Aktuálně: 2 481 inzerátů • 293 195 diskuzních příspěvků • 21 491 uživatelů

Neposlušný bígl

⋮
Eva (neregistrovaný) 12.06.2008, 22:28:08 xxx.xxx.45.219
Prosím o radu, máme doma 6-ti měsíčního pejska bígla, naučil se základní povely. Ale problém je že mu občas "přeskočí": začne nás kousat, tahat za oblečenía je velmi agresivní, když ho chcemem potrestat, rozzlobí se ještě víc. Jak ho máme v takovém případě uklidnit a potrestat.Předem děkuji za radu
⋮
Janyk1
Janyk1 17.06.2008, 21:12:29 xxx.xxx.163.116
Tak tohle je typický Bígl. Překrásný pejsek a mazlíček, ale tvrdohlavý a pěkná potvora :( Nějaké tresty bych moc nevolil. Chodíte s ním někam na cvičák za profesionály?
⋮
Maja-anaSlEHOTSKA (neregistrovaný) 22.08.2008, 10:18:11 xxx.xxx.23.251
beagl je sprosty pes uplne radšej ine plemeno beagl neni vhod je uplne sprosty nema ani mozog to už odneho je mudrejši pštros mojim kamaratom ušiel najmenej 50 krát
a trhá veci !!!!!
⋮
rebecka
rebecka 15.01.2009, 22:25:06 xxx.xxx.110.230
já bych neřekla, že je agresivní, ale chce si hrát vy ho musíte umět usměrnit je to štěně a dá to trochu práce. Netrestejte ho, ale hrajte si s ním tahejte se s ním a když začne trojčit přestaňte a nevšímejte se ho. Hlavně nekřičte a nechytejte ho. Jděte od něj pryč. Když by jste měli pocit,že vás moc kouše a nedá pokoj chyťte ho za hlavou za kůži zvedněte ho s trhavým pohybem říkejte fuj.Já mojí veklou kníračku taky tak trestám a když je to velký trest tak jí chytnu až u uší a někdy chytnu i ucho a nevěřili by jste jak jí to pomůže. Knírač je taky trošku agresivnější když není po něm a taky jsem to musela zvládnout ona je ještě k tomu velká. Taky jsem na ní ležela, když chtěla ukázat,že má navrch, ale měla smůlu já jsem panička a já se musím poslouchat.Musíte to zvládnout než vám přeroste přes hlavu.
⋮
BOSS
BOSS 16.01.2009, 12:51:17 xxx.xxx.156.235
Za prvé: psa jsme jako malého taky tahali za kůžy na krku a on byl pak jen o to agresivnější. Na cvičáku nám pak řekli, že je to strašná hloupost. Když jeden pes chytí druhého za kůži na krku a začne s ním házet, tak to je poslední výhružka typu...ještě jednou a zabiju tě. Proto se pes pak snaží bránit, když ho taháte za kůži a může i kosnout. Od tohoto jsme proto upustili.

Za druhé: Bígl je opravdu agresivní a hloupý pes. To se říká. Kamarádka má také bíglici a říká to a samé. Prý by si bígla už nikdy nevybrala. Ničí jim co mu příjde pod hubu a nelze ho to odnaučit.

