Aktuálně: 2 743 inzerátů262 276 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Psi v médiích

bambule
bambule 15.05.2025, 14:09:37 xxx.xxx.234.116
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 15.05.2025, 14:02:00

Byla jste o chlup rychlejší…. Jen mě napadlo:" Bože, do čeho si tu duši dal?"

janaa
janaa 15.05.2025, 14:13:22 xxx:xxx.e275:d1fe
Xerxova:

a ještě jednu výhodu mají výstavy. Pokud je pes výstavně úspěšný - tak je většinou povahově vyrovnaný. Protože  šampioni si výstavy užívají - neřeší cizí lidi, jiné psy, klouzající podlahy… prostě je vidět, který pes je bázlivý a který to dává bez potíží. 

S tímhle si dovolím nesouhlasit. I pes přirozeně bojácný si na výstavy zvykne, i pes samonasrávací si zvykne atd. Prostě se vyjezdí, a co řeší v běžném životě,na výstavě ne. Jsou v kenele,vytáhnou se do kruhu,a jdou zase do kenely. V kruhu jsou obvíkend a ví přesně,co se po nich chce,a co se bude dít.

assil
assil 15.05.2025, 14:20:29 xxx.xxx.248.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 15.05.2025, 13:19:04

Vadí mi, kam přivedly spoustu plemen a to, že se to neřeší, že povede nakonec k zákazům.

A to říkám jako člověk, jehož oblíbená plemena jsou primitivní a tak nějak zkažená asi nejméně.

BaLu
BaLu 15.05.2025, 14:26:34 xxx.xxx.242.170
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 15.05.2025, 14:20:29

Ale to není vina výstav!! 

Chov na extrémní znaky je vina chovatelů a vedení chovatelských klubů…

assil
assil 15.05.2025, 14:35:37 xxx.xxx.248.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 15.05.2025, 14:26:34

Je to vina výstav.

Ale nebudu se už opakovat. 🙂

assil
assil 15.05.2025, 14:36:47 xxx.xxx.248.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 15.05.2025, 14:26:34

I když teda popravdě by mě zajímalo jak  konkrétně vedení klubů prakticky zaviňuje ten chov na extrémní znaky?

Ph (neregistrovaný) 15.05.2025, 14:51:04 xxx.xxx.90.84
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 15.05.2025, 10:21:32

A taky to beru jako socializaci. Stejně jako socializační vycházky, jen tady prostě stojíme v kruhu a běháme, místo chození po okolí/městě a tréninku nějaké poslušnosti ve skupině.

mno  -bych tam teda uplne stene nebrala. Takovy psincacek, inf.prujmik - je skoro sazka na jistotu ze si clovek donese se stenetem zpet domu. Zlate parky pak…

BaLu
BaLu 15.05.2025, 14:54:09 xxx.xxx.242.170
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 15.05.2025, 14:36:47

Klub svými podmínkami chovnosti může do jisté míry ovlivnit kam, jak, se bude ubírat plemeno. Ono je to dost složité, třeba v osmdesátých letech, kdy se v chovu NO začalo víc a víc prosazovat čím dál větší úhlením zadních končetin, přišel tento trend ze země původu, tedy z Německa,  tehdy z NSR. V NDR se ještě dlouho chov ubíral jinou cestou, na rovnější hřbety ne tak výrazně uhkwni, prostě vy se řeklo starý typ NO. 

Změny se dály  plíživě, ne skokově. Po sametu se otevřela možnost krýt na západě a přeúhlení hrbáčci se začali vyskytovat čím dál častěji. Bylo to plíživě, ne skokové. 

Podobně při zkracování čenichu u boxerů a buldočků…

Podle mě měly tehdy zasáhnout kluby…  Ale to se dělá těžko, když tyto změny přicházejí ze zemí původu, od garanta standardu… 

Ph (neregistrovaný) 15.05.2025, 15:01:30 xxx.xxx.90.84
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 15.05.2025, 14:13:22

jj. vyjezdi se.  Taky je potreba se koukat na psa nejen v kruhu, ale prave i na tom parkovisti. Jak leze z do kennely ap. On jde poznat i vypnuty pes a proc se vypnul 😇na rozdil od psa, co se rad predvadi

Tenurri
Tenurri 15.05.2025, 15:02:52 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 15.05.2025, 14:51:04

No my byli na první výstavě až v dorostu - měl už veškerá očkování, i proti psincáku. A socializujeme furt. Jsou věci, které pro něj jsou spíše výjimečné a stále se u nich velmi lehce přetáčí. Jako třeba běhající skupina psů ve výstavním kruhu, nebo socializační vycházka psů, do které evidentně patří, ale nemůže si jít dělat co chce a místo toho má dávat pozor a vnímat 😀…, no a nebo háravky

Trenérka mi teda říkala, že má další tři kraťandy a ukňouraný jsou všechny.

