Aktuálně: 2 774 inzerátů261 107 diskuzních příspěvků19 162 uživatelů

Psi na volno

Joe (neregistrovaný) 18.12.2024, 11:32:31 xxx.xxx.16.132

Dobrý den pejskaři. Měl bych na Vás všechny velkou prosbu. Až zase budete na procházce se svým miláčkem který nemá ideální odvolání od čehokoliv, uvědomte si PROSÍM, že můžete kdykoliv potkat člověka, který má panickou hrůzu ze psů, ať už z jakéhokoliv důvodu, a volání “ on vám nic neudělá, on je hodný”  mu fakt na klidu nepřidá. Děkuji za zamyšlení.

Tenurri
Tenurri 18.12.2024, 11:46:06 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Joe z 18.12.2024, 11:32:31

Tady asi moc nepochodíte…nebo jinak. Ti, co sem přispívají jsou naopak zodpovědní.

Já bych třeba nenechala nikdy běžet psa k cizímu člověku. Možná zkuste spíš FB, už se tam dá přispívat do skupin i anonymně 😀

Aluška
Aluška 18.12.2024, 11:54:20 xxx.xxx.200.75
Joe:

Dobrý den pejskaři. Měl bych na Vás všechny velkou prosbu. Až zase budete na procházce se svým miláčkem který nemá ideální odvolání od čehokoliv, uvědomte si PROSÍM, že můžete kdykoliv potkat člověka, který má panickou hrůzu ze psů, ať už z jakéhokoliv důvodu, a volání “ on vám nic neudělá, on je hodný”  mu fakt na klidu nepřidá. Děkuji za zamyšlení.

Tady to asi všichni víme….

bambule
bambule 18.12.2024, 12:14:25 xxx.xxx.76.76

Na větu “On Vám nic neudělá, on je hodný.” jsem silně alergická. Svou prosbu budete muset, ale směřovat jinam. Zdejší pejskaři jsou (pevně tomu věřím) ohleduplní a zodpovědní lidé. 

impact
impact 18.12.2024, 13:00:42 xxx.xxx.253.185
bambule:

Na větu “On Vám nic neudělá, on je hodný.” jsem silně alergická. Svou prosbu budete muset, ale směřovat jinam. Zdejší pejskaři jsou (pevně tomu věřím) ohleduplní a zodpovědní lidé. 

A kdo zodpovědný není, ten se raději nepřizná. 😀

Ivus
Ivus 18.12.2024, 18:35:28 xxx.xxx.113.99

Tak já se přiznám, že naopak nechápu lidi, co podporují malé děti v bezduvodne panické hrůze se psů.

Mám příklad i v rodině - moje sestra se sama bojí psů, říkala že moje ex-fenka byla jediný pes na světě, kterého se nebála. Má 5letou dcerku. Letos jsme se potkaly u dědy a já jsem měla nové malé štěně, na místě bylo několik dětí, s mými psy si všechny hrály, mám fakt hodné psy, zvyklé i na miminka, dokonce i na novorozence, vždy byli opatrní a citlivi… Přesto když pejsek přišel do místnosti, kde byla neteř se sestrou, sestra jí vždy vzala do náručí. Když jsme šli i s ostatními dětmi a psy ven, sestra dcerku celou procházku musela nést, protože byla (hlavně dcerka) v panice z mých psů… Říkala jsem, proč jí na ně nenaučí, když se moje štěně něčeho panicky bojí, třeba vysavače, ukážu hele nekouše to, dej si piškot a druhý piškot si dej vedle vysavače a hele třetí piškot leží na vysavači, vidíš že ti vysavač nic neudělal… Proč proboha podobně nevychovavaji matky své děti. Chápu, že ne každý pes je pro dítě bezpečný na takový vycvik, ale pokud toho psa znáte, víte že je s dětmi v pohodě, proč dítěti nepomoci ke kvalitnejsimu životu bez neamyslneho strachu… Naopak pokud matka křičí na každého pejskare drzte si toho psa! Tak se nedivím, že se dítě bojí víc a víc, pouze ho tím utvrzuji v tom, že ta chlupatá kulička je opravdu nebezpečná 

Ivus
Ivus 18.12.2024, 18:42:37 xxx.xxx.113.99

Ještě doplním, že sestřenka má taky malé dítě, a ta holčička se psů taky bála. 

