptat na tu imunizační kůru. Předepsal vám ji vet, nebo jste si ji sestavila sama? Zkoušíte doplňky stravy? Děkuji

Imunizace (desenzibilace) je v podstatě vakcinace alergenem podle daného schématu s cílem naučit imunitní systém alergen nějak tolerovat. Tuto vakcinaci nabídla laboratoř provádějící testy na alergeny s tím, že na ty “naše” alergeny (roztoče, ambrozie) je látka k dispozici. A protože toto je jediné, co se dá považovat za léčbu (řeší příčinu a ne jen následek), tak jsem do toho šla.

Doplňky stravy vysloveně na imunitu nezkouším

Záněty uší také občas řešíme, dostává “suspenzi” (bych řekla, že tam jsou kortikoidy i atb) a ta zabírá rychle.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.