Za třetí: V takovém případě jsem pro tvrdou výchovu. Potrestat! Hlavně pokud kouše vás, tak potrestat. Musí vědět, že to nesmí, nebo vás jednou pěkně potrhá. A když trest tak tak, aby bolel. Dokud pes nezakńučí bolestí, tak si to nezapamatuje. Můj pes byl jako štěně taky agresivní a kousal nás. První tři měsíce jsme to zkoušeli po dobrém a nepomohlo to, jen se mě pokusil pokousat. Pak jsem se naštvala, dostal kopanec až zakňučel a je po všem. Dneska už si to nedovolí
⋮
rebecka
rebecka 16.01.2009, 18:46:36 xxx.xxx.67.165
No vidíš Pavlíno, těžko můžeš házet psy do jednoho pytle, já trestám Rebeku jak jsem psala a funguje to. Je to doopravdy když udělá něco hodně špatného a já jí chci říct ještě jednou a zabiju tě. Není to žádná legrace tak si myslím, že to dělám dobře. Jednou jsem se taky rozčílila a Rebeku jsem nakopla podle cvičitele ze cvičáku a ona se rozčílila a byla docela hnusná zkončilo to u kůže za ušima. Eva to musí zkoušet a uvidí.Hlavně se nesmí bát dát psovi i tak mladému najevo kdo je tady pánem. U nás na sídlišti byla taky bíglice Simba a tu měla paní dobře vychovanou, ale musela brát na vědomí, že je to bígl a nikdy by jí nevymněnila.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 13.03.2009, 13:07:02 xxx.xxx.33.18
Dobrý den, myslím si, že člověk který řekne o bíglovi, že je to hloupý pes tak je akorát sám hloupý. On je až moc vychytralý, a proč by měl plnit povely. Bígla musíte umět motivovat k plnění povelů a to tím, že vždy dostane nějakou odměnu(piškot) a hlavně hlasitě chválit. A já osobně jsem se ještě nesetkala s agresivním bíglem, žáleží kde jste si ho koupili, jestli je to nějaký bez PP tak se nedivte, kdoví co vám prodali za oříška a říkají tomu bígl. Náš se taky v zápalu hry dokáže pořádně rozdivočet, ale stačí říct přestaň nebo fuj. Taky záleží kolik jste ochotni mu věnovat času na výchovu a kolik jste toho času věnovali. A hlavní věc nikdy bígla nebít, on si to zapamatuje a už vás nebude respektovat, a pokud tady paní Kosmáková píše jak kope psa, tak to už je opravdu moc. Bígl potřebuje lásku a čas, když budete potřebovat radu obraťte se na nějakou chovnou stanici bíglů a ne na člověka co nemá s chovem tohoto plemene žádnou zkušenost.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 28.03.2009, 19:37:59 xxx.xxx.35.54
Bígl není vůbec hloupý. Kdyby byl hloupý nemohl by dělat agility, dogdancing a vše možné. Zvláštní že moji oba bíglové chodí na volno. Naopak jsou velice inteligentní a jakékoli nové povely je děsně baví. Vše je o páníčcích pokud mají bígla a tvrdí že je hloupý je vidět, že se jim řádně nevěnuje a nemotivuje je. V tom případě je hloupý pán protože si neměl vůbec pořizovat psa ale spíš křečka.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 28.03.2009, 23:21:06 xxx.xxx.60.127
Vás bych milá Pavlínko taky koplá pořádně tak aby ste sakra zaknučela, vašim psem bych nechtěla bejt ani za milion, proboha. Já mám celou smečku bíglů a v životě bych je neměnila, nepotřebuju do nich kopat, dělají vše co chci aby dělali, plni veškeré povely a to jen proto, že třeba vím, co je to motivovat psa a neutekli mi ani jednou, takže nakopat všechny ty chytráky, kteří si o bíglovi dovolí tvrdit to co vy tady, vám bych já osobně nepovolila ani psa plyšového.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 11.04.2009, 19:18:59 xxx.xxx.217.138
Tiež mám bígla fenku a nikdy by som ju nekopla. Ked neposlúcha zdvihnem prst a poviem fuj, nebavim sa s nou a ona je taka inteligentna ze to pochopi. Prípadne ju vykazem na chodbu kde musí pol hodinu sedet a to je pre nu najväcsí tres. Biglica je velmi inteligentna a vobec to neni sprostý pes. Je bez pp a velmi lahko sa uci nove povely trva jej to tak den aby sa nieco naucila. Najhorsia je vsak ta jej pazravost kvôli jedlu by urobila asi vsetko.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 28.05.2009, 09:40:21 xxx.xxx.240.100
Proboha jak může někdo nutit psa k poslušnosti kopancem? Pes snad musí mít ve svého pána důvěru a tu si kopancem určitě nevybuduje. Jsem toho názoru, že vše se dá zvládnout dostatečným věnováním se a láskou! Ne každé plemeno potřebuje až tolik času, člověk který má času málo musí si podle toho pořídit (když už)něco jiného než bígla.
