dalo by se říct ktery plemeno se nejvíc krade a co pak s nimi? Když nemají papíry, jsou skoro neprodejny protože je majitel pozná jakmile se objeví na inzerci.
Nevím o tom nic, můj pes by nemohl být ukraden, nikde není sám. Ani před obchodem.
Ovšem zaujalo mne, že se na tohle ptá anonym. Mohl by být klidně sám budoucím lupičem a získat tu rady, jak na to, jak nejsnáze ukrást psa a nebýt při tom dopaden. Ano, nezlobte se, to bylo první, co mě napadlo.
Většinou se psi kradou na zakázku. Jdou pak přímo objednateli, no pochopitelně bez papírů. Třeba je pak možnost u některých organizací na základě DNA profilu ty papíry zase získat pod záminkou, že byly ztraceny. Do inzerce se pak samozřejmě nedostanou.
No a pak kradou psy rovnou ti, co si je chtějí nechat, to bývají spíš náhody, jakože jedeme na výlet a v nějaké zahradě vidíme pěkného psíka, tak si ho vezmem...
A pak kradou psy ti, kteří je chtějí sežrat. To snad v CZ není tak časté, no.
To je tak, co mě k tomu napadlo. Statistiky krádeží psů nemám.
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 06.12.2024, 09:20:31
Pak ale opravdu nechápu, proč by někdo kradl zrovna statfordy. Jasně pejska typu jorkšír nebo pomerian, to jsou drazí psíci, ale stafordšírský teriér, to mi přijde jako takové plemeno, co se dá snadno pořídit i v útulku.
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 06.12.2024, 11:27:43
že na tom nějak zázračně vydělají
Proč ne? Kradu yorky, čivavy, jezevčíky… a prodávám jako čistokrevné bezPP. Viz výše, na to hodně lidí slyší. A chci za ně, plácnu, 10 nebo 15 000. To není zase tak málo, když si z toho udělám živnost.
Dospělé psy? O ty moc zájem není… Možná za covidu, ale teď je na trhu štěňat, tak proč bych za stejný peníz pořizovala dospělého psa s nejasnou minulostí…
Přijde mi pravděpodobnější, že to ta množka ukradne jako materiál na množení než že to ukradne nějaký čičmunda na prodej. Nakonec vyjela jsem si jorky na bazoši a na prvních dvou stranách jsem si nevšimla dospělce (jen tak jsem to prolítla).
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 06.12.2024, 10:15:56
V útulku je spousta kříženců typu Bull. Pes s průkazem původu - konkrétně stafordšírský bulteriér stojí okolo 30 tisíc, což není zase tak málo.. a pokud se ho majitel chce z nějakého důvodu zbavit.. má povinnost, to oznámit chovatelské stanici ze které pejsek pochází a chovatelé ve většině případů pejska vezmou zpět k sobě a třeba hledají nový domov pro chlupáče. Takže nechápu koment, proč by se kradli stafordi, když jich jsou plné útulky..