Aktuálně: 2 504 inzerátů237 457 diskuzních příspěvků18 674 uživatelů

Cvičák - Náchodsko

Terven
Terven 14.12.2024, 20:10:25 xxx.xxx.110.191

Dobrý večer, nemáte náhodou někdo tip na solidní cvičák na Náchodsku? Samozřejmě, gůglit umím, ale jde mi spíš o osobní zkušenost. 

Není to pro mě…jde mi o to, aby to nebyla buď stará klasika - řvaní povelů, korekce, povalení na zem apod. anebo výstřelky typu zkrmení celé denní dávky jenom během cvičení, nechat před cvičením o hladu…prostě, aby tam nezkušenej začátečník dostal kvalitní základ. 

Už jsem slyšela tolik cvičákovských horrorů, že bych si netroufla někam někoho poslat jen na základě toho, že jsem ten cvičák objevila na netu. 

Já mám takový tušení, že tamodtud byla Marcela, ale nevím, jestli sem ještě chodí.

Terven
Terven 15.12.2024, 21:58:29 xxx.xxx.110.191
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.12.2024, 10:42:15

Děkuji…z ruky to možná není. Ale máte osobní zkušenost? Podle toho, co čtu, zavání mi to starou klasikou. Navíc píšou, že se zaměřujou hlavně na sportovku, obrany, poslušnost a stopy…ani jedno zřejmě nebude parketa budoucího majitele. 

Doron
Doron 15.12.2024, 22:12:32 xxx.xxx.166.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele Terven z 15.12.2024, 21:58:29

Myslím, že na cvičácích se takové věci už dávno nedějí. Neviděla jsem, že by byl ke psu někdo surový, to ale nebývalo ani za mého mládí.

To krmení jen ruky, elektriku atd.   někdy vidím, ale to je iniciativa jednotlivých majitelů.

Nejlepší zajít se tam podívat a nasát atmosféru.

Terven
Terven 16.12.2024, 20:34:46 xxx.xxx.110.191
Doron:

Myslím, že na cvičácích se takové věci už dávno nedějí. Neviděla jsem, že by byl ke psu někdo surový, to ale nebývalo ani za mého mládí.

To krmení jen ruky, elektriku atd.   někdy vidím, ale to je iniciativa jednotlivých majitelů.

Nejlepší zajít se tam podívat a nasát atmosféru.

Doron, dobrý večer, bohužel se ty věci dějí…i když možná už ne tak často. Ale trenéři, kteří radí zkrmit denní dávku jenom během tréninku či nedat před tréninkem nažrat apod. opravdu existujou. Stejně tak existujou ti, kteří radí škubání vodítkem, povalení, různé korekce a nepříjemnosti…fakt jo. Slyšela jsem to opakovaně a to s tím povalením na záda jsem slyšela dokonce na vlastní uši když jsem chodila do školičky s Vikinou. 

A na bývalé ifauně jsme se všichni často shodovali, že rada “jděte na cvičák” je poněkud problematická.

Jasně, že nejlíp je zajít a nasát atmosféru. Jenomže úplný začátečník má nevýhodu, že mu neblikají kontrolky jako nám. A než zjistí, že něco je blbě, stihnou se na štěněti napáchat škody. 

Doron
Doron 16.12.2024, 23:51:03 xxx.xxx.166.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele Terven z 16.12.2024, 20:34:46

Teď jsem si vzpomněla, že mám v Náchodě kamarádku, ta myslím na cvičák chodila se svojí podvraťandou a cvičila s ní moc pěkně, rozhodně bez násilí a pozitivně.

Jen teď nevím, jestli měla trenéra nebo chodila na cvičák.. Zkusím se jí zeptat.

Zrzavci
Zrzavci 17.12.2024, 22:24:37 xxx.xxx.167.249

Terven - a co kdyby budoucí panička se domluvila na ukázkové hodině - nejdřív bez psa, pak s ním, s tím , že bude cvičně cvičit vedle. A uvidí, jak jí to sedí a může postup, který tam mají konzultovat přímo s Vámí? Hm?

Já jsem s prvním ohaříkem šla na zkoušku, chvíli jsem koukala, pak jsme zkusili cvičit a……..velmi rychl vypadli. Protože přesně - paní lektorka chtěla učit ščenátko obraty u nohy škubáním. Přes to, že jsem jí říkala, že my zatím umíme u nohy prostě jen chůzi nějakým směrem a plus usednutí u nohy, obraty ne. Tak jsem rychle skončila a šla jinam.

Terven
Terven 17.12.2024, 22:28:47 xxx.xxx.110.191
Zrzavci:

Terven - a co kdyby budoucí panička se domluvila na ukázkové hodině - nejdřív bez psa, pak s ním, s tím , že bude cvičně cvičit vedle. A uvidí, jak jí to sedí a může postup, který tam mají konzultovat přímo s Vámí? Hm?

Já jsem s prvním ohaříkem šla na zkoušku, chvíli jsem koukala, pak jsme zkusili cvičit a……..velmi rychl vypadli. Protože přesně - paní lektorka chtěla učit ščenátko obraty u nohy škubáním. Přes to, že jsem jí říkala, že my zatím umíme u nohy prostě jen chůzi nějakým směrem a plus usednutí u nohy, obraty ne. Tak jsem rychle skončila a šla jinam.

