Nechci jí hájit, ale lidé denně zabijí nespočetné množství vepřů, skotu a dalších zvířat. Úplně si nemyslím, že je to pro dotyčná zvířata nějaký skvělý zážitek, obzvlášť když jsou hnána tyčemi a dalšími nástroji na porážku, kterou cítí, a potrestán není nikdo, bere se to jako samozřejmost. Tak se mi zdá trest docela velký.
Špatné zacházení se zvířaty na jatkách a ve velkochovech se taky šetří, pokud vím. A pokud vám vůbec vadí, že se tato zvířata zabíjí na jídlo, tak se s tím budete muset smířit, něco jíst musíme.
Nechci jí hájit, ale lidé denně zabijí nespočetné množství vepřů, skotu a dalších zvířat. Úplně si nemyslím, že je to pro dotyčná zvířata nějaký skvělý zážitek, obzvlášť když jsou hnána tyčemi a dalšími nástroji na porážku, kterou cítí, a potrestán není nikdo, bere se to jako samozřejmost. Tak se mi zdá trest docela velký.
To je přesně dětský styl "mám čtyřku z matematiky, ale Pepík má pětku. Většinou jsme tu dospělí.
Nejjednodušší je to maso přestat jíst a nebo kupovat tam, kde ta zvířátka alespoň do porážky žijí šťastně a spokojeně… samozřejmě ideál je porážka někde v místě bydliště… on i ten převoz zvířat na jatka…
Myslím, že lidi, kteří pracují na jatkách, jsou vůči tomu takoví otupělí… že to zvíře už nevnímají jako živého tvora, ale jako problém, když třeba nechce jít jak má. Myslím, že na takovou práci člověk musí mít žaludek a nebýt cíťa. Čímž je neobhajuju, jen si myslím, že v téhle mašinérii nemají čas se se zvířaty crcat, že ta továrna na smrt jede na kvantitu a samozřejmě někteří můžou mít i nějaké sadistické sklony. To by se dle mého musel celkově změnit systém. Ono to celé není opravdu hezké i když se ta zvířata nemusí pohánět nějak brutálně.
Já třeba mám problém… psychický… že jím maso, ale zároveň jsem pokrytec a nedokážu být vegetarián… nicméně jsem spotřebu masa omezila na max půl kila měsíčně…
Bohužel teda psy krmit masem musím….
Bohužel všechno je otázka poptávky a nabídky… dokud bude pro většinu lidí prioritou cena, tak jateční zvířata budou dál chována ve velkovýkrmnách a porážena na těch ošklivých jatkách… to jeden člověk nezmění…
Ale není nic jednoduššího než psa nenechat zavřeného a nechat ho pojít žízní a hlady, ale když nic jinýho, tak ho uvázat u útulku…
Nejjednodušší je to maso přestat jíst a nebo kupovat tam, kde ta zvířátka alespoň do porážky žijí šťastně a spokojeně… samozřejmě ideál je porážka někde v místě bydliště… on i ten převoz zvířat na jatka…
Myslím, že lidi, kteří pracují na jatkách, jsou vůči tomu takoví otupělí… že to zvíře už nevnímají jako živého tvora, ale jako problém, když třeba nechce jít jak má. Myslím, že na takovou práci člověk musí mít žaludek a nebýt cíťa. Čímž je neobhajuju, jen si myslím, že v téhle mašinérii nemají čas se se zvířaty crcat, že ta továrna na smrt jede na kvantitu a samozřejmě někteří můžou mít i nějaké sadistické sklony. To by se dle mého musel celkově změnit systém. Ono to celé není opravdu hezké i když se ta zvířata nemusí pohánět nějak brutálně.
Já třeba mám problém… psychický… že jím maso, ale zároveň jsem pokrytec a nedokážu být vegetarián… nicméně jsem spotřebu masa omezila na max půl kila měsíčně…
Bohužel teda psy krmit masem musím….
Bohužel všechno je otázka poptávky a nabídky… dokud bude pro většinu lidí prioritou cena, tak jateční zvířata budou dál chována ve velkovýkrmnách a porážena na těch ošklivých jatkách… to jeden člověk nezmění…
Ale není nic jednoduššího než psa nenechat zavřeného a nechat ho pojít žízní a hlady, ale když nic jinýho, tak ho uvázat u útulku…
Já jsem maso taky omezila, ale úplně bez něj to prostě nejde. Náhražky masa se většinou vyrábějí z luštěnin a ty já ze zdravotních důvodů nemůžu. Psy samozřejmě taky krmím masem.