Poprvé když jsem se s ní potkala, tak se běžela schovat k tatínkovi. Pak jsme jí dali psa do kočárku na panenky a říkali, že to je roboticky pejsek, druhý den ho opatrně krmila granulkama lžičkou (on se rád krmil lžičkou, kdo by se ohybal do misky, že jo) 

A letos jsme jí nakecali, že moje štěně foxteriera je Sky z tlapkové patroly a maminka jí nemohla večer odtáhnout domů, protože si prý potřebuje pejska hladit… 

Obrázek
Anonymní (neregistrovaný) 19.12.2024, 13:48:39 xxx.xxx.78.258

Tak to já se klidně hlásím k méně zodpovědné části chodím se psy na volno a vůbec si nepřipadám špatně bydlíme na malé vesnici a přijde mi nesmysl je mít na vodítku.

megi (neregistrovaný) 19.12.2024, 13:53:49 xxx.xxx.124.128

Mně to taky přijde jako nesmysl.
Odpoledne nechám vodítka doma. 

Janae (neregistrovaný) 19.12.2024, 14:06:08 xxx.xxx.160.6
Ivus:

Tak já se přiznám, že naopak nechápu lidi, co podporují malé děti v bezduvodne panické hrůze se psů.

Mám příklad i v rodině - moje sestra se sama bojí psů, říkala že moje ex-fenka byla jediný pes na světě, kterého se nebála. Má 5letou dcerku. Letos jsme se potkaly u dědy a já jsem měla nové malé štěně, na místě bylo několik dětí, s mými psy si všechny hrály, mám fakt hodné psy, zvyklé i na miminka, dokonce i na novorozence, vždy byli opatrní a citlivi… Přesto když pejsek přišel do místnosti, kde byla neteř se sestrou, sestra jí vždy vzala do náručí. Když jsme šli i s ostatními dětmi a psy ven, sestra dcerku celou procházku musela nést, protože byla (hlavně dcerka) v panice z mých psů… Říkala jsem, proč jí na ně nenaučí, když se moje štěně něčeho panicky bojí, třeba vysavače, ukážu hele nekouše to, dej si piškot a druhý piškot si dej vedle vysavače a hele třetí piškot leží na vysavači, vidíš že ti vysavač nic neudělal… Proč proboha podobně nevychovavaji matky své děti. Chápu, že ne každý pes je pro dítě bezpečný na takový vycvik, ale pokud toho psa znáte, víte že je s dětmi v pohodě, proč dítěti nepomoci ke kvalitnejsimu životu bez neamyslneho strachu… Naopak pokud matka křičí na každého pejskare drzte si toho psa! Tak se nedivím, že se dítě bojí víc a víc, pouze ho tím utvrzuji v tom, že ta chlupatá kulička je opravdu nebezpečná 

Já to chápu, nevidí důvod učit dítě něco, co sama nechápe a čeho se bojí. Asi bych také byla stejná kdybych měla fobii z nějakého zvířete.

Já vlastně něco jako fobii mám, nemám ráda a bojím se koní, také v přítomnosti koně (což naštěstí není často) držím děti dál od koně a to maličké v náručí, nevím, proč bych je měla přibližovat nebo k nim snad pěstovat nějaký cit k něčemu jako kůň.

Jinak psy mám většinou na volno, ale mají přivolání a také rozlišuji místo venčení. Ve městě  nebo spíš mezi lidmi je mám na vodítku a vsi bez vodítka. Pes by neměl nikoho obtěžovat.

Arosek
Arosek 19.12.2024, 14:23:38 xxx.xxx.100.20
Janae:

Já to chápu, nevidí důvod učit dítě něco, co sama nechápe a čeho se bojí. Asi bych také byla stejná kdybych měla fobii z nějakého zvířete.

Já vlastně něco jako fobii mám, nemám ráda a bojím se koní, také v přítomnosti koně (což naštěstí není často) držím děti dál od koně a to maličké v náručí, nevím, proč bych je měla přibližovat nebo k nim snad pěstovat nějaký cit k něčemu jako kůň.

Jinak psy mám většinou na volno, ale mají přivolání a také rozlišuji místo venčení. Ve městě  nebo spíš mezi lidmi je mám na vodítku a vsi bez vodítka. Pes by neměl nikoho obtěžovat.

Mam arachnofobii. 
Dcera pavouky miluje. Premyslim jestli mi ji v porodnici nevymenili. 

Prave proto ze vim jak blbe se s fobii zije, jsem si hodne dala zalezet na tom, abych v tom sve deti nepodporovala. Proc jim zatezovat zivot jeste timhle. 

anonymní (neregistrovaný) 19.12.2024, 14:36:48 xxx.xxx.87.55
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 19.12.2024, 14:23:38

Moje vnučka jako dítě měla taky arachnofobii. Po matce. Plus fobii ze všech dalších hmyzáků - neskutečný řev ze všeho lezoucího.

No a dnes ve třinácti pavouky miluje a k tomu všechen hmyz, baví jí příroda, všechno pozoruje, zkoumá, pojmenovává. To má zase po babičce.

Tak nevim.

