hmn:“Problém je v tom, že když nevím, co to spouští, tak co mu mám vlastně dávat?”
od toho je ta eliminační dieta - 1 druh proteinů (masa) + 1 druh sacharidů (příloha)…to, s čím se pes v životě nesetkal (má psice měla daňčí + quinou, daňčí jsem i sušila, ať mám pamlsky).
Délka podávání el. diety 6-8 týdnů, ale uvádí se i 10-12 týdnů, než se organismus zklidní.
Nic v této době nepřidávat!
A pak přidávat vždy jen 1 druh potraviny, takto krmit týden, zda se alergie opět přihlásí.varianta jsou veterinární granule pro alergiky, jako el. dieta.
stěry - základní cytologie na určení bakterie/kvasinky/paraziti je hotová hned. A od toho se už může odvíjet léčba.
Samozřejmě kultivace bakterií trvá déle.Moje feňule alergička držela el. dietu cca 9 týdnů a když tam nebyl žádný progres, vyžádala jsem si testy z krve a ejhle, vyskočili nám roztoči, ambrozie a jehněčí (předpokládám, že těch potravinových alergenů je víc). + včely, vosy apod.
Takže jedeme cytopoint + imunizační kůra
Děkuji - i EFE. Co pořád nechápu je, jak poznám, že mu to vadí? Víte, co myslím. Asi nemá smysl teď začínat eliminační dietu, když není zdravý a drbe se pořád. Mj. králíka dostal nedávno, toho vyzvracel, a když se začal před 14ti dny drbat, změnili jsme postupně na hypoallergenní jehněčí. Kuře už mu nikdy nedám, i když s ním nikdy předtím neměl problémy. Mně jde teď hlavně o to, ho zbavit těch obtíží, protože je na tom opravdu zle a nic, co zatím dostal, nezabírá. Cytopoint, kapky s klotrimazolem. Zkoušela jsem i zyrtec, ten mi v minulosti v malé dávce zabral, že ho utlumil, než jsme se druhý den dostali na veterinu. Teď nezabral ani ten. Uvidím, jak dopadnou dnes testy. Nejhorší je, číst si o prednisonu, apoquelu atd. Já to do něj nechci ve velkém cpát, ale co když nic jiného nezabere? Určitě se pak podělím o další zkušenosti. Děkuji.