Zaznamenal jste někdo kauzu tzv. Psího muže? Teď se to aktuálně dost probírá na FB, údajně jakýsi trenér psů z Pardubic vzal na hlídání zlatého retrívra a pes mu údajně zmizel ze zahrady. A chlap se k tomu staví tak, že psa někdo ukradl a že on ho hlídat nechtěl, byl donucen a žádnou škodu hradit nebude, hledat ho taky nebude, protože majitelka psa je bohatá, má drahé auto, zatímco on nosí prošoupané boty a musí živit dvě děti. Neznáte ho někdo? Adam Voženílek, v podstatě učí psy chodit u nohy na výstavním vodítku. Dnes fakt může dělat trenéra psů každej, kdo má do p.dele díru, a lidi mu to žerou.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 08.12.2025, 10:01:19
jo,četla jsem to…
za mě psycho…,ty odpovědi toho chlapa té ženské…to je peklo…☹️☹️☹️
já když venčila,cvičila cizí psy,tak za mě xxkrát nervy,aby se nic nestalo..
a když jsem hlídala kamarádce a sestřenicím džungarský křečíky a křečka,několik let po sobě,tak máti u křečka kamarádky-už ho letos neber,je starej,kdyby umřel u nás…
jako-víte jak to myslela-bylo mu už dost,takže by u nás umřel stářím,ale bylo by to blbý…,
Zaznamenala jsem …. A taky to jak za své postoje dostal na Facebooku těžkou bídu. Blbec, pro mě patří do stejné kategorie jako ten divnočlovek s tou psí biblí. ( Ten posledně psal, že trénovat štěně cokoli je týrání a pes se má cvičit až v dospívání nebo dospělosti.)
Já to teda vůbec ani na FB nezaznamenala, ale prostě žasnu komu všemu jsou lidi ochotní svěřit psa. Pán evidentně měl finanční nouzi, tak se rozhodl si přilepšit přes psy.
Popravdě nechápu, jak může někdo svěřit psa noname člověku, kterého nezná????? Já jsem možná extrém - radši nikam nejedu, než abych psy někam dala na hlídání, a naopak jsem ten, kdo hlídá. Přece ten člověk má prostě nějaké chování, to musela vidět, vnímat- jak takovému člověk svěří své živé zvíře, když ani neví, jak s ním bude zacházeno??? Fakt mi hlava nebere, tohle ne.
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 08.12.2025, 10:32:52
,tak máti u křečka kamarádky-už ho letos neber,je starej,kdyby umřel u nás…
Tak nějak. Kamarádka mi chudák hlídala dvakrát - kocoura, který jí utekl (ale naštěstí se zase vrátil) a strašilku, které u ní nadešel čas, takže uhynula.
Od té doby říkala - já už té XY nebudu nic hlídat, protože mi to buď uteče nebo chcípne! 🙂Podotýkám, že kamarádky jsme stále a malý zvěřinec v případě potřeby obstarává sousedka.
jak takovému člověk svěří své živé zvíře, když ani neví, jak s ním bude zacházeno???
vetsina lidi, co se uchyluji k temhle sarlatanum jsou v naprosto zoufale situaci. Nezvladaji sveho psa - a to nemusi ani byt zly pes, staci “jen” nevychovany.
Nemaji na nej podminky ( zivot v prepsovanem meste), uz vubec ne znalosti. Casto se jej boji nakrmit, odmenit ( pretaci se jim ), vencit - protoze to znamena neuveritelne psycho, vytahnout nekolikrat denne takoveho psa ven mezi jine psy, lidi, kola, kocarky atd. venybehany pes je jeste horsi pak…
Ani psychicky ani fyzicky ho nezvladaji…cvicak 1x jim nepomuze - ono to zacina doma, tyhle problemy, pozitivka jim nepomuze, psi psycholohgove a zarikavaci nepomuzou = vyzkouseli jsme uz vsechno 💩
Pak prijde takovyhle guru - vyvesi jim psa na lanku a oni ho budou uctivat jako boha. Uduseny pes netaha na voditku totiz 🤔a uz jsou tak zoufaly, ze jim ten modry jazyk nevadi.
I to hlidani = hlavne ze s nim nemusim ven ja, ze - tak je vlastne jedno, kdo hlida, hlavne, ze je pes na chvili z domu.
Ne, to nema byt omluva, jen vysvetleni. Kdyz vidim, co jde obcas na prevychovu - pes nam byt tak snadno dostupne zvire.
Hele,jestli kdokoli věří někomu,kdo si začne říkat psí muž, tak je blázen, a bohužel za to těžce zaplatil. Psí muž,no,to mě pose…
No přesně a nejhorší na tom je, že výsledky za sebou nemá žádný, žádný zkoušky s nějakým psem, prostě nic. Jen má na stránkách videa, jak mu jde cizí pes pěkně u nohy a majitelé nevychovaných psů čumí. Jezdí po celé republice a tu hodinu výcviku si nechává slušně zaplatit. Kromě toho doporučuje krmit vařenými kostmi. 🙈
Já tam bohužel vidím jen jednu jedinou věc a to je, že mu extrémně zvedli viditelnost na sockách. Pes nikde, normální akorát tak nafraní na imbecila a hlupáci maj před očima novou modlu, které se kšefty jen posypou.
za mě psycho…,ty odpovědi toho chlapa té ženské…to je peklo…☹️☹️☹️
já když venčila,cvičila cizí psy,tak za mě xxkrát nervy,aby se nic nestalo..
a když jsem hlídala kamarádce a sestřenicím džungarský křečíky a křečka,několik let po sobě,tak máti u křečka kamarádky-už ho letos neber,je starej,kdyby umřel u nás…
jako-víte jak to myslela-bylo mu už dost,takže by u nás umřel stářím,ale bylo by to blbý…,
Já teda občas hlídám, ale jen svoje odchovy a pokud si nejsem jistá, tak zásadně používám dvojí jištění, a nikdy nenechávám psy samotný na zahradě, když nejsem doma nebo v noci, ani svoje ne.