Aktuálně: 2 256 inzerátů289 034 diskuzních příspěvků20 836 uživatelů

Zdravotní pojištění pro psy

kometa
kometa správce
09.12.2024, 10:00:25 xxx.xxx.224.101
Anonym55:

Nevíte, jestli lze pojistit i psa z útulku, když není známo datum narození? 

Za mě je důležitější čip - to je nezpochybnitelná identifikace.

Anonym55 (neregistrovaný) 09.12.2024, 11:47:57 xxx.xxx.66.167
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.12.2024, 10:00:25

Spíš mi jde o to, jestli lze pojistit psa neznámého věku. Může mu být 5 nebo taky 8, a to se prostě neví. Jestli na to pojišťovna přistoupí? Přemýšlím jen teoreticky, do budoucna.

kometa
kometa správce
09.12.2024, 12:37:13 xxx.xxx.224.101
Anonym55:

Spíš mi jde o to, jestli lze pojistit psa neznámého věku. Může mu být 5 nebo taky 8, a to se prostě neví. Jestli na to pojišťovna přistoupí? Přemýšlím jen teoreticky, do budoucna.

Tak to se budete muset zeptat v té pojišťovně.

Ph (neregistrovaný) 09.12.2024, 15:59:51 xxx.xxx.81.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonym55 z 09.12.2024, 11:47:57

ano, pojisti ho

Anonym55 (neregistrovaný) 10.12.2024, 12:13:01 xxx.xxx.66.167
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 09.12.2024, 15:59:51

Díky.

Lucka (neregistrovaný) 28.02.2026, 11:09:15 xxx.xxx.128.199

Máme psa pojištěného asi rok a upřímně — dokud se nic neděje, má člověk pocit, že to nepotřebuje. Pak ale přišly problémy se žaludkem, kapačky a vyšetření a bylo to skoro za 12 tisíc. Pojišťovna proplatila většinu, peníze jsme měli na účtu asi do týdne, takže za nás bez problémů. Spoluúčast jsme řešili taky, ale ta se projeví hlavně u menších částek, u větších zákroků jsi za to pojištění fakt ráda. Online sjednání je normální, u křížence jsme taky jen odhadli velikost podle toho, jak velký asi bude v dospělosti, nikdo to nijak nezkoumal. Spíš si pohlídej roční limit a jestli kryje i nemoci, ne jen úrazy. Když jsem vybírala, dost mi pomohlo tohle srovnání, kde jsou podmínky vedle sebe: https://portalpojisteni.cz/pojisteni-psa/ — člověk rychle zjistí, co se vlastně vyplatí 🙂

šavlozubka
šavlozubka 13.07.2026, 12:38:42 xxx.xxx.167.224

Otevírám starou diskuzi. Mladý pan má od štěněte sjednané pojištění od PetExperta a bohužel jsem tedy krajně nespokojená. Plnění jsme řešili vsehovšudy jednou přesto pojištění navýšili. Jen mě o této skutečnosti jaksi zapomněli informovat, přestože ve smlouvě je, že o změnách výše pojistného budou informovat dva měsíce předem. Madam na infolince příjemná jak osina v zadku mi odmítla podat jakékoliv vysvětlení nebo informace, jak je toto možné, takže momentálně mají ode mě přísně faktický e-mail a čekám, jak se k tomu postaví, ale silně uvažuju o změně, protože tohle mi z jejich strany přijde jako krajně netransparentní jednání. 

Sardullah
Sardullah 13.07.2026, 13:01:51 xxx.xxx.189.104

Tak já se přiznám, že Ginu mám taky pojištěnou u PetExpert a to hlavně na doporučení dcery, která u nich má pojištěný oba psy a třeba u jejich ausíka to bylo první dva roky jeho života furt něco (a teda, že oba moji veterináři mají s touto pojišťovnou smlouvu…)od nějakých gastro problémů, přes psincák, který museli řešit na veterině a hotspot, kterého se nemohli zbavit asi 3 měsíce…takže čerpali docela dost, že už si dcera myslela, že jim tu pojistku i vypoví…nestalo se tak. Poslední čerpání pojistného měli v roce 2024 na podzim…ani teda nemluvila o tom, že by jim pojistku kvůlivá tomu zvedli, ale to si nejsem jistá, jestli jo nebo ne. Nicméně byla moc spokojená s tím, že bez keců proplatili všechno, že teda ona zaplatila u veta jen spoluúčast.

