Takže, jestli to dobře chápu, pokud se vybere ve sbírce dost peněz, útulky budou požadovat méně peněz od státu, škoda bude u soudu nižší a je větší pravděpodobnost, že majitelka psy dostane zpět. Navíc i kdyby je dala do adopce, ona bude muset zaplatit méně za škodu, co způsobila. Takže se vlastně nedělá sbírka ve prospěch psů, ale ve prospěch jejich pořád majitelky.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 25.07.2025, 15:02:56
No ale výše vybraných příspěvků by přec e neměla ovlivnit výši fakturované a vydané částky. Útulky to zaplatit musely a kde sehnaly peníze v tom nehraje roli,ne?
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 25.07.2025, 15:02:56
pokud se vybere ve sbírce dost peněz, útulky budou požadovat méně peněz od státu
To zřejmě nikdo z nás nezúčastněných neví, protože jim u toho nesvítíme. Nicméně nemělo by se to tak dít. Pokud jsou sbírky a lidi chtějí pomoci, nemám jediný problém s tím, že se finance využijí na nějaký nadstandard, na zlepšení prostředí v útulku, na dalšího zaměstnance a nebo třeba na vybavení karantény. Protože ti lidi reálně zvedli zadky a jeli pomoct, často v několika desítkách psů. Tak ať jim dary slouží. ❤️
Ale fakturovat by se měla “státu” i ta poslední tableta na odčervení. Jinak je to těžce kontraproduktivní.
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 25.07.2025, 15:45:56
Stejně mi přijde lepší neposílat peníze na konkrétní kauzu, jako je tahle, ale přímo na provoz útulku a třeba ten nadstandart pro pečovatele. Ať si za to třeba co já vím koupí kávovar. Ale specielně tuhle péči by měl komplet uhradit stát, aby byla kistota, že to bude vymahat od té majitelky.
nemuzete za jednu a tutez sluzbu fakturovat 2x …pokud napr. osetreni veta uhradi ze sbirky, uz nemuzou fakturu chtit uhradit podruhe od statu
Ale tak to je nesmysl. Každý útulek/spolek musí veterináři uhradit fakturu hned. A logicky to zaplatí fyzicky z darů. Pak to vyfakturují státu a ten jim to zpětně uhradí. Peníze se vrátí zpět. Pak se to účetně srovná.
Ale tak to je nesmysl. Každý útulek/spolek musí veterináři uhradit fakturu hned. A logicky to zaplatí fyzicky z darů. Pak to vyfakturují státu a ten jim to zpětně uhradí. Peníze se vrátí zpět. Pak se to účetně srovná.
Takhle mně to dává smysl, tak snad si s tím v těch útulcích nějak poradí.