Aktuálně: 2 767 inzerátů261 483 diskuzních příspěvků19 165 uživatelů

Národní nebo mezinárodní zkušební řád ?

Ph (neregistrovaný) 26.09.2025, 13:24:06 xxx:xxx.f2c2:f456
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 26.09.2025, 13:22:17

Je to jen slovo, clovek tomu prirazuje vyznam….

Ale pta se na to kazdy😁

Lupus4
Lupus4 26.09.2025, 13:51:58 xxx:xxx.3f68:cbf9
Ph:

Je to jen slovo, clovek tomu prirazuje vyznam….

Ale pta se na to kazdy😁

Tak jasně , jen to mám takhle za 60 let se psy automaticky zažitý…

Co používáte místo “fuj” ? 

tak jsem se "zamyslel" jak to mám se “zákazovými” povely a až mne udivilo , kolik jich mám (a to jsem "Šustovec" 🙃):

“fuj” nedělej to nikdy, 

“ne” nedělej to teď, ale jindy můžeš (třeba když chce do řeky v lednu)

“už stačilo” - když hlásí kolemjdoucí kol zahrady, nebo konec her

“tak už toho nech” když “votravuje” s čímkoli (připomíná, že je čas “papu”, nebo vycházky atd.)

a asi i jiný😉 (univerzální “ku.va co je, “ ….”seš hluchej” apod.)

Ph (neregistrovaný) 26.09.2025, 13:56:29 xxx:xxx.f2c2:f456

To by bylona delsi psani a uz ridim…

Nekdy to vysvetlim

Kilian
Kilian 26.09.2025, 21:04:45 xxx:xxx.f07f:4578
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 26.09.2025, 11:24:22

…pěkný, já jsem líná házet a tak schovavam různě po zahradě a to mu vydrží na celý odpoledne když jsme ba chalupě…jinak také jako vyhledávání ztraceného předmětů na ZMMP

Dafi
Dafi 27.09.2025, 19:08:27 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 26.09.2025, 11:24:22

náš nejoblíbbenjší cvik na zabavení/proběhnutí psů…..🙂

jste šikovní,pěkná vdálenost!!!

Dafi
Dafi 27.09.2025, 19:10:11 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 26.09.2025, 21:04:45

to jsou teda fofry!

pašáček malej🙂

Kilian
Kilian 27.09.2025, 23:34:12 xxx:xxx.f07f:4578
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 27.09.2025, 19:10:11

Děkuju🙂

Ph (neregistrovaný) 28.09.2025, 21:56:28 xxx:xxx.4794:7d15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 26.09.2025, 13:51:58

Tak jsem zpatky u compu 🙂

Co používáte místo “fuj” ?

fuj 😀

zrovna vcera nicili plot, chteli se za mnou dostat ze zahrady na cvicak - a fuj zafungovalo, aby prestali. Tak nevim, co je spatne 😀 

ale jasne, ze ty mekke a ne vzdycky uplne nutne vzdycky plnene povely samo pouzivam taky. Jen jak jde cas a mam starsi psy - tak co reknu, to delaji.  Asi jsem se naucila jim nerikat neco, co nedokazou splnit 🤣

Obecne je to spatne a nema se to rikat a motat lidem hlavu - fakticky ti psi dokazou rozlisovat mnohem, mnohem vice nuanci, nez nam tvrdi treneri a vychovni poradci 😇

Jeden priklad z mnoha - jmeno - muze byt zakazem, varovanim, povelem a pochvalou. 

btw. vovcacek na videu - si ten micek mel vzit na to “pojd” - to je muj uvolnovaci povel. A i tak, kdyz reknu pojd jako opravdu pojd za mnou - presne vi, co chci a ze to neni uvolneni… 

To jen takova uvaha k premysleni nad tim, ze opravdu slovu dava vyznam clovek a nic neni tabu nebo spatne. 

Ph (neregistrovaný) 28.09.2025, 22:13:20 xxx:xxx.4794:7d15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 27.09.2025, 19:08:27

Mela jsem povel “ztratil” na opravdu hledani -stara fena dokazala najit cokoliv “ naseho” - od klicu pres voditko zapomenute na louce po predmety z cizich stop - a donest. Ale ona znala nazvy tech veci  (byla genialni a hlavne jedinacek ). Stacilo rici, co hledam, a ona vedela😍znala jmena plysaku doma a nosila mi jen toho, ktereho jsem jmenovala, Umela podat telefon i dalkove ovladani ap. 

Omladina caniku na me pak kaslala - ti nepotrebuji hledat nikdy nic. Dan za vice psu doma. 

