Hezký článek, už je ta propagace asi lepší, když je to i na idnes.
Mám dojem, že dřív tyhle zprávy bývaly spíš jen na psích stránkách.
Hezký článek, už je ta propagace asi lepší, když je to i na idnes.
Mám dojem, že dřív tyhle zprávy bývaly spíš jen na psích stránkách.
Kdo kouká na prima zoom?sněžní psi:Aljaská divočina.
Verun:Kdo kouká na prima zoom?sněžní psi:Aljaská divočina.
udělaný pro mudly, neskutečně hloupý komentář
Asi by se na mlčícího mašera nikdo nekoukal a mudla to přece byl.psama nepolíbenej.budte rád že je aspoň něco.
Ps:strasne mi připomínáte švagra Mecha.už nežije,ale vy by jste si rozuměli.😆
Jeee nekoukala, usla, škoda.
Daja:Jeee nekoukala, usla, škoda.
můžete zkouknout na
https://www.iprima.cz/vyhledavani?q=Sn%C4%9B%C5%BEn%C3%AD+psi%3A+Alja%C5%A1sk%C3%A1+divo%C4%8Dina
Děkuji jdu na to👍.
Tak ne kouknu protože bych se musela přihlásit a už mi všichni lezou krkem, že furt a stále se někam registrovat. Nevadí i tak Vám děkuji.
Daja:Tak ne kouknu protože bych se musela přihlásit a už mi všichni lezou krkem, že furt a stále se někam registrovat. Nevadí i tak Vám děkuji.
nemusela, taky nejsem 😉
The Iditarod Restart is set for Monday, March 3, 2025 at 11:00 AM on the Chena River in Fairbanks!
Aha, honem jdu zase kouknout, děkuji👍.
Tak právě teď startují Iditarod 2025, jede se jiná trasa a letos je to delší 1128mil (cca 1815km)
jede jen 33 musherů, z toho 12 žen 😉
šestinásobný vítěz Dallas nejede, ale jede jeho neméně zkušený otec Mitch Seavey …
za rodinu Mackey, a zesnulého Lanceho , jedou brácha Jason a neteř Brenda
Tak všichni mají za sebou první úsek - 52 mil, všichni jedou se 16 psy, nejrychlejší byl Mitch Savey za 4:56 , ostatní cca kol 5,5 hod, někteří i 8 (zřejmě odpočinek mimo ch.p.) . Teď jedou do Manley - 85 mil…o tamním profilu tratě nic nevím 😉
Prvních 16 dojelo do Manley (137.míle) a 13 už odjelo do – Tanana , je to 65 mil (202.míle) …😉
čili drží přes 200km/den
Jen takový dotaz, dnes jsem si mohla rozkliknout vaší fotku trasy a jako to není snímek se satelitu, to je jen ilustrační snímek, že jo? Chybí mi totiž tam sníh😉.
Stav k tamnímu času 5.3. 12:12 😉
29 dojelo do Tanana (202. míle) 15 jich tam odpočívá, 14 se již vydalo na nejdelší úsek bez ch.p. - na 117 mil (cca 190km) do Ruby (319. míle)
4 nováčci zatím ještě nedorazili do Tanany
Tak 4 jsou v Ruby , jako první dorazila Paige Drobny s 15 psy.
Startovala 3/03 v 11:48:00, na 319. míli (cca 513 km)dojeli 5.3. ve 20:50:00 tj. za cca 57 hod
šílený 😲, počítám , že by tu mohli dát 8 (+ vyrovnávačku) of
další 2,1 dojeli 2 - 3 hod za ní… 24 jich do Ruby jede
poslední 4 v Tananě odpočívají
Brenda Mackey vzdala
Lupusi, spíte někdy? Nejste náhodou upír?
Jako 6. dojela do Ruby žena s velmi zajímavým životem (z mého pohledu)😉
Mille Porsild
Mille začal s mushingem v roce 1992, když vedla tým psů s polárním huskym na tříměsíční expedici se psím spřežením v Kanadě. Byla zaskočená. Od té doby žila Mille se svými saňovými psy, aby poznávala lidi a místa na magickém severu a hledala způsoby, jak sdílet dobrodružství s lidmi po celém světě. Na expedicích se psím spřežením spala více než 1000 nocí ve stanu a kdekoli v cirkumpolární Arktidě se cítí jako doma. Mille provedla 15 dálkových expedic se svými nákladními psy Polar Husky. Každá expedice trvala dva až šest měsíců a byla dlouhá až 3000 mil v Grónsku, Rusku, Švédsku, Norsku, Finsku, Aljašce a křížem krážem Kanadu. V roce 2011 se zúčastnila svého prvního závodu psích spřežení, běžela 800 mil závod Nadezhda Hope na Čukotce v Rusku. Mille se poté přestěhovala na Aljašku s Team Racing Beringia a jejím tehdejším partnerem. Společně trénovali a závodili s velkým úspěchem, který vyvrcholil v roce 2018 jeho šampionátem Iditarod. Mille se narodila a vyrůstala v Dánsku, dokud nepřišla do Ameriky, kde uskutečnila první výpravu se psím spřežením v 18 letech.
počítám , že by tu mohli dát 8 (+ vyrovnávačku) of
tak prdlajs po 3,5 hod of mazala Paige dál, má cca 3 hod náskok na další 3, kteří dali of 4, 5, 5:10 a taky ženou to dál…dalších 50 míli do Galeny (369.míle)