Mockrát děkuji za odpověď.Vyndali jsme ho z jezírka, báli jsme se,aby neprochladl
Ptactvo naší přírody
Přežil noc? Vrátili jste ho na místo nálezu?
Na hnízdě v Bohuslavicích už máme taková mláďata.
Sledováním čápů se věnuji hodně. Takto vyvinutá mláďata jsem letos ještě neviděl. Na většině hnízdech jedou teprve čerstvá mláďata.
01.06.2025, 07:34:31 xxx.xxx.147.163
Bohuslavice u Trutnova - záběr z webkamery odpovídá. Pravda, projela jsem další, které se mi podařilo dohledat a na nich jsou mláďata mladší.
poštolky…?
Verun:poštolky…?
ANO !
Pěkný svinčík nadělají, zlaté jiřičky. 😄
Ale zase díky té hromadě .. nevypadnou ven. 👍
Dva ze tří sokolích párů v Moravském krasu uspěly, letos odchovaly celkem sedm mláďat
https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-dva-ze-tri-sokolich-paru-v-moravskem-krasu-uspely-letos-odchovaly-celkem-sedm-mladat-40524932#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Z Vltavy v Praze prý zmizely labutě. Všechny. Někdo o tom něco ví?
Zdravím, Fryšták.
Motáci před líhnutím.
Jsou nádherní
https://brnenska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/33520-na-jihu-moravy-se-dari-ohrozenym-syckum-zabydleli-se-ve-specialnich-budkach.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Včera večer se ozýval na smrku mladý datel černý, dnes ráno také ale poté slétl na zem do dvora souseda (nebezpečí koček), podařilo se mi ho na zemi odchytit ( hlasitě volal) a přenést o 20 mi na starý dub, kde vyšplhal do koruny.
Já jsem takto před pár dny zachraňovala mladého dlaska, (takový načechraný puclík ještě bez ocásku) protože poskakoval přímo před dveřma. Naše kočky naštěstí v tu dobu chrápaly doma. Z druhé strany měl jezero, bála jsem se přibližovat nevědíc, jestli už létá nebo ne, aby tam nežuchnul. Seděl, jen tak na mě, stojící ve dveřích 2m od něho, koukal. Když jsem pomalu udělala dva kroky, odletěl na blízký strom. Uf, se mi ulevilo, že už lítá👍
Co vlaštovky u vás? U nás ohromná bída, i jiřičky. To je snad třetina oproti minulým rokům.
23.06.2025, 11:51:23 xxx.xxx.224.101
Vlaštovek je dost, jako jiné roky. Ale jiřiček je výrazně méně.
U nás jiřičky vůbec nejsou ?!? Jsem z toho na nervy a smutná. Bydlím u rybníka a několikrát denně se přiletěli napít a omočit. Koupali jsme se spolu, já plavala a ony prolétali okolo mě a máčeli se. Pak si dělaly na drátech péřovou hygienu. Byla to krásná letní idylka.
Letos ANI JEDNA jiřička, jen pár vlaštovek. A rorýsci, ti létají celý den. Chci zpátky jiřičky ! Myslím, že je dorazil ten zářijový slejvák, protože před ním jich byly plné dráty a po něm pusto prázdno, nic.
Velké Pavlovice, máme jich tu čím dál víc.