⋮
lenka (neregistrovaný) 28.07.2009, 12:51:13 xxx.xxx.64.178
Taky mám fenku bígla a jsem docela spokojená.Jak tady někdo napsal - potřebují lásku, ne mlátičku. Pamatují si asi každý nepěkný zážitek včetně stříhání drápků a čištění uší. Vadí mi, že jí někdy rupne v bedně a MUSÍ si to tam očuchat, ještě nemůže přijít, auta neauta.
Mám pocit, že za mnou nechce přijít i z těchto důvodů - že se o ni starám... PS.kdo o bíglech tvrdí, že to jsou zdrhací psi, měli zkušenosti se zdrháním fen nebo psů? bo mi příjde, že všichni pumříci zdrhají.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 26.10.2009, 22:07:17 xxx.xxx.250.49
hej ja mam bigla a je to super pes! nemam sni m problem a kludne snim chodim von bez voditka. Ked tu nadavate na tuto rasu tak palte seci do riti!!! je len vasa chyba ze neviete vychovat tak uzasneho psa. mam len 16 a zvladol som to skuste sa aj vy venovat vasim psom a oni vam to vratia. dokonca ked ma niekto napadne tak ma aj brani a je to tym ze ma vychovu . tohoto psa bych nedal ani za 10000000000dolarov je to ten naj pes na sveteeee
⋮
Klára (neregistrovaný) 06.11.2009, 09:06:09 xxx.xxx.0.234
Ahooojky,tak sme si v úterý přivezli domu štěnátko bígla a je to teda pěkný číslo.Všichni nás strašej že je to nezvladatelnej pes a že se nedá vychovat...Tak sem se chtěla zeptat jestli je to oprvadu tak strašný nebo jen přeháněj??Je pravda že by všechno nejradši okusoval,ale podle mě to dělá každý ěteně když mu je 6 týdnů...A ještě bych se chtěla zeptat kdy se snim bude moc chodit ven a kdy je správný čas začít s výcvikem? Předem děkuji
⋮
anonymní (neregistrovaný) 15.12.2009, 09:37:29 xxx.xxx.105.220
Ahoj...my máme 9-ti měsíční bíglici a je zlatá.S výcvikem doma-sedni,lehni,jsme začali hned po příjezdu domů.Ale jen chvilky a formou hry,štěndo se brzo unaví.Na cvičák jsme začali chodit ve 4 měsících.Teď je bezvadná,neutíká,na přivolání hned přijde.Teď jsme začali chodit i na agility.Bíglové nejsou vůbec hloupí,jsou až moc vychytralí:-) Nesmí se na ně drilem,ale za pamlsek a formou hry se přetrhnou.Ale potřebují hodně pohybu.My jsme venku denně aspoň 3 hodiny,plus hry doma-je hodně akční. Štěňata koušou všechny rády vše,co jim přijde pod tlapku:-) My jsme pak pořídili míček na nasypání pamlsků a ten pak honí 2 hodiny po bytě,dokud všechny dobroty nedostane ven:-) Bígl není vůbec strašný,ale jen to chce vědět,jak na něj a utahat ho...
