Aktuálně: 2 480 inzerátů • 293 205 diskuzních příspěvků • 21 491 uživatelů

Ledvinova dieta, BARF a komplikace

⋮
Arosek
Arosek 25.01.2024, 08:58:06 xxx.xxx.130.20

Ahoj vsem.

Uz je to dlouho co jsem mela doma ledvinare, tak jdu pro radu. Kamaradky fena, 9 let, ted se z krve zjistila ledvinova nedostatecnost. Urea 22, Krea 198.

Chteji zustat u barfu. Coz za me v pohode. Smutny je, ze zvire ma alergii na kure a krutu. 

Jasne - zustava kralik, ryby, jehne, vepr a hovezi v omezene mire, drstky, kefir, vejce, ovoce, zelenina a samozrejme prilohy. Vyradila zverinu, vnitrnosti.

Uz ma Pronefru. A brusinky. A lososak. A leky na snizeni tlaku. A bohuzel dlouhodobe Apoquel (uz sedm let).

A otazka zni - je neco noveho? Kam veterinarni veda za ta leta pokrocila? Znam Ipakitin a vyse zminovanou Pronefru, ale verim ze od dob Mirecka nejaka chytra hlava vymyslela neco noveho.  🙂

⋮
Arbora
Arbora 25.01.2024, 09:03:04 xxx.xxx.27.99

Dávam AminAvast, myslím, že na základe referencií niekoho tu, či na ifaune. Fena má chronické zlyhávanie ľadvín, zatiaľ sa celkom drží. 

⋮
janaa
janaa 25.01.2024, 09:13:59 xxx:xxx.2734:c49

Jani, kamarádka střídala Pronefru a Aminavast. Pokud jsou na to peníze, zkusila bych nahradit Apoquel Cytopointem. Lososák bych nedávala, spíš jiný rybí kvalitní,klidně v kapslích pro lidi. A určitě nasadila něco přírodního,buď od Energy nebo Joalisu. Jo,a pamatuju kdysi Štourač říkal, že na ledviny kvalitní hovězí. Zkuste projít tu jeho poradnu,určitě tam bude mít někde návrh ledvinové diety

⋮
Arosek
Arosek 25.01.2024, 09:30:59 xxx.xxx.130.20
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 25.01.2024, 09:13:59

Penize netusim, me se ale Apoquel taky uplne nelibi. Zkusim navrhnout.  Na Energy a Joalis juknu.

Stourace jsem tehda jela s Mirkem, prave me prekvapuje ze nekdo hovezi doporucuje, jinej ne. Me Libuska taky rikala ze tucne veprove a hovezi ano, protoze pry plati logika “co je tuk to neni bilkovina” coz mi dava smysl 😀 

Prave resim co je v trendech a studiich noveho. Jak to nema clovek doma a neresi to, tak z toho vypadne raz dva. 

Ideal by bylo stahnout hodnoty na normal - zvire potrebuje operaci pately a v tomhle stavu do toho nikdo rozumnej jit nechce. 

⋮
janaa
janaa 25.01.2024, 09:37:25 xxx:xxx.2734:c49
Arosek:

Penize netusim, me se ale Apoquel taky uplne nelibi. Zkusim navrhnout.  Na Energy a Joalis juknu.

Stourace jsem tehda jela s Mirkem, prave me prekvapuje ze nekdo hovezi doporucuje, jinej ne. Me Libuska taky rikala ze tucne veprove a hovezi ano, protoze pry plati logika “co je tuk to neni bilkovina” coz mi dava smysl 😀 

Prave resim co je v trendech a studiich noveho. Jak to nema clovek doma a neresi to, tak z toho vypadne raz dva. 

Ideal by bylo stahnout hodnoty na normal - zvire potrebuje operaci pately a v tomhle stavu do toho nikdo rozumnej jit nechce. 

