Docela dlouho se snažím najít nějaký jednodušší návod na to, jak vybrat kvalitní granule pro psa. Můžete mi někdo prosím pradit, podle čeho je vybírat?

Pro malý psy je to ideální velikost pamlsku. Já jinak krmím masem.
Pro malý psy je to ideální velikost pamlsku. Já jinak krmím masem.
Malina teda yoggies má docela ráda. Jsou to asi jediná značka granulí, které sní bez keců “a kde mám dneska maso a tos upadla na hlavu, tenhle hnus jíst nebudu”. Zatím co jiné značky jsem mohla nechat pytel granulí otevřený a vůbec si jich nevšimla, tyhle musím zavírat, jinak se samoobsluhuje.
No tak Gina zase tyhle grancle nejedla vůbec.
Sardullah:No tak Gina zase tyhle grancle nejedla vůbec.
To bude tím, že máte pastevce a já psa kříženého z kamzíkem a ty granule mi přijdou, že voní spíš jako jídlo pro koně, v Malinině případě pro kamzíka 😄. Což nám plně došlo, že máme psa s kamzíkem. až loni v Českém Švýcarsku. V místě, kde pejskaři zůstali raději dole pod skálou se svými miláčky, jedni vzali psa do tašky, tak naší Malině zajiskřilo v očích a že do toho půjde a vypadá to tak báječně nebezpečně. Tak vylezla až nahoru a říkám si, že dolů jí snad nějak sneseme a ono teda koukla, řekla si, že to asi přípískla, ale že to teda zkusí a i se sama dostala dolů a ten krásně šílený výraz absolutního blaha dole pod skálou byl k nezaplacení.
Tak je pravda, že grancle mi spíš připomínaly granule, co jsem kupovala králíkům 😎
Vzhledem k tomu, že jsem granule začala používat, abych si nemusela dělat hlavu, že nežravá madam nevečeřela a aby případně neměla hlaďánek a vzhledem k opravdu malému množství granulí, které sní je u u nás priorita chuť.
Dneska už bych pro Ginu granule nepotřebovala, asi z důvodu kastrace už jí více méně normálně, ale aby se to nepletlo, tak Mates je taky nežravka, takže granule máme pořád.
U nás teda chuťově vede Fitmin a Taste … spotřebu mám cca 50-100 gramů na psa a den… granule mají nasypané pořád, ale samy vidíte, že spotřeba je minimální a to jsou to ty granule, které chutnají a stejně o ně psi nemají extra zájem.
Obecně ke granulím bych řekla, že moji psi mají šanci si vybrat, zda budou jíst granule a nebo maso a maso teda u nich vyhrává na plné čáře a jsem teda ráda, že tihle psi, kteří preferují maso, se dostali ke mně, kde jim to maso dopřeju.
Docela dlouho se snažím najít nějaký jednodušší návod na to, jak vybrat kvalitní granule pro psa. Můžete mi někdo prosím pradit, podle čeho je vybírat?
Mám kocoury a krmím hlavně masem.
Kdybych měla psy a chtěla krmit jenom granulemi (jako, že ne) tak čistě hypoteticky by mě zajímalo, jestli a) psovi chutnají, b) jestli po nich neprdí, c) jestli se po nich nedrbe a d) jestli z něj nepadají objemné hromady bobků.
Můj názor.
A schválně. Kdy se objeví Marp?
např.:
https://www.psimafie.cz/blog/7-jednoduchych-bodu-jak-vybrat-kvalitni-granule/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI55LQipyJiwMVa6aDBx2y-xfSEAAYBCAAEgLxxfD_BwE
"čerstvé maso, má být následováno masem sušeným/dehydrovaným nebo moučkou"
ani kdyby mi platili
Granule se vybírají podle toho, pro jakého psa je vybírám.
A pak se vyhnu: moučka, drůbeží protein, nespecifikované směsi neznámého složení jako třeba živočišný tuk, vedlejší živočišné a rostlinné produkty, poznámka jako “obsahuje antioxidanty povolené EU”, BHT, BHA, propylenglykol, glycerin. (Jsou to přesné názvy složek krmiv; neznamená to, že nemám kupovat granule s kuřecím tukem, mám nekupovat ty s výslovně drůbežím tukem.)
a netahám krmiva přes oceán (stejně nestojí za nic).