Já na Ginu ještě nečerpala, tak vlastní zkušenost nemám…a teda doufám, že tím, že jí mám pojištěnou jsem jí zařídila pevné zdraví na věky věkův ámen a do smrti smrťoucí.

Jako než jsem jí pojistila, tak jsem jukala i na jiné pojišťovny, ale podmínkami i cenou mi PetExpert připadal nejvýhodnější.

Bohužel ani mezi známými nemám nikoho, kdo by byl pojištěnej jinde než u PetExpertu.

Sarah01
Sarah01 13.07.2026, 13:29:24 xxx.xxx.217.40

Já mám psy pojištěný u Generali, čerpala jsem asi 4x ne moc vysoké částky, určitě se to vlezlo do toho, co jsem jim za dobu pojištění zaplatila. Přesto mně přišel letos výroční dopis se zvýšením cca o tisícovku za všechny 3 psy měsíčně. Asi kvůli věku, dva mají letos 9 let. Tak jsem si to nechala přepočítat od finančního poradce a uzavřela jsem novou pojistku u stejné pojišťovny se zvýšením jenom o 200. Pojistit u jiné pojišťovny už nejde, psa nad 8 let nikde nepojistí. PetExpert je hodně doporučována, ale já když pojišťovala svoje psy, tak s mým veterinářem tato pojišťovna neměla smlouvu. Teď už to lze i bez toho, ale tehdy to nešlo. A já jsem nechtěla s každou prkotinou jezdit do Opavy.

šavlozubka
šavlozubka 13.07.2026, 13:52:01 xxx.xxx.167.224
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.07.2026, 13:01:51

Mně když jsme to loni na jaře sjednávali taky přišli jako nejvýhodnější. Plnění proplatili bez problémů. Ale když mi jaksi nedají vědět, že zvyšují částku pojistného a po pěti měsících mi přijde ošklivý e-mail s výškou dluhu a ještě jinou částkou k uhrazení, která není zrovna “najdu to na chodníku”, nikde žádné vysvětlení, jak k takové částce vůbec došli, tak mi to nepřipadá v pořádku. Zvlášť když v průběhu té doby mě několikrát informovali o přijetí platby a ani v jedné zprávě nebylo nic o tom, že jim chodí chybná částka. Trochu si připadám, jako by ze mě udělali debila a důvěra, že se mnou nějak nevymetou, až to budu potřebova, klesla zatraceně nízko. 

šavlozubka
šavlozubka 13.07.2026, 13:52:02 xxx.xxx.167.224
»

Mně když jsme to loni na jaře sjednávali taky přišli jako nejvýhodnější. Plnění proplatili bez problémů. Ale když mi jaksi nedají vědět, že zvyšují částku pojistného a po pěti měsících mi přijde ošklivý e-mail s výškou dluhu a ještě jinou částkou k uhrazení, která není zrovna “najdu to na chodníku”, nikde žádné vysvětlení, jak k takové částce vůbec došli, tak mi to nepřipadá v pořádku. Zvlášť když v průběhu té doby mě několikrát informovali o přijetí platby a ani v jedné zprávě nebylo nic o tom, že jim chodí chybná částka. Trochu si připadám, jako by ze mě udělali debila a důvěra, že se mnou nějak nevymetou, až to budu potřebova, klesla zatraceně nízko. 

šavlozubka
šavlozubka 13.07.2026, 13:52:39 xxx.xxx.167.224
»

Sardullah
Sardullah 13.07.2026, 16:34:33 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 13.07.2026, 13:52:39

a po pěti měsících mi přijde ošklivý e-mail s výškou dluhu a ještě jinou částkou k uhrazení

No to je fakt pitomý…to si člověk ještě přijde jak nějakej neplatič.