No a pak dosel vocacek. A ten ma uplne jiny pristup ke slovu “hledej”. Někdy v zime mi predvedl, ze umi byt urputny. Hodila jsem canicce micek do zasnezeneho pole  - ta vyběhla a vykaslala se na to, ze ji to za to nestoji.  Vovčáček to ani nevidel.  Ale preci tam micek nenecham ( jsem skudlil) a jen tak jsem ho do pole poslala - nikdy jsem ho nic neucila a on micky ani moc nedostava - ze “hledej micek”. Byl v tom poli asi 10 minut a nevzdal to 😍 Jmena plysaku se sice nenaucil, ale ze ma neco hledat jo - a styl ma vrozeny -vi, ze ma revirovat, aby prohledal prostor. Co nakonec prinese, kdyz to najde je pak na jeho uvazeni 🙂 voditko treba nedonese - ale jsme team, ze 🙂 - tak mi staci ze mi ho oznaci 😀 a donesu si ho pak sama 😂

Dafi
Dafi 29.09.2025, 05:53:14 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 28.09.2025, 22:13:20

jo-u nás všichni mí knírači uměly a umí přinášet užitečný věci-hodinky,náramky,klíče,náhubky,ovladač k tv,mobil,jednou Dafča brala i nůže ze země a nůžky-její aktivita-spadlo mi to….-a to přestože nebyly náruživý aportéři-teda Killynka jo,Dafi a Gero ne,kříženci-Kim,Dux,Žeryk moc užitečný věci nenosily/nenosí-jen vodítko,papírový kapesníčky a kramlíky…

Dafča rychle xxkrát donese různý užitečný věci,ale aporty a psí hračky,tak s těma se táhne jak kdyby měly tunu-když nemá náladu-a to jí to chudince občas po cestě několikrát spadne…samo jí to spadne😀

Žeryk by jinak vše nosil do umření-tím i včera překvapil kamarádku,co ho viděla prvně v životě a po delší vycházce doma na terase jí začal nosit věci,před další vycházkou na kterou pak štastně vyrazil,kdežto Dafča ležela na sedačce na dece,když jsem došla s vodítkem,že jdu ven-a ani se nehla…

Prosím vás,mám na Vás a nejen na Vás i na ostatní dotaz,

sledovala jsem video Stafordi na YouTube,kde pánpři vycházce ze Stafordama vysvětloval,proč psům vynadá,když nedojdou na přivolání…

krom toho,že teda mě u něj dlouhodobě fascinuje,že opakuje každej povel xxxkrát a minimálně chválí,

tak teda vysvětloval,že když pes nepřijde hned na přivolání tak ho za  to setře-dle nátury psa,aby byl pes schlíplej a po chvilce přivolání vyzkouší bud na vdítku,nebo bez něja to ho hooodně moc pochválí!!

bez pamlsků-on nepamlskuje a nemíčkuje,

vysvětloval,že pes nemá chodit kvůli pamlsku,ale kvůli vztahu,a že se to seřvání nemá přehnat,aby se to nezkazilo,ale má pes dostat vynadáno,aby věděl,že má poslechnout,

a protože vím,že někteří zde jeho videa/stránky sledují

a u ostatních-co ho nesledují by mě zajíml názor na tohle,

potože já vždy učila lidi na cvičáku+známý-ŽE PSA NIKDY,NIKDY,NIKDY,NIKDY NESMÍ PŘOOVOLAT ZA TO KDYŽ DOJDE,PROTOŽE BY SE PAK BÁL CHODIT ZPĚT

A TENTO PÁN TO NA VIDEU VYVRACÍ-TAK BY MĚ ZAJÍMAL VÁŠ NÁZOR+OSTATNÍCH ZDE…

Kilian
Kilian 29.09.2025, 06:43:47 xxx:xxx.8df0:8bdd
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 29.09.2025, 05:53:14

…no já ho nesleduji…kynolog jsem nešika, ale psy jsem vždy odměňovala a odměňuju za každé přivolání…trestat za to že nepřišli mi připadá nesmyslné…no když se někde zapomněli a já pro ně stačila přilitnout, tak jsem je bez řečí připnula a rázně jsme odešli….

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 29.09.2025, 06:51:54 xxx.xxx.153.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 28.09.2025, 21:56:28

Ph,  krásně vysvětleno 👍. Úplně to vidím, mnohokrát  jsem zažila, hlavně   s Danem-dalmatinem přesně jak píšete.  Ale i pro někoho “hloupí” chrti umí překvapit.  U nich je hodně vidět,  že si vše promýšlí.  Vždycky vědí,  co by měli dělat,  ale ne vždy jsou ochotni  spolupracovat.  Moc vám držím pěsti. 