Ale svý psy si fakt hlídejte. Mám psy ráda. Ale nemám ráda, když mě obtěžujou když nechci, a hlavně když obtěžujou mého psa, když nechce.

Sarah01
Sarah01 19.12.2024, 14:58:11 xxx.xxx.162.253

Taky mám arachnofobii, doma je nesnesu a nemilosrdně je zabijim. Malé ne, ty vyhazuju, ale pokoutniky jo a třesavky taky. Koní se taky bojím, ale nemám přímo fobii. Tak jak někdo nemusí děti, já nemusím koně.

Jinak svoje psy pouštím mimo obec na volno normálně, jen starší fenu dávám na stopovačku, protože je hodně kontaktní a lidi opravdu otravuje. Ty další dva lidi vůbec nezajímají a nevšímají se jich, přivolání mají, taky už je jim skoro 8 a 6 let, žádný otravní puberťáci.

anonymní (neregistrovaný) 19.12.2024, 15:16:57 xxx.xxx.87.55

A já panickou hrůzu ze psů nemám, mám psy ráda. Ale chci s nima mít kontakt, když chci já a ne, když na ně nejsem naladěna - třeba v restauraci nebo když jsem nóbl oblečena nebo když se chci věnovat něčemu jinému, než nějakýmu cizímu psovi.

Takže vás žádám spolu se zadavatelem - držte si svý psy u sebe a neotravujte.

Sarah01
Sarah01 19.12.2024, 15:22:49 xxx.xxx.162.253

V restauracích většinou nesnáším nevychované děti. Taky bych byla ráda, kdyby si je rodiče drželi u sebe a neotravovali.

Jinak anonymové, sem moc pejskařů nechodí, takže se musíte, jak už bylo psáno výše, vypsat ve skupinách pejskařů na FB.

Doron
Doron 19.12.2024, 15:33:19 xxx.xxx.166.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele anonymní z 19.12.2024, 15:16:57

Přesně, bežte si svoji frustraci vybíjet jinam a neotravujte ;)!

Arosek
Arosek 19.12.2024, 15:33:40 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele anonymní z 19.12.2024, 15:16:57

Myslim ze volit zbytecne konfrontacni ton ;)
Tady je vetsina lidi rozumnych. 
Rozumni zde vetsinou nebyvaji nicky s cislem (kdo to tehda delal ten “vyzkum”? 😀) a anonymove. Proc netusim, asi to bude mit nejakou souvislost se schopnosti se pod svuj nazor podepsat. Ale to jen hadam, nejsem psycholog 🙂

Vase priklady nevim nevim … myslim ze nikdo nenechava psy v restauraci behat volne. Nebo jo? Ja teda za to ctvrtstoleti co mam psiska zadnyho nepotkala. Vzdy na voditku, povetsinou chrapou pod stolem. Taktez v divadle ci kine moc psu nevidam. Jinam moc nobl oblecena nechodim, tak nevim. V lese ci na louce zas potkavam lidi oblecene nenobl. Asi ze velka vecerni a  stekle v lese dlouho svezi nevydrzi 🙂

Xerxova
Xerxova 19.12.2024, 16:20:53 xxx:xxx.ff0a:2eba

ale na stranu druhou - se psy volně loženými a pohybujícími se lokálem jsem se setkala - a to se v restauračních zařízeních vyskytuji minimálně… A když kráčím domů ze školy pěšky a cestou jdu přes tři velké parky, tak si mě občas nějaký ten psík přiběhne prohlídnout zblízka… i se mi stalo, že se o kalhoty postavil a moc hezky žebral o pohlazení… Chápu, že to lidem může hodně vadit. Vždycky si říkám, jak by se lidi tvářili, kdyby se takhle choval mamut typu Yodislava…

impact
impact 19.12.2024, 18:32:30 xxx.xxx.253.185
Anonymní:

Tak to já se klidně hlásím k méně zodpovědné části chodím se psy na volno a vůbec si nepřipadám špatně bydlíme na malé vesnici a přijde mi nesmysl je mít na vodítku.

Takže patříte k těm pejskařům, kteří nechávají své psy prudit cizí lidi, svévolně k nim běhat, skákat po nohavicích a tak?

Sarah01
Sarah01 19.12.2024, 18:39:05 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 19.12.2024, 16:20:53

Taky jsem se setkala s takovými psy, přivolání nula ještě k tomu majitel přidal: nebojte, on nic nedělá. Ale sem takoví lidi nepřijdou a nepřečtou si to, to se prostě ti stěžující musí obrátit jinam, tady to nebude mít žádný efekt, je nás tady jen pár a svý psy máme pod kontrolou. Mám z toho prostě pocit, že si někdo potřeboval jen ulevit a chov zvířat byl asi první na ráně. To se příští týden může vztekat zas.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.