Žebrat od stolu je u nás zakázano a když se bělouš zapomene a civí, stačí říct otázku “Ty žebráš?” a už rozumí a jde si na pelech a už kouká jinam, že on nic…
když se bělouš zapomene a civí, stačí říct otázku “Ty žebráš?”
No tak víme jak to je…život se psem…90% času trávíme pozorováním, co ten druhý jí.
Takže pokud jím a pes si všimne a začne na mě civět, tak v případě, že je to “vhodné” i pro psa, tak já rovnou řeknu, co jím a zeptám se, jestli chce ochutnat….a když to není vhodné, tak řeknu “zlato, to není pro pejsky” a je vyřešeno, pes zruší zírací režim a jde si po svých.
když se bělouš zapomene a civí, stačí říct otázku “Ty žebráš?”
No tak víme jak to je…život se psem…90% času trávíme pozorováním, co ten druhý jí.
Takže pokud jím a pes si všimne a začne na mě civět, tak v případě, že je to “vhodné” i pro psa, tak já rovnou řeknu, co jím a zeptám se, jestli chce ochutnat….a když to není vhodné, tak řeknu “zlato, to není pro pejsky” a je vyřešeno, pes zruší zírací režim a jde si po svých.
Jé, tak to bych taky chtěla, moji by loudili, i kdybych jim do toho dala utrejch. 😄
pokud je torze po bábovce, tak by všechny naše dogy musely prodělat torzi mnohokrát. Protože všechny byly (a Yoda je) neskutečně na sladké. A pokud je doma napečeno, vždycky alespoň kousek dostanou. A ne kousíček - ale prostě celou buchtu nebo kus bábovky či perníku…
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 03.04.2025, 18:55:18
Tak já vím jen,že ten pes nic jinýho neměl a když řekla,že ukradl půl bábovky tak jí řekli ,že je to po tom vlivem nabobtnání a nějakého prudkého pohybu.
Sama jsem se setkala u dvou svých psů s torzí 3x,ale za jiných kolností.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 03.04.2025, 21:00:30
Ony tam musí být i nějaké vnitří předpoklady. Jenže to člověk neví a pak to něco takového rozjede.Tohle byl 4letý berňák.My jsme také měli u prvního berňáka ve 4 letech torzi a to ani nebyl nakrmený ani nijak nelítal nic. Po operaci měl dietu,krmení 4x denně a stejně se mu torze po 4 měsících zopakovala.Druhý byl 6ti letý čuvač,ale ten neměl přetočený celý žaludek,ale zhruba z půlce.Věděla jsem jen,že není ve své kůži,ale na veterině nemohli zjistit co mu je.Já tvrdila,že má torzi.Oni udělali rtg a tam to vidět nebylo až když jsme zavolali Beránkovi,který byl v tu dobu na letišti,tak jim řekl ať udělají rtg zvrchu a tam teprve to bylo vidět.Naštěstí to dobře dopadlo a pes se dožil 12 let.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 04.04.2025, 06:56:29
Bylo to v roce 1989.Říkali,že žaludek přišili,ale že musí mít nějakou vůli a že pes má špatnou slezinu,ale tu mu nevzali,že už tak prodělal těžkou operaci. Čuvače operovali v roce 2011.Tomu tu slezinu vzali. Tak nevím,co tenkrát bylo příčinou.Setkala jsem se s tím tehdy poprvé a nic moc jsem o tom nevěděla.S čuvačem to bylo už jiné.Tam už jsem něco věděla a také proto jsem si trvala na tom,že pes má torzi ikdyž zpočátku se to paní doktorce nezdálo.
Můžou tyto konzervy sloužit jako kompletní krmivo pro psy jako to je na nich napsaný?
Ingredience
Maso a výrobky živočišného původu (z toho drůbeží 4 %), Obiloviny, Minerální látky, Cukry
Z mého pohledu nee…upřímně, našla jsem tuto konzervu 1240g za 35,- Kč…co ta konzerva za ty prachy asi obsahuje? Psovi bych to nedala vůbec, natož jako kompletní krmivo.
Maso a výrobky živočišného původu (z toho drůbeží 4 %), Obiloviny, Minerální látky, Cukry
Z mého pohledu nee…upřímně, našla jsem tuto konzervu 1240g za 35,- Kč…co ta konzerva za ty prachy asi obsahuje? Psovi bych to nedala vůbec, natož jako kompletní krmivo.
Jojo v Kauflandu je mají, ono všechny supermarkety mají z 80%takové krmení a prodávají to jako, že plnohodnotné. Já jednou ze zvědavosti jsem obracela pytle granulí a koukala co a jak, no a 4% masa ve všem.