Sardullah
Sardullah 15.05.2025, 15:22:57 xxx.xxx.189.104
Zrzavci:

Bum

https://life4you.cz/lifestyle/domaci-mazlicci/revoluce-v-psich-miskach-do-ceska-prave-dorazil-psibufet-s-cerstve-varenym-jidlem-na-miru-ctyrnohym-stravnikum/?sznclid=XDU4YW1vbmppamVtbGxvZGhva2xsbWRlIChhbWtuZWtoZWtoZHJqb2kgKDlhbWtoa29sbm5tbXJqam0gP2FrHm5tZWRrah9sGmhkGB1rGm4YHh5uHR9kbmkfHWoebw&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1451361&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=dscv1&dop_req_id=EDdeqTjY9Pp-202505151044&dop_id=99869451

Přiznám se, že já sama za sebe nechápu, tak se jdu podivovat veřejně. Protože to je pro mě nepochopitelná díra na trhu.  Revoluce v psích miskách 😀 😀 , tak nejdřív jsme přestali krmit psy masem a vyrobili jim bobky  a stal se z toho býznýs. Pak přišla převratná změna! Lidi vynalezli……… krmení masem a nazvali to Barf 😀 a udělal se z toho další býznýs. Málokdo dnesk krmí masem, fšicí jak vo život barfujou.  A tetkonc další převratná změna. Už nemusíte pro toho psa dělat nic - my to za vás uvaříme a …..uděláme z toho býznýs.  A lidi si budou nechávat sestavovat jídelníčky a dovážet pravidelně hotovky. Když do to dý misky můžou tomu psovi dát sami. A vědí, co tam do té misky dali. 

Zase na druhou stranu…někdo sestaví jídelníček, vyrobí-uvaří-dovezou, tak mi to přijde lepší než grancle…když to beru s nějakým ohledem na pohodlnost krmení a pro ty, kteří se bojí krmit jinak než granulemi, protože vyvážená krmná dávka a bla bla bla.

No já Gině raději tu svíčkovou se šesti uvařim sama, nejsem Onasis, bůh ví, co by si za to řekli…🤪 …takhle se tý omáčky udělá víc a přiživíme se i my lidi…akorát to hovězí maso už je za bambilion, ale nevadí, maso dám psům a já si k tý svíčkový dám sekanou…

Xerxova
Xerxova 15.05.2025, 17:04:31 xxx:xxx.f18:7b13
janaa:

S tímhle si dovolím nesouhlasit. I pes přirozeně bojácný si na výstavy zvykne, i pes samonasrávací si zvykne atd. Prostě se vyjezdí, a co řeší v běžném životě,na výstavě ne. Jsou v kenele,vytáhnou se do kruhu,a jdou zase do kenely. V kruhu jsou obvíkend a ví přesně,co se po nich chce,a co se bude dít.

nevím - ale u dog se často zadává titul psovi, který si to viditelně užívá - vůbec není strojově čistý - ale je veselý, uvolněný, přirozený. Možná klika na rozhodčí - ale bývá to tak. Mám ráda klubovky (i když nevystavujeme) - stovky dog na jedné louce - skoro žádný štěkot, hodně psů i navolno… prostě pohodička.

Doron
Doron 15.05.2025, 18:03:54 xxx.xxx.166.146
efe:

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-recepcni-odrezavala-cumaky-mrtvym-psum-na-veterinarni-klinice-v-praze-40521325

To přesně potvrzuje můj dojem z tý kliniky. 

Byla jsem tam s Doronem ( už jsem to tady psala), když se mu zhoršil psincák, vůbec mu nepomohli, odvedli ho na odběr krve někam dolů kam mě nepustili, naléhali na hospitalizaci a já měla pocit, hraničící s jistotou, že by tam umřel.

Člověk má přece jenom nějakou intuici a já tam měla pocit jako v hororu, opravdu hnusnej pocit.

Je to taky ta klinika, odkud utekl pes Kateřiny Brožové a pak ho přejel vlak, a prý dva dny na to jim utekli z klecí jiní dva psi, oni to snad omlouvali tím, že si vzájemně pomáhali dostat se ven. Ale to nevím jestli je pravda.

