zapomněl jsem na vítěze 😄 vyhrál Fin Riku Setälä kdy 216km trať zvládl se svými AH za 14:08:58 jízdy s 08:28:40 odpočinkem čili za necelý den 😲
zapomněl jsem na vítěze 😄 vyhrál Fin Riku Setälä kdy 216km trať zvládl se svými AH za 14:08:58 jízdy s 08:28:40 odpočinkem čili za necelý den 😲
Patrik Dvořáček (kladeňák) dojel na 20. místě v čase 19:33:44on/08:21:40 of
průměrky (zpomaloval) 11,7 - 11,3 - 10,2
Slovák David Kniha dojel na 18. místě v čase 17:01:48on/08:53:35 of
zrychloval 11,3 - 13,1 - 13,9
Lupus - zeptám se jako neznalec. Koukala jsem na video ze startu Šediváčka, a poprvé jsem viděla zapřahání- dvojice,jeden,dvojice,jeden…má to nějaký význam? Vždycky jsem viděla jen dvojice vedle sebe. Díky za rozšíření obzorů
Tak jeden bývá jen když se mu zraní parťák a nebo má musher smůlu, že má doma víc “leváků” než “praváků” nebo obráceně 😀 Někteří psi to tak vyloženě mají, některým (univerzálům) je to jedno…to vše je třeba vychytat na trénincích a nováčky zkoušet mnohokrát na obou stranách a po pár trénincích máte jasno, která strana psovi lépe vyhovuje anebo jestli mu je to fuk😉
Když dáte do páru dva “stejnostranné” namáčknou se oba na "svou" stranu od hlavní tažné lajny a překáží si…
Já si tam toho všimla u jednoho spřežení a zaujalo mě to.
Jj,praváci,leváci,to dává smysl,u retrívrů se to pozná podle toho,na kterou stranu berou a otáčí se s aportem
Prosím kde najdu video? Ráda bych taky koukla.
Já na to koukala na FB,přímo na stránce Šediváčka
Aha já nemám FB.
tak 300 jede jen 9 mushers + 2 bikeři
noční etapa měla jen 41km
v LU (nečistí)je jasnou výkonnostní jedničkou vítěz GO, Ledovek atd. Jirka Vondrák, který trať se svými 12 AH prolétl za 2:23:56 s průměrkou 17,091km/hod což je vzhledem k profilu tratě průměrka na Šediváčkovi nevídaná 👍
ostatní 3 LU se mu ani nepřiblížili (Rakušák, Švýcar, Čech)
druhým nejrychlejším je kupodivu Habas se svými 12SH v LTO (čistí otevřená)s průměrkou 14,24, druhý v této kat. za ním zaostal o více jak hodinu (a já vím proč)
v LT2 (5- 8 čistí)
vede Dana Koňáková s 8 SH(celkově 3. nejrychlejší-12,583)cca 10 min před Fandou Sadílkem , třetí Švýcarka zaostává za nimi o více jak 2 hod….
což je špatné vysvědčení pro AH v LU (buď špatná kvalita psů, či tréninku, či obojí)
200km
LT1 (PP 3-4 psi) 8 jezdců : 4ČR, 2SR, 2D
LT2 (PP 5 -8 psů) 26 jezdců
LTO (PP 8 - 12) 4 jezdci
LU (bezPP) 17
Skij. 12
tour 12
bike 14
Průměrka 17, to je věru vražedné tempo, vím od vytrvalců u koní. Jsem se pokoušela o nějakou vyjížďku s touhle průměrkou, a to je pořád cválat, jen přejezdy přes silnici do kroku a první kopyto na trávě a zase cval…
Teď jsem četla, že u nás dokonce nějaký musher má kanadské eskymácké psy, ale s nima by to asi na bednu nebylo.
assil:Teď jsem četla, že u nás dokonce nějaký musher má kanadské eskymácké psy, ale s nima by to asi na bednu nebylo.
Nebylo, jezdíval s nimi “Džihád” , tempo jako AM, dělával si srandu, že za 4dny Šediváčka ho předjelo 2,5 tisíce psů…😄
No právě, mně na nějaký rychlejší běh přišli moc velcí. Ale krásní psi.
finská nádhera
Potvrzují opravdu krása a takové to pohlazení na duši👍.
Krása, já jak sleduju na fb majitele lapin, hlavně z Finska, tak jeden na severu dělá běžkařský trasy a vozí psa na tom velkým skútru a dává videa přesně z takovýhle krajin, je to taky vžydcky nádhera, ale když k tomu napíše -40C, tak si říkám, že nemusím mít všechno. 😀
fotky Š 2026
https://eu.zonerama.com/martindedek/Photo/14586938/593458938
a výsledky 😉