Díky…budoucí bude páneček, ale asi to tak nějak dopadne 🥰

Zrzavci
Zrzavci 17.12.2024, 22:37:37 xxx.xxx.167.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Terven z 17.12.2024, 22:28:47

No tak myslím, že páníček bude mít ještě pragmatičtější náhled, než míváme my paničky. Já myslím, že když mu dáte inštrukce, na co se zaměřit a když půjde fakt nejdřív na kukajdu a dá na svůj vnitřní pocit a prokonzultuje s Vámi, tak že ono to fakt půjde. Je dobře, že se má kde ptát.

Xerxova
Xerxova 18.12.2024, 06:30:37 xxx:xxx.176f:c72e

znám mladičkou fletku - a ta veškerou krmnou dávku dostává za odměnu. Po jedné granulce. Nic jiného… Chudák dorostenec… sice se snažím vysvětlovat - i přes typ zažívání u psovité šelmy… ale marně. Vždyť to říkají na cvičáku a tam to musí vědět

Dafi
Dafi 18.12.2024, 07:18:59 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 18.12.2024, 06:30:37

taky dobrý psycho…..☹️

já teda u Dafči,jak může vlastně jen ty granule a vařenou zeleninu+extra pamlsky-a aporty pro ni odměna nejsou….

tak na ranní vycházce cvičí za granule-pak už logicky nedostane snídani….

ale není to,že bych byla taková hyena-ale prostě jiná odměna není…

ted už teda je schovaná od Jéžiška doma krabice od  zdravých pamlsků🙂

pro pejsky z dietou🙂

druhá věc je,že Dafča je malá-takže,když hoodně odměnuju při cvičení,tak pak dávat snídani jaksi …

by mi holka vykynula jak buchta….

já teda k tomu cvičení za odměny přidám ještě příhodu,která se mi stala na jaře….

celej život psy odměnuju za cvičení hračkama i pamlsky

a vždy jsem měla ve dvojici jednoho aportovacího-kde se odměnovalo míčkem,šiškou,gumovým ježkem-Killy,Dux-ten byl hoodně aportovací-a ted je to Žeryk

a pak ty co pro mě byla odměna jídlo-Kim,Gero a Dafi

a pochopitelně jsem v rodině často vysvětlovala proč-ona dostala a on ne-pamlsek,

pak zase okolí a známým-že pes má poslouchat pro radost a ne za odměnu-jakože zadarmo a pro pána….-naposledy od paní na zastávce,která viděla Dafi jak mi podává rukavici a já odmenuju…

+mám v rodině trenérku psů-která odměny neuznává-že pes pak bez nich neposlouchá

-pochopitelně všichni mí psy poslouchají i bez odměn-přítel je nikdy nepoužívá,můj rodič taky ne,

a konec konců s dřívějšími psy bych jinak nemohla dělat závody/zkoušky…

a ted ta jarní příhoda…

Dafi byla na jaře hoodně nemocná-tolik léků a injekci co jsem do psa narvala za 2týdny se mi nepovedlo do žádnýho psa za 38 let narvat-5 léků denně-z toho několik antibiotik a jedny,po kterých moje popelnice nebyla ochotná jíst-jíst jako NIC-SLOVY NIC,NULA-NIC

jenže musela kvůli lékům….

se teda přiznám,že na dietu jsem začala kašlat trochu-vet věděl-a dávala jsem ji vánočku s máslem a tak…

jenže ona co jí i suchou kůrku chleba a prášek na štítku žere jen tak,tak nic….

ale zjistila jsem,že je ochotná pár granulí-4-5 granulí sežrat za cvičení!!!!!!!!!!

takže karimatku-at to holce neklouže a dem cvičit-pochopitelně-cvičily jsme cviky pro důchodce a nemocný pejsky-pozdrav-granulka,pac-granulka,tap-granulka,pac na nohu-granulka,tap na nohu a granulka a obě packy-granulka-pes byl po jídle a cpaly se léky….

dostávala toho málo-víc jsem do ní dostat nedokázala……

a kdyby nebylo tohodle tak nevím,protože,s misky nejedla,ze země,z ruky,z postele-prostě nic…

tak  jen taková vzpomínka na mou žravou potvoru,co by pro jídlo prodala i mě🙂

u které jsem často na veterině slyšela-no,ale musí zhubnout….

a u které se furt honím aby zhubla-a celoživotně hučím do rodiny-NEKRMIT OD STOLU,-chleba a granule jsou taky jídlo!!!

když mi tatínek řekne,že jí dal jen chleba-od každých jídla co jí-tatínek jí často…..