V každém případě Jaggy v Praze důrazně nedopručuju. A na pohotovost tam nejezděte v žádným případě !

Vahine
Vahine 15.05.2025, 18:13:02 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 15.05.2025, 18:03:54

Dobře si to pamatuju, jak jste to v ten čas psala ☝️

Sardullah
Sardullah 15.05.2025, 18:14:33 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 15.05.2025, 18:03:54

odvedli ho na odběr krve někam dolů kam mě nepustili

Tak tady bych skončila…psa při vyšetřeních neopouštím a i pokud jde na zákrok pod narkózou, tak u něj čekám než usne.

Když šla Gina na kastraci, tak prej přivezte jí ráno…my si jí tady necháme a pak vám dáme vědět až bude po zákroku…no prostě operační den, tak brali jednoho psa po druhém….no tak my jsme si 2 hoďky počkaly až přijdem na řadu…a říkám jim, ať mi dají hned vědět, až se začne probouzet…a prý, že jí stejně domů hned po probuzení nepustí…to neva, ale budu dřepět u ní…

Já jsem tady na to hrozná…při představě, že bych opravdu musela nechat psa na hospitalizaci, se mi dělá mdlo….

Sarah01
Sarah01 15.05.2025, 18:26:26 xxx.xxx.162.253
Doron:

To přesně potvrzuje můj dojem z tý kliniky. 

Byla jsem tam s Doronem ( už jsem to tady psala), když se mu zhoršil psincák, vůbec mu nepomohli, odvedli ho na odběr krve někam dolů kam mě nepustili, naléhali na hospitalizaci a já měla pocit, hraničící s jistotou, že by tam umřel.

Člověk má přece jenom nějakou intuici a já tam měla pocit jako v hororu, opravdu hnusnej pocit.

Je to taky ta klinika, odkud utekl pes Kateřiny Brožové a pak ho přejel vlak, a prý dva dny na to jim utekli z klecí jiní dva psi, oni to snad omlouvali tím, že si vzájemně pomáhali dostat se ven. Ale to nevím jestli je pravda.

V každém případě Jaggy v Praze důrazně nedopručuju. A na pohotovost tam nejezděte v žádným případě !

No, to fakt vypadá jak v hororu, úplně živě si to představuju. U odběru krve jsem vždycky byla a naopak veterinář většinou vždycky chtěl, abych pomohla psa držet, kdyby jančil, i když mu to bylo jedno.

Doron
Doron 15.05.2025, 19:36:38 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.05.2025, 18:26:26

Tak byla jsem u úzkejch protože ten den jediná pohotovost v Praze… Nechtěli mě tam pustit za žádnou cenu. 

Jinak jsem u všech psů vždycky všude byla, i když se probírali z narkózy.

Bylo jasný, že tam jde jen o peníze, to pochopitelně, ale ve vzduchu tam bylo i něco horšího, věděla jsem, že musíme rychle pryč, oni o to hodně bojovali aby tam zůstal  “ na pozorování”, evidentně to měli v manuálu aby vytřískali ještě další peníze za hospitalizaci a karanténu. Léčit ho ale nechtěli, že ho prý budou jen chladit.

Tahle úchylná recepční mi do toho zapadá. Když jsme tam byli, dělala recepční i sestru, bůh ví, co se tam všechno mohlo dít.

Sarah01
Sarah01 16.05.2025, 06:39:40 xxx.xxx.11.197
Doron:

Tak byla jsem u úzkejch protože ten den jediná pohotovost v Praze… Nechtěli mě tam pustit za žádnou cenu. 

Jinak jsem u všech psů vždycky všude byla, i když se probírali z narkózy.

Bylo jasný, že tam jde jen o peníze, to pochopitelně, ale ve vzduchu tam bylo i něco horšího, věděla jsem, že musíme rychle pryč, oni o to hodně bojovali aby tam zůstal  “ na pozorování”, evidentně to měli v manuálu aby vytřískali ještě další peníze za hospitalizaci a karanténu. Léčit ho ale nechtěli, že ho prý budou jen chladit.

Tahle úchylná recepční mi do toho zapadá. Když jsme tam byli, dělala recepční i sestru, bůh ví, co se tam všechno mohlo dít.

Bych se normálně bála, že si psa nechají na orgány. …když teď čtu tu kauzu s čumáčkama. 🤐

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.