Aktuálně: 2 775 inzerátů261 012 diskuzních příspěvků19 161 uživatelů

Hudební vlákno

Sarah01
Sarah01 29.09.2025, 14:38:16 xxx.xxx.217.40
Repta-A-Repta:

Jedna ze skladeb, co měl bratr na pohřbu….🌹

Tak to měl krásný. 🌹 Manželovi jsme nechali zahrát tyto tři. Pro lidi, kteří jsou zvyklí na pohřbech na klasiku, to bylo hodně neobvyklé.

eva (neregistrovaný) 29.09.2025, 14:57:04 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.09.2025, 14:39:50

😢

eva (neregistrovaný) 29.09.2025, 14:58:08 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.09.2025, 14:41:43

Nádherné všechny tři písně…ale přiznám se, že bych to nedala….😢

Sarah01
Sarah01 29.09.2025, 15:31:55 xxx.xxx.217.40
eva:

Nádherné všechny tři písně…ale přiznám se, že bych to nedala….😢

No, teď pokaždé, když je slyším, tak to nedávám. A syn taky. Nic jinýho tam vlastně ale zaznít nemohlo. Nikdy jsme se o tom nebavili, ale cejtím to tak.

Daja
Daja 29.09.2025, 15:33:52 xxx.xxx.121.181
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.09.2025, 14:41:43

Sarah vau krásná a ještě ten příběh který známe k tomu, mám husacinu po celém těle. Všechny tři moje srdcovka. 

Repto moc hezky vybrané 👍a jak píše Eva někdo by to nedal a i můj ne, je stará konzerva, já jo.

eva (neregistrovaný) 29.09.2025, 15:43:40 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.09.2025, 15:31:55

Sarah, nedivím se Vám vůbec, ani synovi…asi blbé srovnání, ale moje maminka měla celý život moc ráda Gotta, zvláště jednu písničku…a tu když slyším, mám co dělat, abych nebrečela…většinou se mi to stejně nepodaří a brečím..😢

Sarah01
Sarah01 29.09.2025, 16:14:29 xxx.xxx.217.40
eva:

Sarah, nedivím se Vám vůbec, ani synovi…asi blbé srovnání, ale moje maminka měla celý život moc ráda Gotta, zvláště jednu písničku…a tu když slyším, mám co dělat, abych nebrečela…většinou se mi to stejně nepodaří a brečím..😢

Vůbec to není blbé. Každý má rád něco jiného, třeba moje mamka taky vždycky měla ráda jenom Gotta. Jenže moje mamka je taková, že nemůže pochopit, že někdo ho nemusí, a proto ho na pohřbu nechce. X krát jsem jí musela vysvětlovat, proč tyto tři skladby a proč v angličtině. Stejně nepochopila. O rozptýlení popela jsem ji raději už neinformovala vůbec, podle předchozích debat o tomto tématu by to prostě neprošlo.

lesnizinka
lesnizinka 29.09.2025, 17:06:09 xxx.xxx.88.14

Trošku od tématu písniček na pohřbu odskočím.  Mamka je hluchá stejně jak já(no nebo já, jak ona😉) V pátek byla na pohřbu bývalé spolupracovnice. Dělali ho děti, neví o tom zhola nic, chlastají myslím stejně, jak ona. Z nějakého důvodu udělali pohřeb z kostela, tedy evangelické motlitebny. Je tam navíc nový farář. Je tichý, nezpívá, buďto ani nezapíná mikrofon, nebo do něj mluví tiše. Takže neslyšela nic. Z lidí nezpíval nikdo, ani ti, co umí, jen takové kuňkání prý.  Rodina ani nevěděla, že by si měla vynést rakev. U spouštění do hrobu to samé. A moje mamka poprvé prohlásila, že nepochopí, proč někomu, kdo nechodil do kostela, rodina nechodí do kostela, udělají pohřeb v kostele a jsou tam pak s prominutím ,,jak blbci". Asi se jí na rovinu budu muset zeptat na její případný pohřeb, protože v našem případě by to bylo totéž. Já tam nevkročím, brácha se úspěšně vyhýbá tím, že tu není. Jen ona do něj právě občas jde.