Jojo v Kauflandu je mají, ono všechny supermarkety mají z 80%takové krmení a prodávají to jako, že plnohodnotné. Já jednou ze zvědavosti jsem obracela pytle granulí a koukala co a jak, no a 4% masa ve všem.
No bohužel lidi hodně dají na reklamu, složení už dále nezkoumají, protože v reklamě jim řekli, že tyto granule jsou nej.
Není to tak dlouho, co jsem s někým vedla debatu na téma granulí a dotyčný mi řekl, že by ty “levné marketovky” svému psu nedal, že krmí značkovými Friskies.
Ono je to dle mého dáno asi tím, že v marketech se neprodávají…alespoň povětšinou…granule nebo konzervy, které bychom už asi označili za kvalitní a nevidí tedy v reálu, kolik můžou takové granule nebo taková konzerva stát peněz. Mají pocit, že když koupí v marketu ty dražší, tak je to kvalita oprti těm levnějším.
Na druhou stranu si přiznejme, že i pes může dobře prosperovat celý život třeba na granulích Chappi, což je maso a vedlejší živočišné výrobky (4% hovězího v červených kroketách, 4% drůbežího v hnědých granulích) a těžko takovýmu člověku vymluvíte, že je na tom něco špatného, když s tím jeho pes nemá problém, není nemocný a ve zdraví se dožije věku, který lze u konkrétního plémě předpokládat…
Vždycky mi bylo hodně smutno, když měl nějakej market granule ve slevě třeba 10 kg za 200,- a viděla jsem jak mají lidi naloženo ve vozíku třeba 6 pytlů těch granulí….
Jo existuje…v reálu to vychází 28,22 Kč / kg a do téhle ceny musíme zakalkulovat obal, náklady výrobce (bez vstupních surovin), marži obchodu a možná ještě nějakého velkoobchodu, dopravu od výrobce do obchodu….nechci ani myslet, kolik ty náklady z té částky dělají a to co zbyde jsou suroviny? …nula nula prd…
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 03.05.2025, 13:49:49
Přesně tak, i já viděla ve vozících tyhle konzervy, granule a kolikrát jsem je chtěla na to upozornit, ale si říkam, že je mi po tom prd. Ano i já mám psa co někdy musí takový šunt, nechce stále super prémiové. Jenže já krmíme vším jak říkám jsme popelnice a hlavně u nás se nehraje na striktní dodržování jídla, prostě vše od syrové až po ty granule.
Přesně tak, i já viděla ve vozících tyhle konzervy, granule a kolikrát jsem je chtěla na to upozornit, ale si říkam, že je mi po tom prd. Ano i já mám psa co někdy musí takový šunt, nechce stále super prémiové. Jenže já krmíme vším jak říkám jsme popelnice a hlavně u nás se nehraje na striktní dodržování jídla, prostě vše od syrové až po ty granule.
Ale tak já mám taky máslo na hlavě…do “dojedení” máme momentálně granule Fitmin, střídám to s taste of the wild..joggies jsem postupně vyhodila, vždycky, když už mi v misce přišly moc zaprášený, tak ty už nekupuju…ale já to neřeším…ty z mého pohledu “kvalitní” granule ani Pinďa nežere a já krmím masem, takže ta hrstička granclí denně, co psi snědí, někdy ani to ne, tak z toho se nestřílí. Konzervy u nás nežere nikdo…ani ty kvalitní, což mě mrzí, někdy by se mi to hodilo, když třeba dorazím večer z práce a zjistím, že jsem hlava děravá a nerozmrazila jsem maso. Jo jasně, člověk by řekl “no tak mám grancle, jeden den se to nezblázní, nasypu víc”…ale pesani granule vůbec neberou jako večeři…jen že si po dávce masa tak jakože uzobnou. Takže když jsem tohle udělala, tak jíst nešel nikdo a čuměli, že není večeře….nakonec jsem namazala chleba s máslem a šunkou a sýrem…
Moje naprosto noční můra je, že bych dopadla na sociální finanční dno a musela bych kupovat takovejhle šrot, aby psi alespoň neměli hlad. Ale ty lidi, co vidím, že to kupujou nevypadají na nějaké sociální případy…spíš spořílky na psím jídle.
Tak co se týká té konzervy,tak to už je o idiocii ne šetřílkoství. Schválně jsem na to koukla,pro velkýho psa je dávkování skoro dvě denně. To je 70 kč. V téhle ceně budu psa krmit luxus masem. Pokud potřebuju šetřit,tak za daleko menší peníze. Takže idiocie😎