a máti od přítele-že její psi mají v misce 24/7…granule,a nic jinýho-nebooj,oni tam nic nemají jenom!!! granule!!!!!!-když jsem po xtýýý sháněla Dafinu,kde je a co komu kde zase žere…☹️

jak kdyby granule a chleba nebyly jídlo…..☹️

Obrázek Obrázek
Kilian
Kilian 18.12.2024, 07:26:29 xxx:xxx.d3f8:58a1

….Keliš je abnormální pažravej plus míčkař…..neustále všechny udivuje co je schopnej pozřit za kvanta a jako správný chlap nepřibrat….takže si můžu bez omezení dovolit odměňování pamlsky plus normalni  večeře v barfu …

Kilian
Kilian 18.12.2024, 07:31:23 xxx:xxx.d3f8:58a1

…to odměňování denní dávkou krmení, tedy granulemi vyšlo z ATY a je propagovat otcem Psí bible/moderní výcvik psů,  kdy majitel psa je bankomat a pes za vše dostává od něho plat, tedy ty granule…odpadá krmení do misky ….protože kdo tak činí, tak vlastně svého psa týrá a demotivuje…..no pro mně hrozná číčovina…..

Dafi
Dafi 18.12.2024, 07:41:32 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 18.12.2024, 07:26:29

Upřímně Vám to závidím!

u Žeryka můžu rvát kolik chcu,ale on je schopnej 2 dny nežrat-jen tak….

občas to tak dělá…

u Dafi to celoživtně hlídám-štvu s tím všechny kolem sebe i sbe-nebaví mě být za tu co všechny a furt buzeruje☹️

-a kéž bych měla psa,co ho to pak vyběhá,

ale mám psa,co pohyb moc nemusí…

kdyby byla člověk spokojí se s výlety,a sezením v parku na lavičce blízko domu a čtením a pojídáním čokolády🙂

takže já su doma za drába…

jinak pochopitelně jí z misky večer,ráno,,akorát když má hodně při cvičení-tak už to nedostane do misky-ale to nemá s nějakou psí biblí a skrmováním mimo misku nic společnýho,to je prostě o tom-že když má hodně cvičící vycházku,tak by z ní pak byl soudeček🙂

ale taky to není denně-prostě občas v týdnu….

večeře je u nás hlavní jídlo,-to je v misce vždycky +pamlsky za česání,utírání nožek a občas jen tak🙂

Dafi
Dafi 18.12.2024, 07:44:19 xxx.xxx.136.20

a vlastně-stejně by mě zajímalo,jak to dělají majitelé co cvičí za pamlsky s pidi psy?

jinak-já tohle řeším až u Dafi,všechny mí psy jsem mohla odměnovat jak jsem chtěla+jídlo měly stejně,nepřibraly,pohodička,žádný nervy,klídek…..

Kilian
Kilian 18.12.2024, 07:56:57 xxx:xxx.d3f8:58a1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 18.12.2024, 07:44:19

….no drtí pamlsky na miniaturní a asi stejně je to problém, na druhou stranu zase co tak pozoruji, tak tolik s mini psy se všeobecně necvici….já mít nežravého a neaportovaciho psa, tak opravdu nevím…cvičíme vlastně mnohokrát během dne v krátkých blocích….

Kilian
Kilian 18.12.2024, 08:04:22 xxx:xxx.d3f8:58a1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 18.12.2024, 07:41:32

…ale tak samozřejmě s tím krmením, ja když dělala vyhledávání předmětů, tak jsem třeba před zkouškami na tréninku skrmila celou dávku krmení a aby se necítil ošizen, cvičili jsme potom e zbytku dne ještě za pamlsky….ale celoživotně krmit z ruky granule v denni dávce, to je děs….jinak ta žravost u Keliše je sice fajn, ale občas o život, takže vše mleté nebo nastrouhané a místo kosti masokostni moučka, protože on nežere, ale vdechuje, už jednu se kuřecím krkem málem udusil,….na druhou stranu on je opravdu hyperaktivní a vyžaduje hodně pohybu, takže to vše vyběha….

Kilian
Kilian 18.12.2024, 08:04:23 xxx:xxx.d3f8:58a1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 18.12.2024, 07:41:32

…ale tak samozřejmě s tím krmením, ja když dělala vyhledávání předmětů, tak jsem třeba před zkouškami na tréninku skrmila celou dávku krmení a aby se necítil ošizen, cvičili jsme potom e zbytku dne ještě za pamlsky….ale celoživotně krmit z ruky granule v denni dávce, to je děs….jinak ta žravost u Keliše je sice fajn, ale občas o život, takže vše mleté nebo nastrouhané a místo kosti masokostni moučka, protože on nežere, ale vdechuje, už jednu se kuřecím krkem málem udusil,….na druhou stranu on je opravdu hyperaktivní a vyžaduje hodně pohybu, takže to vše vyběha….

Doron
Doron 04.01.2025, 07:45:39 xxx.xxx.166.89

Tak kamarádka říká, že chodili k Severíně Francové do Veselice , všechno prý probíhalo veskrze pozitivně a naučili se základní poslušnost. Dlouho tam ale nepobyli, s malým voříškem neměla kamarádka žádné velké ambice 🙂

kometa
kometa 04.01.2025, 08:45:18 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 15.12.2024, 22:12:32

Neviděla jsem, že by byl ke psu někdo surový,

Já jo. Někde ještě stará škola přežívá.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.