Jak u Energy,tak Joalisu bych se poradila přímo s nimi. Joalis má vyloženě kúru na ledviny, určitě pomůžou. Mě se od nich výrobky moc osvědčily, mimo jiné kúra na ledviny a močový měchýř.

Hele,ledviny ještě dobrý,když jsem loni potřebovala sestavit dietu na žlučník,tak o tý u psů nikdo neslyšel😄

⋮
hmn
hmn 25.01.2024, 09:38:37 xxx.xxx.3.42

amin avast, mám s tím super zkušenost u kocoura
teď mám druhého ledvináře, příští týden s ním jdu na krev, uvidíme

ledvinová dieta pes (na 10 kg ž.v.):
vaječná:
-160g vařených vajec
-250g vař. brambor
-10g másla
-70g mrkve
-5g kalciumkarbonátu
-1 tbl B komplex

masová:
-100g drůbeží/hovězí
-30g vajec
-10g másla
-70g mrkve
-5g kalciumkarbonátu 
-1 tbl B komplex

tohle mi kdysi zkopíroval vet z nějakých skript

Ipakitin pouze pokud má nadbytek fosforu

co má na snížení tlaku?
vet teď něco opěvoval, nemůžu si vzpomenout na název 

⋮
Arosek
Arosek 25.01.2024, 10:19:00 xxx.xxx.130.20
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 25.01.2024, 09:38:37

Jj, ja ji jidelnicek postavila v ramci toho, ze cuba nemuze drubezi. 

Spis me zajimaji doplnky a leky, co je kde noveho. O Amin Avastu jsem treba zatim neslysela. To je prave ono, ze co bylo kdysy je dneska uz davno prekonane a lepsi a novejsi a clovek rychle ztrati prehled, kdyz to nepotrebuje. 

Lek na tlak si ted nevybavim nazev, zkusim se optat a kdyztak napisu.

Me nekdo taky rikal nejakou vec, lek nebo doplnek, ze je super a skvele podporuje ledviny. Ale je to pul roku zpatky v nahodnem rozhovoru, takze jednim uchem tam… a ted si nevzpomenu ani na nazev, ani na jmeno cloveka, ktery mi to rikal ☹️
Vylozene neco co podporuje ledviny a jejich cinnost. Jednoslovny nazev a tusim bylo na zacatku nebo nekde ve slove pismeno F … ale za to ruku do ohne nedam 😀

⋮
Arbora
Arbora 25.01.2024, 10:39:14 xxx.xxx.27.99

Vylozene neco co podporuje ledviny a jejich cinnost. Jednoslovny nazev a tusim bylo na zacatku nebo nekde ve slove pismeno F … ale za to ruku do ohne nedam 😀

nebola to tá pronefra? 

Zvyknem to striedať, neviem, či sa môže podávať oboje naraz, musím sa spýtať. Každopádne, fena s jednou ľadvinou, polycystickou, dnes mi prišli výsledky krvi, krea 150, čo je stále fajn, v rámci možností. 

⋮
Arosek
Arosek 25.01.2024, 10:51:40 xxx.xxx.130.20
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 25.01.2024, 10:39:14

Nene, Pronefru znam, tu si pamatuju. Prave proto si ani nejsem jista tim Fkem v nazvu, mozna mi tam skace podvedome … asi jako kdyz jsme babice kdysi rikala ze si nemuzu vzpomenout na nazev te kytky, jak zacina na R. A nakonec to byl Narcis 😀 

⋮
Arosek
Arosek 25.01.2024, 12:23:26 xxx.xxx.130.20
hmn:

tak jsem se prohrabala historií a dohrabala k léku Semintra :

https://www.ema.europa.eu/en/medicines/veterinary/EPAR/semintra

Diky diky diky, Semintra to byla!

Jasny F ve slove, ne 😀 Ja jsem fakt uz marna a ta moje pamet jeste vic.

Jak tak koukam, tak Semintra je pro kocky. Takze uz jsem se v pameti dopatrala jak jsem k tomu jmenu prisla - kdyz jsem v zari resila nasi seniorni kocku, ktera tez vypadala ze ji odchazeji ledviny. Nastesti ne. 

