Aktuálně: 3 114 inzerátů223 222 diskuzních příspěvků18 390 uživatelů

Merici pristroj

Anonymní (neregistrovaný) 11.01.2025, 19:11:37 xxx.xxx.96.140

Chci se zeptat co pouzivate pro mereni, kdyz jedete na koni. X-let jsem pouzivala Qstarz, bohuzel posledni bazmek uz dosluhuje, baterka v zime uz nevydrzi. Nove modely jsou… jine. Chci vedet jak dlouho jsem jezdila, kolik km, maximalni rychlost. Pro ten Qstarz jsem mela program, ktery mi trasy hazel do mapy. Jezdim s mobilem - ale je to… tlacitkac. Stary, ale prezil zatim vsechno. S chytrym mobilem nechci jezdit, bojim se o nej. Nemam chytre hodinky, ale do nich bych mozna i sla.

Arbora
Arbora 13.01.2025, 08:26:56 xxx.xxx.131.15

Ja teda bez mobilu na kona nesadám a používam bežecké ľadvinky, kde je telefón aspoň trochu chránený a mám ho samozrejme v obale, aby som ho nerozmlátila tak všeobecne, odporúčam UAG. Trasy meriam garminom, ale stačí mi priemerka, maximálnka, prevýšenie, čas a vzdialenosť. Je to hlavne praktické, lebo veď hodinky na ruke, nič nepotrebujem riešiť. Mám ešte starší model, ktorý nie je prepojený s telefónom, takže baterka vydrží dlho. Má to aj nejaký program do PC, tam sa dajú ukladať trasy, aj zobraziť v mape myslím.

Anonymní (neregistrovaný) 13.01.2025, 09:43:54 xxx:xxx.:18c

Dekuju Arboro.  Taktez bez mobilu nejezdim, ale jak pisu - je to tlacitkac (maly skladny, kapsy v obleceni jsou sity na nej 🙂 ). UAG jsem si musela vygooglit 🙂

“stačí mi priemerka, maximálnka, prevýšenie, čas a vzdialenosť” - presne tohle by mi stacilo taky, prevyseni tu nemame, je tu placka ☹️ jak by se mi libil nejaky ten kopec…

“mám ešte starší model” - muzes prosim pekne poslat odkaz na toho tveho garmina, nebo napsat jaky presne typ? Jestli je teda jeste k sehnani…

Jeste jednou dik!

Cirila
Cirila 13.01.2025, 10:15:32 xxx.xxx.93.83
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.01.2025, 09:54:06

Nemyslí náhodou hodinky Garmin? Ty používám já, mám v nich staženou funkci jezdectví. Z hodinek se to potom stáhne do mobilu, kde je k dispozici i mapa. Ale to s tlačítkovým mobilem nefunguje. Já to tedy používám, hlavně když jedu sama. Hodinky mají funkci life track, kdyby mě koník někde vysypal, tak mě najdou. Manželovi chodí do emailu moje poloha. Na to jsou, ale zapotřebí i data

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 13.01.2025, 10:24:43 xxx.xxx.27.179

No…já mám miliardu let už trošku troskoidní samsung A20…a na něj jsem narvala appku Equilab a vím co jsem ujela, za kolik a v jakých chodech.

A vybitou baterku z mrazu řeším tak, že mám mobil pod bundou u těla, ne v žádný okrajový kapse, ale tak, aby k němu šlo tělní teplo, čili třeba kapsa od mikiny, to se pak nevybije.

Anonymní (neregistrovaný) 13.01.2025, 10:45:13 xxx:xxx.:18c
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 13.01.2025, 10:24:43

“vybitou baterku z mrazu řeším tak, že mám mobil pod bundou u těla” - taky to tak delam, ale bohuzel, uz to loguje jenom prvnich 20 min, obcas jeste i 40 min… proste baterka po tech 7mi letech casteho pouzivani doslouzila… a taky uz mi v lese “bloudi”, zaznam nekopiruje trasu… rychlosti taky nesedi…

z polskeho forum mam tip na nejaky Suunto Ambit3 Run

Buggyra
Buggyra 13.01.2025, 10:54:19 xxx.xxx.198.226

No já na svůj tlačítkový telefon s operačním systémem KaiOS nenarvu nic, páč tenhle operační systém apky neumějí. Na blbém telefonu (dotykovém Xiaomi) mám nainstalovaný myslím právě Equilab, ale ještě jsem se ho neodhodlala použít. Na Equilab stačí pro záznam mít zapnutý GPS a nebo musím mít i data? Data na tom tel. nemám.

Já mám telefon karabinou připnutý k pasu pod tepláky, takže je relativně na teple (dokud mi nepromrznou stehna), ale v zimě ho klidně zvládnu pověsit na krk (rameno) a strčit pod mikinu, to mi potíž nedělá.

Arbora
Arbora 13.01.2025, 11:09:01 xxx.xxx.131.15

Môj prehisotrický model je forerunner 230. Dnes už sú asi všetky modely smart. Ale samozrejme, využívať sa dajú aj bez pripojenia na telefón, čo šetrí baterku. Možno nájdete niekde v bazáre. Ha, aj na bazoši, fajn cena. https://mobil.bazos.cz/inzerat/196509987/prodam-garmin-forerunner-230.php

Možno by som skúsila pozrieť nejaké cyklo-beho-fóra, či nenarazíte na nejaké používané.

Jesie
Jesie 14.01.2025, 12:12:08 xxx.xxx.224.171
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 13.01.2025, 10:45:13

Suunto nedoporučuji ☹️ Za mě velké zklamání. Hodinky po 2 letech začali špatně měřit tepovku a i trasy nejsou úplně ok,jezdectví je tam spíš jako okrajová funkce a nic moc se z toho nedozvíte.

Kamarádka má roky Garmin a je to úplně jiná liga,do těch chci jít,až tyhle definitivně doslouží…

Anonymní (neregistrovaný) 16.01.2025, 09:40:50 xxx.xxx.96.140

Zadavatelka: koupila jsem pouzite Suunto Ambit3 Run. Mnooo… Davam tomu rok, maximalne dva, nez se to naucim pouzivat. Je to volake komplikovane… a jsem na techniku antitalent. Po nejake dobe zkusim napsat jak se to osvedcilo.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.