Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.07.2025, 13:30:28
Cítím to stejně, ale už dávno cizí psy nevychovávám, je to jako házet hrách na zeď, u 95% pejskařů na sídlišti jsem slyšela, no jo, ale…. nesundám kšíry a nenasadím obojek, uškrtil by se - nebudu mít normální vodítko, ať se aspoň trošku na flexině proběhne - nosím piškoty, ale dnes jsem zapomněla - je prostě blbej, učila jsem ho to, ale stejně to neumí - dávám mu piškoty, protože jsem teď byla týden v nemocnici a tak, aby si mne užil (to bylo na dotaz, proč pes stojí a ona ho krmí piškoty, když si na něj stěžuje)……No a asi milionkrát jsem slyšela povel “nech toho”, to si teda nenechám ujít a jak jdu kolem, zeptám se, čeho přesně má ten pes nechat. Někdy páníček/panička pochopí, zasměje se a začne mi vysvětlovat, co ten pes nemá dělat. A občas na mne čumí jako že jsem mimoza, co spadla z višně. Někdy jsem něco páníčkům ukázala, stejně to nedělají nebo to “zkoušeli” a blbě. Mohla jsem 100x říkat, že pes pozná, jestli to myslím vážně a např. chci, aby si sedl nebo to jenom zkouším, jestli si sedne.
K psovi - prostě mne napadlo, že bych si ke své vykastrované holce pořídila kluka, ale nechci mít zmítající se bestii. Zřejmě to bude můj poslední pes, tak si to ještě nechám projít hlavou, jen holt to nebude ten útulkáč, kterého jsem si vybrala. Snad si ho brzy vezme někdo jiný a bude se mít fajn i beze mne 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 05.07.2025, 18:49:12
Vychovávat cizí psy…no ono stačí, když se mě venčitel s nevychovancem teda zeptá, jak jsem svoje psy naučila netahat…když to sdělím, tak mi odpoví “no to jsme zkoušeli a stejně tahá, řve na psy" a já se zeptám kolikrát to zkoušeli, jak dlouho, že to může trvat i týdny nebo měsíce, obzvlášť, když už má pes vytvořený zlozvyk"…no oni to zkouší třeba dva dny…výsledek žádnej, takže to nejde…a dělat to týdny, no to radši budou mít na vodítku takovýho nevychovance.
Takže teď to nekomentuju, jen se pousměju, když někdo mojí bílou medvědici, se kterou jsem se crcala xy měsíců, dává za příklad svému nevychovanci. Protože já jsem měla to štěstí, že mám “hodnýho a poslušnýho psa” a oni měli tu smůlu, že na ně vyšlo zlobidlo, co nic neumí…
Lidi prostě nemají trpělivost, nejsou důslední a mají dojem, že pes umí česky už od narození a stačí jenom vydávat povely a když je pes neprovádí, tak je blbej…plus ještě zkazky, že třeba u jorkšírů je normální, že se nenaučí čistotnosti doma a podobně…
Ale to už jinde jsme, je to jiná vesnice…😄
Nezáleží na tom jestli pes nebo fena, záleží jen na konkrétním jedinci a na jeho majiteli…
Lidi prostě nemají trpělivost, nejsou důslední a mají dojem, že pes umí česky už od narození a stačí jenom vydávat povely.
A to platí u učení všeho.Měla jsem doma psy i feny na jednom dvoře.Psi,kteří kryli a i co nekryli a všichni byli schopní pracovat i s háravou fenou.Háravé feny jsem na práci nebrala jen těch pár dní,co byly ke krytí.Jinak se všichni psi naučili s nimi normálně pracovat,aniž by si jich všímali.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.07.2025, 13:30:28
Náš pišišvor Chuli byl na canisce , byly jsme v areálu parku který je oplocený, najednou koukám a za plotem se prochází bílý Kanadský ovčák. Chuli si našel díru pod a dávají za ním, oba neskutečně šťastni, že si můžou s pólu po běhat a já volám na paní, že ho potřebují dostat přes plot nazpět odpověď myši uděláme kolečko a pak Vám ho vrátím a já zase že žádne kolečko, že chci psát. No nakonec to dopadlo tak, že se Chuli vzpamatoval přiletěl k díře a já ho už stáhla nazpět.