Odpověď na příspěvek uživatele impact z 24.01.2026, 15:27:39
Dělala jsem pamlsky z brambor, řepy a vajíček. U psů měly větší úspěch než masové. Vařené brambory, vařenou řepu, dvě vajíčka, rozmixovat na kaši a upéct - ve formičkách nebo jen na plechu a nakrájet na proužky.
Pro ledvináře brambory vařit nakrájené, vynechat nebo jen jeden žloutek a je z toho vyvážená ledvinová dieta.
Holky když mi je někdo upečete, klidně je od vás koupím. 🤣 Já nemám čas ani vařit pro sebe, ne tak pro psa. O tom, jak jsem na takovou pečící tvorbu úplně levá ani nemluvě. 🤭
Holky když mi je někdo upečete, klidně je od vás koupím. 🤣 Já nemám čas ani vařit pro sebe, ne tak pro psa. O tom, jak jsem na takovou pečící tvorbu úplně levá ani nemluvě. 🤭
Já jen připomenu, že pro ledviny je zásadní teplo, nejhorší jsou zimní měsíce, i jídlo by mělo být teplé i voda vlažná jestli ji vypije ( třeba alespoň postavit k topení).
Dala bych jí i na doma obleček a možnost se pořádně zachumlat. A hodně odpočinku.A klídek, žádný stres.
Ledviny je prostě třeba prohřívat.
Ledviny taky nemají moc rády syrovou stravu, spíš bych teď vařila nebo to alespoň spařila.
Důležitý je dávat pozor na sodík, draslík a fosfor, kouknout do tabulek.
Z masa i zeleniny je dobrý slít vývar, jako příloha je dobrá rýže, pohanka, taková obyč zelenina ( mrkev, celer, petržel..) v bramborách je moc draslíku a je s nima moc crcání ( nakrájet, namočit, vařit ve velkém mnžství vody a slívat), jablka jsou dobrý, klidně podušený..
Z obyč věcí je na podporu ledvin dobrá bazalka, kopřiva a pampeliška, trocha jablečného octa, lidi teď hodně užívají nějakou čínskou houbu ale v tom se neorietuju.
Jsou to všecko starý věci, ne moderní , ale člověk na ten celkový režim někdy zapomíná🙂.
Dala bych jí i na doma obleček a možnost se pořádně zachumlat.
Já bych teda psa v oblečku bez dozoru určitě nenechala.
Merďa bude zatím určitě žrát renal granule a konzervy, proto právě sháním nějaký pamlsky. Patřím totiž do skupiny vypatlaných debilů, kteří krmí granulemi. 🙂
Jinak jsem teda dost překvapená, jak to všechno zabralo v podstatě ze dne na den a úplně ustalo to její přepíjení. Tak uvidíme, co další krve za ty tři týdny.