Na druhou stranu tam sice pisou ze technicky funguje i u jinych savcu, ale zas kdyz psice ma leky na snizeni tlaku, tak to je asi vlastne to same, jen v jine forme. 

Ale i tak dekuji za osvezeni pameti, jdu koupit Ginko. A Amin Avast. A zbytek jeste projdu 🙂

⋮
Plaka
Plaka 25.01.2024, 17:12:38 xxx:xxx.6784:ac6

Arosku, Vorecháčkovi AminAvast zabíral na jeho chronický selhávání ledvin líp než Pronefra. 

Když by byl zájem, zbylo mi po něm 40 bobulí (z 60 balení) AminAvastu, expirace 5/26. Kdyžtak písněte do SZ, domluvíme se.

⋮
Arosek
Arosek 02.02.2024, 08:42:12 xxx.xxx.130.20
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.02.2024, 08:38:00

Jeee, diky za typ!

Ona cubajz zere dobre (nastesti), chutna ji (nastesti), ale jasne ze odmeny se hodej vzdycky 🙂

⋮
Zrzavci
Zrzavci 02.02.2024, 08:53:48 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 02.02.2024, 08:42:12

No právě, já si říkala, že změna může být fajn, a že člověk při dietě asi často lavíruje s tím, že aby to obměnil. a kdyby nic, tak jako třeba inspiraci, že si to vyrobím sám. tedy sama, páč chlap asi těžko.  Plus jsou tam i nějaký doplňky právě podle diet (játra, ledviny) a tak. Já si to u sebe taky uložím, může se to hodit v budoucnu, člověk nikdy neví.

⋮
Arosek
Arosek 02.02.2024, 09:37:58 xxx.xxx.130.20
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.02.2024, 08:53:48

Ja uz prave studuju ty jaterky.

Ledviny ted doma nemame, jatra jo. Nejak se nam to strida …. 

Borka srdce, Zaja jatra, Gwen srdce, Mirek ledviny, Drake srdce, Otik jatra, … tak schvalne co prijde potom. 

Asi ja budu mit infarkt 😀

⋮
Zrzavci
Zrzavci 02.02.2024, 09:43:24 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 02.02.2024, 09:37:58

Prt, Vy jste odolná. Musíte být, jste tu pro ně.

Tak jsem ale ráda, že jsem snad narazila na něco, co by mohlo být užitečný a ne jen vyloženě marketingový tah.

⋮
impact
impact 24.01.2026, 15:27:39 xxx:xxx.fec8:e7d1
Zrzavci:

Arosku - já nemám nic nového z veterinárního pohledu, ale vykouklo na mě tohle, při hledání nečeho jiného a tak jsem si řekla, že to sem aspoň dám, že i to by se mohlo hodit??

https://www.chlupaci.cz/pamlsky-s-mrkvi-pro-psy-s-ledvinovou-dietou/

https://www.chlupaci.cz/psi/

Zkoušeli jste někdo ty pamlsky? Nebo máte tip na nějaký ledvinový dobroty? 

Naší Merině nejedou ledviny. Jakože úplně katastrofálně. 😏 Urea myslím 36 a kreatinin přes 300. 🤦‍♀️

Zatím nafasovala Hills urinary dietu, s tím nemá problém. Hlavně, že jsou to aj konzervy, to ona má ráda. Má Wenefro a Ipakitine. 

Ale ráda bych pro ni i něco na přežvejknutí. Asi by to bylo dost trapný, kdyby všichni doma dostali a ona utře nos.

Obrázek
⋮
janaa
janaa 24.01.2026, 16:02:03 xxx:xxx.fed8:8210

Chudineška. S pamlskama zkušenost nemám,ale já bych mixla tu konzervu,frkla tam vajíčko,trochu rýžový mouky a upekla pamlsky z toho

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.