⋮
Lucka (neregistrovaný) 30.03.2010, 23:57:00 xxx.xxx.38.57
Ahoj,
máme rok a půl starého bíglika. Od štěněte ho s přítelem bereme jako miminko a má se u nás jako v bavlnce, nikdy s ním nebyl problém až poslední půl roku začal bít agresivní už se nám stalo že i vystartoval po pár lidech a dokonce i po mě jako pánovi :-( ale když dostane na zadek tak vůbec nezakňučí a to nedávno od přítele dostal docela hodně. Jsem z toho nešťastná, protože bez košíku to s ním nejde. Když potkáme cizího psa dostane záchvat a uplně se zalyká a nic nevnímá a takhle reaguje i na některé lidi a zase některých si vůbec nevšímá. Doktorka nám doporučila cvičák, ale tam nás učí povely a tohle nějak neřeší. Také nám doktorka doporučila v krajním připadě kastraci, ale do toho se nám vůbec nechce. Příjmu každou radu a za ní dík :-) napadlo nás si i vzít ještě jednoho pejska ale to vůbec netuším jestli by to k něčemu bylo. Nikdy jsme mu neublížili a většinu dne je s námi, všude ho bereme sebou a staráme se o něj důsledně takže vůbec nechápu jak k tomuto chování přišel. Klidně se ozvěte i na icq ráda si popovídám s někym kdo má taky bíglika :-) 485 052 789
⋮
anonymní (neregistrovaný) 31.03.2010, 21:11:47 xxx.xxx.18.54
Moc by mě zajímalo jak jste dokázali bígla naučit ,aby chodil na volno mě se to nemůže povést utíkámi za srnami a zvěří
⋮
Markéta (neregistrovaný) 17.05.2010, 18:11:26 xxx.xxx.24.170
Ahoj všichni, mám doma skoro dvouletého bíglíka a nemůžu si ho vynachválit. Věděla jsem už ze začátku, že se na ně musí důsledně a proto si myslím, že dnes je z něj skoro perfektní pes. Samozřejmě má i své chvilky a slabé stránky, ale za to můžu vinit jen sebe, že jsem nebyla dost důsledná když byl ještě štěně a dovolila jsem mu např. aby mě kousal když si hrajeme a pak to trvalo trochu dýl ho to odnaučit. Na cvičák jsem nechodila a přesto vpohodě zvládá všechny základní povely Všem kdo mají nějaké problémy se svým pejskem, nebo se chtějí dozvědět něco víc o výcviku psů a jejich psychologii doporučuju pořad Dog Whisperer s Cesarem Millanem, vysílají ho na National Geographic, bohužel ale jenom v angličtině. Tento trenér, dovoluji si říct, že je současným trenérem psů na světě, má smečku 40 psů, kteří všichni měli kdysi problémy s agresivitou atd. Má skvělý přístup ke psům, nikdy by psa neuhodil, všechno je to o klidné, asertivní energii páníčka. Hodně jsem se toho z jeho pořadu naučila a opravdu to funguje!
⋮
JANKA SCURIKOVA (neregistrovaný) 19.07.2010, 21:20:54 xxx.xxx.148.30
aj ja mam biglika ma uz dva roky,doposial sme s nou nemali ziadne problemy,teda okrem toho ze ustavicne uteka.No minule pohryzala moju svokru do ruky,museli sme s nou ist na pohotovost.Niekedy jej preskoci a zacne sa spravat agresivne,uz takto zautocila asi dva krat.mame doma aj male deti a manzel povedal,ze ak sa to bude opakovat da ju utratit.Poradte mi ako to riesit,mam ju rada a nechapem preco takto vystraja.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 11.04.2011, 18:56:27 xxx.xxx.162.165
Člověk, který dokáže o bíglovi napsat, že je to agresivní a hloupí pes, by se měl zamyslet sám nad sebou. S mou fenkou dělám agility a trénujeme i psí triky. Bígl není pes, který je schopný vydržet nečinný na gauči, sám na zahradě nebo v kotci. Potřebuje společnost, neustálé zaměstnání, vymýšlení dalších a dalších činností. Strašně rád se učí a podle mého názoru, nešťastníci a lidi, kteří tady píší o "hloupých a tupých psech, kteří nedokážou přijít na zavolání a ignorují povely" si nikdy bígla pořizovat neměli. Pokud si bígla někdo chce pořídit, musí být 100% smířený s jeho klady i zápory. Pro mě bígl ale dostává jednoznačné a velké plus : bezprostřednějšího psa s takovým zápalem do každého nového cvičení jsem si nemohla přát - a to, že jí občas nos velí něco jiného, než chci já ...? Vždyť je to proboha LOVECKÝ PES!!!

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.