No já očekávám, že pojistné se časem bude zvedat…ale doufám, že ne o nějakou závratnou sumu.  Teda v případě nečerpání. A teda myslím si, že jak Gina bude stárnout, že to pojistné budou zvyšovat.

Blbý je to, co psala výše Sarah…v určitém věku psa už je pes nepojistitelný  resp. když už by člověk chtěl změnit pojišťovnu, tak už má smolíčka.

Teď jsem třeba jen tak ze zvědavosti jukla i na tu Generali a zadala tam Ginu…v březnu jí bylo 6 let a u nich by mi jí už nepojistili…jiné pojišťovny mají do osmi let věku psa.

Takže když to řeknu blbě, tak s mladým psem je to ještě na pohodu, to člověk může ty pojišťovny dle libosti vystřídat, vyzkoušet…se starším psem už můžeme být rádi, že už nějaké pojištění běží a tam už pojišťovnu změnit nelze.

Sarah01
Sarah01 13.07.2026, 17:04:56 xxx.xxx.217.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.07.2026, 16:34:33

Oni teda můžou tu pojistku i vypovědět, když se moc čerpá. Zahlídla jsem nějakou debatu na FB, že i to se někomu stalo. Jako asi takhle, nejlepší je mít pro všechny případy naspořeno. To asi všichni víme. A nebo na menší léčbu a zákroky nečerpat, čerpat jen třeba na případné drahé léčby a operace a samozřejmě počítat potom s tím, že pojišťovna to proplatí, ale pak smlouvu vypoví. 

Samozřejmě bych nechtěla, aby se chlupáčům cokoliv stalo. Ale když se to tak vezme, pojišťovně člověk takto nacpe ročně cca 7500, za několik let je to celkem slušná částka a pokud se vůbec nečerpá nebo jen minimálně, tak jsou to prostě vyhozený peníze oknem. Já uvidím, jak to bude příští rok, to už bude i Cherry mít 8 let, takže kdyby to měli nějak hodně zvednout, tak to vypovím a uzavírat novou už nebudu. 

šavlozubka
šavlozubka 13.07.2026, 17:06:29 xxx.xxx.167.224
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.07.2026, 16:34:33

Jo to je fakt. Vytočená jsem neskutečně. Přesně. Připadám si jak neplatič, i když platby pravidelně odcházely. Asi uvidím, jak se k písemné stížnosti postaví a podle toho se rozhodnu, jestli budu měnit lokál nebo ne. Mně hrozně vyhovovalo, že v případě plnění se to jen nahlásí vetovi a už si to pak vyřídí mezi sebou. U Generali mám zas jiný pojistky, tak je můžu vzít do úvahy. 

Sardullah
Sardullah 13.07.2026, 17:13:58 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 13.07.2026, 17:06:29

Tak většinou je výhoda, když u nějaké pojišťovny už jsem klient…tedy myslím, že potom jsou schopni dát i lepší nabídku než někomu, kdo u nich žádnej produkt nemá.

Sardullah
Sardullah 13.07.2026, 17:22:43 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.07.2026, 17:04:56

Za Ginu platím 9250,- ročně.

U Máti by mi to pojištění vyšlo ještě dráž, což rozumim, když napíšu berňák, tak je jako plemeno asi rizikovější než pyrenejka.

Jenže u Máti mám smůlu, protože než jsem se rozhoupala ho pojisti, tak na něj skočila ta fujky fujky nemoc…

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 17.07.2026, 15:04:34 xxx.xxx.128.36

Teď na mne vyskočila  celkem zajímavá nabídka od Direct pojišťovny,  jestli někdo  uvažuje zkuste mrknout a s kódem INTERCANIS26 a online sjednáním to nevychází  špatně.  A fakt to není reklama🤣, Jo a torze a úraz  jsou bez limitu už v rozumné variantě 

bambule
bambule 17.07.2026, 15:29:50 xxx.xxx.148.198
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 17.07.2026, 15:04:34

Já kouknu, po zkušenostech s Bambulí chceme Pupíka pojistit. Právě mi přišla nějaká nabídka z Colonnade. Vůbec netuším co je to za pojišťovnu. Píšou že pojištění už od 219 korun měsíčně. Kouknu radši na ten Direct pojišťovnu. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.