Ti červení s mniší kresbou můžou být takly a ti černobílí, to by měla být tvůrčí kresba (vzniklá protrháním) na neurčitém blízkovýchodním plemeni
Po vánočním obžerství trochu potrápit hlavu - znáte je ?
Po vánočním obžerství trochu potrápit hlavu - znáte je ?
Krasnodarský tleskač nebo některý z tureckých rejdičů 😬
Ti červení s mniší kresbou můžou být takly a ti černobílí, to by měla být tvůrčí kresba (vzniklá protrháním) na neurčitém blízkovýchodním plemeni
Vlevo nahoře Karla, vpravo Ludmila. A dole taky, ale namalované a převlečené do svátečního.
Byl to chyták, ale na mě si nepřijdete, já mám za ušima.
…a pozná někdo tyhle?
Skeeve:Krasnodarský tleskač nebo některý z tureckých rejdičů 😬
Krasnodarský tleskač
Anonymní:…a pozná někdo tyhle?
tipuju taky turecké takly - jako ty červené dané mnou
a ty druhé nevím přesně, ale je to na bázi “výstavních” PH - asi homéra, řekl bych, že kresba je bez škubání 😉
Správný tip - znám je pod označením miro takla
Včera v Lysý na výstavě sem bloumal a vokukoval holuby, bohužel mě je nenapadlo vyfotit a plemeno si nezapamatoval, ale byly tam vobrovský, pomalu jak moje zdrobnělý wyandotky.. To dokáže ještě lítat?
Také jsme byli včera v Lysé.Holubi sice nejsou můj šálek kávy,ale nemáte na mysli Giganty? Na ty jsem tedy koukala .Bylo jich tam dost v různých barvách.To se, mimo speciálku, nevidí.
Gigant ne, tohle byli takový s jemnou růžovou kresbou a jemně kudrlinky na peří bych řek.. Moc si to nepamatuju, přivez sem si kohoutka, tak sem se soustředil na to.. Tohle se mi vybavilo až dneska..
🙂že by kudrnáči ?
Taky bych neřek, jestli neměli to růžový jen kresbu a ta kadeřavost jen mírná, na koncích křídel?.. Myslim že neměli rousy, ale fakt, čim víc nad tím přemejšlim, tím míň se mi vybavujou.. Vedle byli ještě stejný, ale modrý/šedý zbarvení? Budu muset vzít katalog a jet plemeno po plemeni a googlit obrázky 😄
U Gigantů byl ještě Americký výstavní,také velký a dost barevných rázů.
Tak už sem doma.. Já furt, co se mi na nich tak líbílo a oni vypadaj uplně jako moje wyandotky, tak to je ono 😄
hmotnost píšou 750-900g, to je fakt už skoro jako ty moje pipuše..
https://www.chovzvirat.cz/zvire/3549-monden/
akorát barevnej ráz bych tipnul, že byl jinej než ten na obrázku..
Teď jsem se z Lysé vrátila a schválně se na ně šla podívat - takové koule to byly. Obrovští holubi, fakt jak menší slepice.
Jojo, to je přesně ten pocit, co sem z nich měl 🙂 Díky za potvrzení 👍
JardaPecival:Včera v Lysý na výstavě sem bloumal a vokukoval holuby, bohužel mě je nenapadlo vyfotit a plemeno si nezapamatoval, ale byly tam vobrovský, pomalu jak moje zdrobnělý wyandotky.. To dokáže ještě lítat?
A ještě k tomu, na co jsem se vlastně původně ptal, tak wiki píše: Toto plemeno prakticky nelétá a hodí se do voliérových chovů.
Sakra, cejtím, že mě začíná zajímat, co obnáší takovej voliérovej chov 😄
Nedalo mi to a propátral jsem internet, co se týče první otázky zadavatele, co jsou zač holubi na obrázku. Našel jsem video z Pákistánu, kde chlapík přímo ukazuje, jak vznikne protrháním krásná ohraničená kresba.
Z toho videa, určitě nevyplývá, jak se uměle vytváří ,ty kresby, bude to asi tím, že pakistánsky neumím