Ph (neregistrovaný) 29.09.2025, 07:19:07 xxx.xxx.21.176
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 29.09.2025, 05:53:14

proč psům vynadá,když nedojdou na přivolání…

tohle je presne ten pripad, kdy se tyhle “navody” nemaji verejne sirit jako obecna pravda. Naprosto verim, ze mu to funguje. Ale taky jsem si jista, ze dalsich 99% lidi bude mit zadelano problem. 

Jsou univerzalni rady, navody, postupy -jak psa ( zvirata) neco naucit. A pak ty, ke kterym je potreba jeste neco navic - jiny typ psa nebo majitele😂

Sarah01
Sarah01 29.09.2025, 08:35:48 xxx.xxx.217.40

Já teda psy od mala primárně učím přivolání na pamlsky, ale jak už jsou větší, tak na to jdu individuálně. Cherry by se mně třeba po pamlskování, jak je často uřícená, poblila, u Dragouše to nemá smysl, ten by za mě položil život, pamlsek je mu ukradenej. U Julči je používám, ale ta taky dostane občas vynadáno, že nepřišla hned a moc dobře tomu rozumí, co provedla. Prostě vždycky je mám v kapse, pro všechny případy. Na přivolání ale používám loveckou píšťalku, psi jsou na ni zvyklí a nevypadá to potom tak blbě, když zapískám cca 4x nebo i 6x, jako když opakuju povel. 😄 Jo, a chválím hodně, určitě daleko víc, než dávám pamlsků. 

Dafi
Dafi 29.09.2025, 08:48:54 xxx.xxx.136.20

děkuji za odpovědi,

no,já neříkám,že jsem nikdy psům neřekla-kdes byl?seš hluchej?

ale potrestat tak aby byl schlíplej,aby si uvědomil trest má přijde trošku kách-když prostě dojde…

jinak jasně zdůraznil,že si to člověk může lehce zkazit+že je potřeba aby psi viděly,že je majitel má rád,jsou milovaní,aby se nebály,je fakt,že jejich psi se jich pochopitelně nebojí…

jinak taky nepamlskuju furt pořád a všude….

ale snažím se mít u sebe pamlsek+míček-abych mohla kdybych chtěla…,jinak chválím…

Ph (neregistrovaný) 29.09.2025, 09:16:41 xxx.xxx.21.176
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 26.09.2025, 21:04:45

jsem to vyhledavani nikdy uplne nepobrala - nechapu moc princip, jak se to ten pes uci a jsou jine priority

Ale je to jako se vsim -kdyz to nekdo umi - je to radost se na to koukat 👍 A treba se k tomu casem s vovcackem dopracuju.  Jeho tahle prace s nosem bavi. 

Lupus4
Lupus4 29.09.2025, 10:12:22 xxx.xxx.125.74
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 28.09.2025, 21:56:28

Jeden priklad z mnoha - jmeno - muze byt zakazem, varovanim, povelem a pochvalou.

👍 a tak je to se vším

Kilian
Kilian 29.09.2025, 10:47:07 xxx:xxx.8df0:8bdd
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 29.09.2025, 09:16:41

…no he to jednoduché, jakmile podává předměty, tady pořad vlastní, které leží před ním, tak se pak vzdálenost odloženeho předmětu postupně  prodlužuje a to až na 30 kroků…dělám to nejprve na velmi přehledném terénu jako je třeba chodník a pak na cestách, posekanem trávníku a tak podobně, mozna ze to profici uči jinak, ale ja to brala selský rozumem, že by to takhle mohlo být…navíc on přináší fakt cokoli, co tedy neni větsi a těžší než je on… ale jeho baví fakt cokoli co se mu ukáže..

Kilian
Kilian 29.09.2025, 10:58:57 xxx:xxx.8df0:8bdd
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 29.09.2025, 09:16:41

…navíc pro mně úžasná výhoda, že se tyhle soecialky dají cvičit kdekoli, takže kousek od baráku v běžném provozu…no a přihlásila jsem se pro legraci na závody 8.11 na Břevnov, tak uvidíme jak to bude vidět rozhodči 🙂

Ph (neregistrovaný) 29.09.2025, 11:55:29 xxx.xxx.21.176
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 29.09.2025, 10:47:07

me se to tluce s predmety na stope - jak je ucim i mimo stopu. Musela bych si pohlidat a rozlisit psum hlavne tohle. 

Je to situace ted - za par mesicu, let - to muze byt jinak 😀

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.