Sarah01
Sarah01 29.09.2025, 17:36:42 xxx.xxx.217.40
lesnizinka:

Trošku od tématu písniček na pohřbu odskočím.  Mamka je hluchá stejně jak já(no nebo já, jak ona😉) V pátek byla na pohřbu bývalé spolupracovnice. Dělali ho děti, neví o tom zhola nic, chlastají myslím stejně, jak ona. Z nějakého důvodu udělali pohřeb z kostela, tedy evangelické motlitebny. Je tam navíc nový farář. Je tichý, nezpívá, buďto ani nezapíná mikrofon, nebo do něj mluví tiše. Takže neslyšela nic. Z lidí nezpíval nikdo, ani ti, co umí, jen takové kuňkání prý.  Rodina ani nevěděla, že by si měla vynést rakev. U spouštění do hrobu to samé. A moje mamka poprvé prohlásila, že nepochopí, proč někomu, kdo nechodil do kostela, rodina nechodí do kostela, udělají pohřeb v kostele a jsou tam pak s prominutím ,,jak blbci". Asi se jí na rovinu budu muset zeptat na její případný pohřeb, protože v našem případě by to bylo totéž. Já tam nevkročím, brácha se úspěšně vyhýbá tím, že tu není. Jen ona do něj právě občas jde.

To je právě to, že to často zařizují příbuzní, kterým je to jedno, a zařídí to buď tak, jak vždycky nebo jak jim někdo řekne. Mně to připadá jako nehorázné ignorování zesnulého jako osobnosti, to mohli udělat rovnou pohřeb bez obřadu a doma. A vyšlo by to líp. 

Mě vůbec nenapadlo, že by pohřeb měl být v kostele. Jenže jsem manžela velmi dobře znala a na toto téma jsme se občas bavili, i když ne přímo o detailech. A hodně jsem různé věci rozebírala s paní v pohřební službě, která byla velice empatická, a ve chvíli, kdy to ani nemáte moc sílu řešit, je to přece jen všechno hodně čerstvé, mně hodně pomohla. Důležité je taky nejít tam sám, mít někoho s sebou, kdo zesnulého taky znal. A hlavně chtít to udělat tak, aby to byla jakási pocta zesnulému a ne aby to bylo co nejrychleji a nejlevněji odbyto. My jsme měli obřad v kapli, u nás žádná síň ani krematorium není, na kremaci se odváží jinam a urnu si pak pozůstalí vyzvednou v PS. Tři roky jsem ji měla doma, pak jsme se s dětmi rozhodli, prostě to chtělo nějaký čas, že popel rozprášíme na místě, které měl manžel rád. Že ho nebudeme dělit a nebudeme ho dávat na hřbitov na místo, ke kterému žádný vztah, a kde by byl s lidmi, které neznal.

Už na pohřbu mně řekla neteř, že mě obdivuje, že jsem vše udělala tak, jak si manžel přál. Že ony se sestrou vlastně nevěděly a i se bály babičce odporovat v tom, aby se udělal tradiční pohřeb v kostele. Vlastně úplně stejně, jak píšete vy. 

eva (neregistrovaný) 29.09.2025, 18:08:45 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 29.09.2025, 15:33:52

Myslela jsem, že bych to nedala jakože nezvládla, ne že bych nevybrala takové písně..

eva (neregistrovaný) 29.09.2025, 18:29:25 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.09.2025, 17:36:42

Udělala jste to přesně tak, jak by si manžel přál a tak to má být.

Moje babička ( tátova mamka ) měla pohřeb v kostele, celý život byla věřící a do kostela chodila, tak to bylo naprosto přirozené. Překvapil mě ovšem táta, když po jejím pohřbu prohlásil, že takový pohřeb by si taky přál. V kostele nikdy nebyl, kromě svatby ( to musel, druhá babička byla taky věřící ) a tohoto pohřbu..tak to mi přijde trochu zvláštní..

lesnizinka
lesnizinka 29.09.2025, 20:29:33 xxx.xxx.88.14
eva:

Udělala jste to přesně tak, jak by si manžel přál a tak to má být.

