Aktuálně: 2 773 inzerátů261 162 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Ouessantské ovce _možná?

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.10.2024, 16:38:56 xxx:xxx.ea26:a18a

Zdravím. Právě dokončujeme oplocení dvouhektrového pozemku. Je to vprostřed polí, máme tam menší sad, louku a nějaké rychlerostoucí topoly. Není to na výdělek, jen tak pro radost. Prptože se část špatně seká, zvažujeme pořízení pár quesantek, které by vypásaly hůř přístupné kouty a tak. Jak moc náročné - nenáročné plemeno to je? Nechce se mi tam dávat velké ovce, louka je lehce podmáčená a moc by to zdupaly. 

Obrázek
kometa
kometa správce
03.10.2024, 17:05:16 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 03.10.2024, 16:38:56

Plemeno je to nenáročné. Spíš se mi při slovech “lehce podmáčená louka” vybavily motolice.

mastnacek
mastnacek 04.10.2024, 12:04:39 xxx.xxx.225.131

Lehce podmacene, pod tim si kazdej predstavi neco jinyho a taky zalezi, jestli cele nebo jsou tam mista ktera jsou v suchu. O odolne ouvessantky muzou dostat zabrat od parazitu jak pise kometa tak sejit na hnilobu paznehtu.  Mam ted na prodej tri letosni jehnice. Maji v krvi romney, shetland a jsou po jurskem beranovi. Cekam jeste tyden jestli se nekdo ozve ze je chce na chov, pak pujdou do mrazaku. V dospelosti budou cca 3x takovy jako ty ouvessantky, takze kdyby byly problemy, meli by jste alespon nejaky maso 🙂

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.10.2024, 15:51:16 xxx:xxx.c7b6:5c4c

Já nemám problém v případě problémů sníst i tu quesantku 😜. Nakonec králík má taky jen okolo tří kil. Vážně ne, díky. Velké ovce ani nechci, z víc důvodů a pokud něco pořídíme tak spíš na jaro. zatím je to jen ve stádiu úvah.

Ladd
Ladd 11.10.2025, 08:27:51 xxx.xxx.22.159
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 04.10.2024, 15:51:16

Máme také částečně lehce podmáčený pozemek osázený ovocnými stromy. Vypásají nám to sousedovic ovce. Jenže zvažuje přechod na na kozy. Pokud se pro ně opravdu rozhodne, zvažuji kvůli těm stromům taky ouesantky. Takže za mne uvažujete správným směrem.  
(Teď jsem teda byl v Lysé a ty valašky nebo ovce vřesové se mi fakt líběj.). 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.