Alenko Jack byl narozen 2011, tam se fakt obavam ze se najde max. kadaver ☹️ Jak rikam - jakous takous sanci maji jeste zvirata rozeny 2016-2017. A i tam to bude hodne o stesti. Pak uz ji nikdo neprodal ani chlup.
Alenko Jack byl narozen 2011, tam se fakt obavam ze se najde max. kadaver ☹️ Jak rikam - jakous takous sanci maji jeste zvirata rozeny 2016-2017. A i tam to bude hodne o stesti. Pak uz ji nikdo neprodal ani chlup.
Jinak v roce 2017 tam bylo necelych 60 zvirat.
Ty pocty uhynulych psu si radeji nepredstavuj.
No, já čekám, co si ještě v souvislosti s touto kauzou hroznýho přečteme. ☹️
Zlatý retrívr není plemeno, po kterém bych toužila. Nicméně, když člověk vidí, jak dokáže mít rád lidi i po podobných hrůzách, je to uplně neuvěřitelný a chápu jejich oblibu.😃
Zlatý retrívr není plemeno, po kterém bych toužila. Nicméně, když člověk vidí, jak dokáže mít rád lidi i po podobných hrůzách, je to uplně neuvěřitelný a chápu jejich oblibu.😃
Ano. Oni jsou proste duse ciste, laskou polibene, milujici cely svet. Resp. meli by byt. Uz se objevuji linie kde to s povahou neni uplne doruzova. Ale to je zas vec nekterych lidi a jejich zisku …
Znám i dva případy, kdy ze štěněte vyrostl kousavý dospělý pes. Údajně pokousal celou rodinu a i první osvojitelku. Nikdo mu neurčil mantinely v pubertě, kdy to občas některý pes zkouší a dopadlo to blbě. Myslím, že dodneška je jeden v útulku. Jo, jsou to výjimky, které potvrzují pravidlo. 😊
Pořád je to velký pes a každý(aby to neznělo že malý nepotřebuje) pes se musí vychovávat. Ale tady možná ta absence výchovy ukazuje nezkaženou povahu. Jestli jsou takoví, nebude problém jim najít milující domov. Jen doufám že to bude brzy a že snad nebudou v útulcích dlouho i když jim tam je určite 100x líp, než tam kde byli doteď.
Prý se musí počkat na soudní rozhodnutí. A to je otázka, jak dlouho to bude trvat. Snad nás Jana - Arosek bude informovat, zda to jde třeba popostrčit nějakou peticí nebo něčím jiným, zapojila bych se a dle informací i několik mých známých. Mám info, že asi úplně všichni umístitelní nebudou, bohužel hodně poruch a nemocí z toho příbuzenského křížení, prý budou potřebovat permanentní péči, která nebude zrovna levná.
Ano. Oni jsou proste duse ciste, laskou polibene, milujici cely svet. Resp. meli by byt. Uz se objevuji linie kde to s povahou neni uplne doruzova. Ale to je zas vec nekterych lidi a jejich zisku …
Jj, víme odkud vítr vane.
Mně retrívr vyhovuje i tím, že se rychle učí, dá se říct skoro na myšlenku. Dráček ke mně přišel výcvikem nepolíbený, aport se naučil do měsíce, plavat do dvou, dnes už funguje ohledně nošení a podávání různých věcí skoro jako asistenční pes. 😊 Nemyslím si, že bych našla jiný takový plemeno. O to to na starý kolena bude těžší.
Fiona Praha (neregistrovaný)04.08.2025, 18:02:29xxx:xxx.3d54:79c4
Tlapky na cestě ve svém příspěvku píší, že mají 40 štěňat a mlaďochů a nejsou to retrívři, ale kříženci, kteří budou mít 10-15 kg a retrívrům se téměř nepodobají.
Tlapky na cestě ve svém příspěvku píší, že mají 40 štěňat a mlaďochů a nejsou to retrívři, ale kříženci, kteří budou mít 10-15 kg a retrívrům se téměř nepodobají.
Byli tam jenom retrívři, pokud vím, jiný plemena nechovala. Psala to tady Jana Arosek, že jezevčíky už dávno neměla. Budou menší, protože příbuzenská plemenitba a ty špatné podmínky.
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 04.08.2025, 20:50:47
A kdo je Romy? To je retrívřice? Nebo….?
Mne právě příspěvek Tlapek na cestě dost překvapil. Myslela jsem, že to jsou všechno retrívři, původně s PP, kteří se tak nějak hromadně množili mezi sebou. Takže furt retrívři.
Bylo by fajn, kdyby se majitelka “pochlapila” a všechny psy darovala, aby mohli jít do rodin aspoň formou dočasné péče. Tím by se jim zlepšila psychika i fyzička a finanční zátěž by se rozptýlila mezi nové majitele a spolky.
Romy je moje Chorvatska Pohroma. Z boku krasny golden, vyskove krasny golden, zepredu krasny setr 😀Nekde se mi asi cestou trochu vylisovala jak kyticka do herbare😀
Pani M.R. primarne chovala goldeny. Skvele a opravdu kvalitni, typicke vzhledem i povahou. K tomu prokazatelne mela ve smecce nekolik jezevciku (roky narozeni kolem 2010 starsi), FCR, CCR, Catahoulu a NKO. Zcela stoprocentne jsou na miste krizenci FCR a GR. Zbytek jsou psi riznych generaci pareni se mezi sebou. Tata na dceru, matka na syna, sourozenci, atd. Mnozilo se to hlava nehlava, nikdo to nekorigoval. Kdo mel “kliku” ten se narodil z mene incestniho spojeni, neb o je strasi a tudiz min “proslechtenej” … proto jsou tam psi co vypadaji jako GR i velikostne, proto jsou tam psi co vypadaji jako GR jen v polovicnim vydani. Proste GR v dospele vaze cca 15-20 kg max a KV vysce 40-45 cm.
Co vyroste z tech stenat co se ted narodily/rodi je ve hvezdach a opet bude zalezet jak moc meli kliku na ne/pribuzne krizeni.
Na videích od sousedů je vidět např. i chrt. Bylo tam poměrově např. 100 GR a 12 dalších psů. Ne vše je čisté. Když se sousedka natáhne k plotu s mobilem a natáčí, tak GR jdou dopředu, mávají ocasy a “usmívají se”. Je jich drtivá většina. Pak si někteří nevšimnou zubožených vyzáblých chudáků, co se opírají o plot, splývají s ním a sotva stojí. Nikam dopředu se neženou, ale podíl na plemenitbě mít mohou.
Tak podle těch hlaviček bych řekla, že tam nejspíš bude flat. Ale ta velikost, že jsou to pidi psi, si myslím, je způsobena těma šílenýma podmínkama a tím příbuzenským křížením. 🤔 Štěňata, co se narodila až teď a viděla jsem jejich fotky nebo videa, zatím vypadají jako GR, ale kdovíco z nich vyroste, to je pravda.