Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 27.12.2024, 11:12:14
No, už jste slíbil že konec debaty se mnou, tak se jen zdvořile ptám, kolik konců ještě od vás přijde? A ptám se, jste včelař?
Já svým rodičům a jejich životní zkušenosti - a táta zeměstnával (živil) tři dělníky a vychovával 2 učně až do roku 1954 a za to jsem ještě trpěl od soudružek učitelek já, tak já svým rodičům věřím a lidi jako vy mě nerozhodí
Tome ja som tiež vždy veril mojim rodičom ale oni nenadávali na prvú republiku ani na Masarika či Beneša…je pravda že nepodnikali, otec bol paholok u koní, v maštali aj spával a matka pracovala u gazdov ako slúžka /služebná… po roku 48 tiež nenadávali na komunistov, tato získal prácu u železnici a mamka robila uvádzačku v kine… oba režimy im vyhovovali,.zrejme by nenadávali ani teraz (ročníky 1911 a 1917..) no asi boli liberáli 😆… ja som robil miništranta v kostole a v škole ma napriek tomu chceli za šéfa všetkých pionierov na škole, volalo sa to “predseda skupinovej rady”…a našej pionierskej vedúcej sa veľmi páčil môj postoj, že hoci ma mamka chcela dať študovať za farára, ja som to odmietol pretoze "farár sa nemôže ženiť.." logika nie ? …asi som už vtedy bol liberál.😆
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 27.12.2024, 12:06:53
Vyprovokujete evidentní lží k odpovědi - lupus Vám argumenty předložil, ale že je nenapsal tučně, tak jste je vesele ignoroval - a divíte se, že na to reaguje. Tak se taky zdvořile ptám: To tak moc toužíte mít poslední slovo, nebo máte nějakou diagnózu?
Mě je skoro 40 a jsem poslední z generace co se stihla do budoucna trochu zajistit a někdo si i nahrabat, ale 30 letí a mladší pokud něco nezdědili nebo vychcaně nenakradli a živí se prací tak už nemaj šanci, jesi tenhle režim vydrží dalších 35let, tak i potom budou stejně nemajetní, zotročení a bezdětní, vydělávají jen na energie a nájmy. Průměrnej jednoduchej zdravej člověk musí mít 2 práce, aby manželka mohla být doma na rodičovské dovolené a budou žít jak sociálové. Pokud to vůbec bude rodičovská dovolená, když chlap je pořád v tahu aby vydělal, s ničím doma nepomůže a děti vyrostou ani si je neužije. Na to jak jsme v některých věcech pokročily, stroje usnadňují práci atd. tak se sociální nůžky neustále víc rozevírají a všechno naznačuje, že v budoucnu všichni schudneme, ale co ti co jsou chudí už teď a všichni je přehlíží? Chcípnou nebo jich bude víc a dají nám co něco máme do huby? To je ten váš slavnej kapitalismus. Správný systém je trvale udržitelný, ale tenhle není trvale udržitelný a už vůbec né spravedlivý. Stáří buďte rádi, že jste vyrostli za socíků a je o vás v důchodu postaráno, nás už žádné důchody nečekají a až se o sebe nebudeme moc postarat, doufám že povolí aspoň eutanazii aby jsme ještě nebyli na přítěž. Ale kdo chce důstojné stáří ať adaptuje asiata, ti mají snad v genech, že se o své staré starají🤣
Odpověď na příspěvek uživatele Javali z 28.12.2024, 10:44:28
Můj odhad je, že bohatí nedovolí , aby lidé zchudli až tak, aby umírali hlady. Spíš budou chtít, aby jich co nejvíc bylo závislých na systému. Různé formy pronájmu věcí, nic opravdu nevlastnit, nejlíp zrušení transakcí v hotovosti, kvůlivá co největší kontrole. Čím budou lidé závislejší na společnosti, tím větší bude jejich obava, že přijdou i o to málo jistot, co jim zbývá. Člověku musíte nechat něco, o co se může bát, protože pak ho můžete ovládat. Když se nemá o co přijít, pak teprve je nebezpečný a přichází změna systému.