A teď mi někdo takové granulky najděte, děkuji. 🙂
Jak píše paní nade mnou. Důležité je, aby po nich pes měl hlavně dobré zažívání. Já se snažím vybírat granule bez obilovin a hlavně také vyrobené z čerstvého masa. Proto vybírám hlavně granule Marp, které kupuji od *** Jsou kvalitní a pes je spokojený. Můžete si tam vybrat granule pro štěně i dospělého psa.
Ááá, Marp je tady. 🤣😂
Čerstvý maso v těch granulích bych fakt chtěla vidět.
Jsem se dočkala.😉
No zřejmě můj mail do Pučálky nepadl na úrodnou zem….
Třeba jim to nevadí. Nebo vyhovuje. Znáte to, i negativní reklama je reklama.
Akorát tady to taky zrovna nepadá na úrodnou půdu.
Tak já jim psala, že jim to nedělá pěknou reklamu. No asi jim je to jedno, takhle i kdyby někdo poptával názor na jejich granule, tak zrovna napíšu, že se zase vtírají s reklamou.
Spousta lidí co znám a mají dobrou vůli krmit psa kvalitně, tak hledá granule s největším podílem masa…vlastně nechápu, proč teda nekrmí rovnou tím masem…a pak teda koupěj nějaký supr čupr granule a ty nakonec vychází podstatně dráž než to maso.
Z mého pohledu pes bude klidně žít i z nějakých obyč granclí, ale si tak říkám, jestli právě to pohodlný krmení komerčně vyráběnými granulemi nemá část viny na tom, že je mezi psy tolik rakoviny, ledviny v hajzlu, srdce…jakože defakto civilizační choroby…ale je to jen moje úvaha…
jestli právě to pohodlný krmení komerčně vyráběnými granulemi nemá část viny na tom, že je mezi psy tolik rakoviny, ledviny v hajzlu, srdce…jakože defakto civilizační choroby…ale je to jen moje úvaha…
přesně tak !
Tak ono z logiky věci, lidem se pořád dokolečka vysvětluje,že nejzdravější jsou čerstvé potraviny a hlavně nejíst polotovary a průmyslově zpracované potraviny, a u psů to nevadí?😎 já jsem vždycky vyděšená,když mi přijede nějaký pes na hlídání, že má něco s ledvinama, protože furt chlastá,a pak mi dojde,že je na granulích.
Jinak teď jsem zběžně koukala na granule, protože letos chci krýt, a ač se snažím, aby všichni krmili barfem, musím počítat i s tím,že někdo ze štěňat skončí na granulích, a když najdu něco,co považuju za přijatelný,tak to je 10 kg za dva a půl tisíce. Mazeeeec
jedy nízko u země - “počet osobních automobilů na 1000 obyvatel se zvýšil mezi roky 1980 - 2005 ze 167 na 373 na 1000 obyvatel, tedy 2,2násobně”, rok 2017 pět a půl milionu aut, rok 2022 6,3 milionu, 2024 6,7 a celkově je tu aktuálně 9,1 milionu motorových vozidel
stres - přepsíno, nutíme je k chování, které by je ani ve snu nenapadlo, žít volně
je tu kolem 2,5 milionu psů, což je po Rumunsku nejvíc na počet obyvatel, i papírových dost:
“v Česku unie ročně registruje 40 tisíc štěňat, což z Česka dělá po severských zemích kynologickou velmoc”
oblíbená hláška množek: přešlechtěnost - tak to je, dlouhověkost už skoro neexistuje, buldočci, dobrmani, …jak dopadli
Copak to maso, obilí, brambory, vajca, zeleninu máme z vlastních zdrojů?
Tahle značka, jakož i dalších milion se dělá pomocí Freshtrusion z ne odpadů; taky je to dost drahé, nekupuji,
od 2012 má GA pet food partners (UK, nikoli ČR, jak tady matla reklamní agent kecá)
stroj, který umí zpracovat čerstvé maso a granule prochází teplotou 82° C, což je méně, než naše dnešní večeře.
Granule se dají koupit bez nebezpečných látek, pečené, takoví Švédi sypou do granulí Magnusson luxusní obilí, co ani já v chlebu nemám, chudák su, a hovězí maso. Nebo “vařené”, poloměkké. Lisované jsou také některé dobré.
Něco jako müsli tyčinka, ale musím vybírat.