Moje babička ( tátova mamka ) měla pohřeb v kostele, celý život byla věřící a do kostela chodila, tak to bylo naprosto přirozené. Překvapil mě ovšem táta, když po jejím pohřbu prohlásil, že takový pohřeb by si taky přál. V kostele nikdy nebyl, kromě svatby ( to musel, druhá babička byla taky věřící ) a tohoto pohřbu..tak to mi přijde trochu zvláštní..

Evi a mluvíte o katolickém, nebo evangelickém kostele? Na katolickém pohřbu tety před 10lety jsem v kostele byla(tedy i taťky, ale to jsem nebyla schopná vnímat) a něco tak hnusně neosobního jsem nezažila. Byla jsem popravdě v šoku z toho, že ten obřad není ani trochu o tom mrtvém, ale jen o církvi, o víře a bla, bla. S pohřbem civilním, v obřadní síni ve městě se to srovnat nedá. U nás je problém, že lidi na civilní pohřeb musí do 16km vzdáleného města, takže mít odvoz. 

Sarah01
Sarah01 29.09.2025, 20:35:47 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Evi a mluvíte o katolickém, nebo evangelickém kostele? Na katolickém pohřbu tety před 10lety jsem v kostele byla(tedy i taťky, ale to jsem nebyla schopná vnímat) a něco tak hnusně neosobního jsem nezažila. Byla jsem popravdě v šoku z toho, že ten obřad není ani trochu o tom mrtvém, ale jen o církvi, o víře a bla, bla. S pohřbem civilním, v obřadní síni ve městě se to srovnat nedá. U nás je problém, že lidi na civilní pohřeb musí do 16km vzdáleného města, takže mít odvoz. 

Jo, církevní pohřby takové bývají, slovo k zesnulému mívá farář většinou až na hřbitově u hrobu.

eva (neregistrovaný) 29.09.2025, 21:56:21 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 29.09.2025, 20:29:33

V katolickém kostele, naši byli všichni katolíci, myslím prarodiče…mamka jako dítě taky chodila do kostela, v dospělosti už ne, byla učitelka, bála se o místo, dřív to tak bylo..🤔

Orionka (neregistrovaný) 29.09.2025, 22:27:55 xxx:xxx.2c2c:676e

Hodně v kostele záleží na tom, kdo obřad vede. Byla jsem kamarádovi na pohřbu v Hejnické bazilice. Druhý tak krásný pohřeb jsem nezažila.  S pohřby v libereckém krematoriu, kde jsou pohřby po půlhodině za sebou …..se to nedá srovnat. 

Bobca
Bobca 30.09.2025, 06:47:11 xxx.xxx.20.192
Bobca:

Pro Doron-a nejen ji-na brzké uzdravení…💐

“Pepo já se spletla”🤭to mělo být pro Sarah..a mě tam vletělo Doron…ta sem asi nechodí…Co už..Sarah,jsem ráda,že je ti už líp..A jsem se vracela,přeskočila jsem debatu o Elánech..taky mám ráda Elány,i když si je momentálně cíleně nepouštím,Zdenka na cestách měla CD a to jsme poslouchaly celou cestu..Tublatanka hřměla u nás kdysi taky..

Debatu o “vodě nad vodou” jsem zaslechla jednou někde u vody..o čem že je “chcem sa z těba napiť,šaty odhoď preč”…takže o tom debatuje určitě víc lidí..ale je to moc hezká písnička..O čem si myslíte,že to je? Co myslí tou vodou?  já myslím,obrazně láska.

Daja
Daja 30.09.2025, 10:14:07 xxx:xxx.eeff:4e72
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 30.09.2025, 06:36:32

WAU😘krása, ladí na uši.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.