- Příspěvek #175025
- Nahlásit
Pravděpodobnost nákazy nízká, ale nedoporučuje se. Ještě brucelózy se bojí.
Jen se tu ujistím - dostali jsme od myslivce kus divočáka. Automaticky jsem si říkala, že z toho dáme psovi kost, ale pak jsem si vzpomněla na tu Aujezskyho chorobu. Takže nedávat ani tu kost, je to tak?
Ne, z divočáka nic. Kvůli aujezskyho a svalovci
Pravděpodobnost nákazy nízká, ale nedoporučuje se. Ještě brucelózy se bojí.
janaa:Ne, z divočáka nic. Kvůli aujezskyho a svalovci
Tak na svalovce by měl být vyšetřený.
Ale souhlas, psovi bych nedala z divočáka nic.
Moth:Pravděpodobnost nákazy nízká, ale nedoporučuje se. Ještě brucelózy se bojí.
nízká ? cca 40% to má…
Kost velkou na žužlání, vařenou, maso vařené.
orionka:Kost velkou na žužlání, vařenou, maso vařené.
Vařenou bych nedala.
kometa:Tak na svalovce by měl být vyšetřený.
Ale souhlas, psovi bych nedala z divočáka nic.
Z divočáka fakt ne.
Chamydi:Z divočáka fakt ne.
Proč ne vařené?
Vařené maso jo, ale vařené kosti ne, ony se jinak štěpí .
lupus4:nízká ? cca 40% to má…
Kde jste vzal takový vysoký číslo? Opakovaně se uvádí zhruba čtvrtina prasat s pozitivníma protilátkama. To znamená pouze to, že prase se s virem setkalo, nikoli, že aktivně vylučuje virus. Tudíž procento opravdu infekčních prasat je reálně ještě nižší.
https://www.svscr.cz/zdravi-zvirat/aujeszkyho-choroba-prasat/
já vyšel z info našeho mysl. hospodáře, který mi loni pravil, že to maj tak 3 - 4 z 10 (okr, Písek) to ale nic nemění na tom, že maso z č.z. je třeba řádně psům uvařit… 😉 já bych ho ale stejně nekrmil
páč jsme se bavili o tom, zda se nebojí chodit na divočáky se psy
Doron:Vařené maso jo, ale vařené kosti ne, ony se jinak štěpí .
Ano, vařené kosti mají jinou strukturu než syrové. Ale menší pes může okusovat klouby velké kosti, protože kost nerozkousne, pod dozorem. A z divočáka bych syrové nedala. (Naši psi dostali třeba kost z vařeného kolena. Když zlikvidovali chrupavku, kost jsem jim sebrala. A třeba packu s prsty bych jim nedala ani syrovou, prsty -a obratle -nemám ráda. )
Moji to hned začnou drtit 😔.
A strašně by stáli třeba o syrovou prasečí nožku, ale já se taky bojím, radši uvařím sulc .
Ale třeba vepřová žebírka považuji za bezpečná.
Jinak spořádají mraky kuřecích skeletů, tam zažívací potíže nehrozí, ale zase se bojím jestli je to pro ně zdravý, když ty kuřata rostou tak rychle…
Nebojte, ti brojleři nerostou rychle kvůli hormonům nebo ATB (to se opravdu přísně hlídá), ale protože tak byli vyšlechtěni. Stejně jako masná plemena prasat nebo skotu.
On ten pes nežije taková desetiletí jako my lidé , tak o až takový vliv na zdraví bych se neobávala…kuře taky krmím skoro denně(maso se skelety)
Dámy, asi máte pravdu !😊
Podlehla jsem propagandě.😅
😂
Verun:https://www.svscr.cz/zdravi-zvirat/aujeszkyho-choroba-prasat/
No, právě…a vy tam někde vidíte těch 40% pozitivních?
Třeba jsem slepá, to nevylučuju…