Proto jsem na to ani nijak nereagovala 🙂
Třetí víčko
jdu do baru,kdyby něco..na jedno☝️
Bobca:jdu do baru,kdyby něco..na jedno☝️
Užijte si to !
KAM ODCHÁZEJÍ MAMINKY
A já vím, kam odcházejí maminky.
V červenci začnou se nám toulat, nejdřív jen malounko a jen tak mezi dnem, aby nezatměly.
Potom jsou dlouho, dlouho z domu, byly daleko. Vypravují, že u nich doma kdysi žil slepý kovář. A že každý jednou hodil kamenem.
Trošičku chrůmají jak poranění ptáci.
Jednoho dne musíme maminku jít hledat do noční trávy. Ráno dojdeme k zarostlé brance. Orosené pne se v plaménku plotním cizí dětství.
Potkáme děvčátko a odněkud je známe. Chtěl bych se zeptat, ale nesmím.
- Jan Skácel -
Jedno za mě Bobčo, já už alkohol nesmím ani slzu…🍺
Užijte si to!
Tak máme barborky z myrobalánu a taky z plané třešně.
Zlatice tu nikde v okolí není. Tak jsme zvědavson.
Barborky: záleží, jak teplo máte doma. Kdybych je nařezala na Barboru, rozkvetou mi příští víkend😏Tahle pranostika se řídila naprosto jiným bydlením, než takovým, co má většina lidí teď. Moje mamka topí pro změnu tak málo, že jí na Vánoce už pár let nerozkvetly🙄Podle toho, co hlásí za počasí, možná ty třešně pokvetou i venku😜
Ani už nevím, jestli jsem psala, že voda teče. Ještě dnes čistili studnu(ne vrt, kopanou) Voda z ní se ale do vrtu nedostane, tak vlastně nevím proč🤔Nebyla jsem doma, byly jsme s mamkou na nákupech, nevěděla jsem, na čem se s Tomem domluvili. Jsou tam ale různá ale, která bude řešit až v novém roce, snad do té doby něco nekiksne zase, třeba geberity, ty začínají přetékat jeden za druhým…jakové překvapení😏
Bobca:jdu do baru,kdyby něco..na jedno☝️
Používám Maisnerovo “a kdyby mi volal ministr, tak jsem v hospodě” 😁
Anonymní:Tak máme barborky z myrobalánu a taky z plané třešně.
Zlatice tu nikde v okolí není. Tak jsme zvědavson.
Pravé Barborky jsou z třešně. Zlatice je “nepůvodní” náhražka. Když ještě zimy bývaly zimy, jezdili jsme pro Barborky z Liberce přes Ještěd do Světlé do třešňových sadů. To byly hodně zasloužené Barborky.
Pro Bodlinku - Terezko, takhle nějak byla z volné půdy vyňata
vaše nová jedle. Pokud ji hned nezasadíte a neodstraníte spodní větve,
na 95% se nikdy neujme.
https://www.facebook.com/reel/1301989365321592
teda děvčata..já se včera nařehtala jak kobyla😂-a nejen já..😄.Nikdo zrovna neměl žízeň,tak jsme byly s Ivčou-obsluhou-samy 2 asi do 6…plkaly jsme,já cmrndala jedno pivo..Normálně mně nějak nejelo,takže ke druhému nedošlo..Pak přišla její dcera,jeden známý,co tam jezdí z vedlejší dědiny-taky,co hláška,to perla.😊..A vzápětí jejich známý ukrajinec,co dělá zednickou…No ty průpovídky,a zážitky🙏.Majitel měl zpoždění..Já si mezitím dala čaj “s”(malým rumíčkem),abych tam prý neseděla o suchu..Několikrát jsem odcházela,a zase zůstávala..Domlouvala jsem si,že si tam donesu velký hrnek na čaj,abych nechlemtala to pivisko..je zima,není to ono..ale Šeráčka mám ráda,čepuje ho s krásnou čepicí🤗
Ano Orionko, máte pravdu, z třešně. Já mám i před barákem planou, jestli mi ji ten haj.l bobr už nesundal😈Ten předchozí užral všechny mladé kolem. Vloni se právě ptala sousedka přes tři baráky, jestli tu někde není planá třešeň, tak jsem jí říkala, že prakticky chodí kolem ní. ,,A kde je prosim tě přesně, já to asi nepoznám"😲 Neboj poznáš, je přímo u cestičky. Já barborky neřežu, u nás by spíš uschly, než vykvetly😏
Tak výborně, voda jakž takž zprovozněná, chtěla jsem konečně vylézt na borovici domotat ta světýlka, ať alespoň svítíme na druhou adventní. Jenže prší🙄Tom vloni, když jsem to chystala brblal, že jak malé děcko. Teďka už všichni sousedé svítí(všichni mají právě malé děti😉) a my nic😟Tak mi včera říká, proč to nezprovozním, že já ,,hlavní obecní světluška" ještě nesvítím😜Že jsem to mohla alespoň přes prodlužky a rozdvojky. Nájednou😏Možná už to půjde i normálně, vodař umí i elektriku, zásuvku rozchodil🙂
moje jedle je kontejnerovaná a je to produkt zahradnictví, nikoliv “vánoční stromek”. je kontejnerovaná ze zahradnictví právě proto, že vydolovanou z volné země a prostokořennou jako vánoční stromeček jsem měla minulý rok a i přes okamžité zasazení úspěšně hned uschla, ale když jsem viděla ty osekané kořeny, tak mě to vlastně nepřekvapilo.
Nás to Terezko napadlo, že je ta vaše jedle na foto tak nakřivo.
Ale možná se nám to jen zdálo.
Bodlinka to tam tuším i nějak naznačila, nebo já to tak pochopila. Proto jsem se divila, že se řeší sázení. Akorát mi pro změnu ušlo: kde je Bodlinko stromek teď, kde ho budete na Vánoce mít?
No chce ho prý nechat někde v chodbě do jara.
Za nás by se to mělo zasadit hned a okolo namulčovat,
aby půda nepromrzla.
Jestli byl na Moravě sníh, mohlo SETO 🙂 dotáhnout na místo
určení třeba na smrkové větvi jako na saních.
Když je na to Terezka sama a má ty nehty, že.
Snad to nedopadne jako ta její jahodová pyramida.
My jsme nedávno taky koukali na sazenice jedlí.
Ale trochu jinou velikost i množství.
Zasadíme si tak 50 jedliček aspoň, jako zdroj vlastního chvojí
pro naše projekty.
Jenže pro změnu u nás na zahradě courá srna, i tam rodí.
Odpuzovači srnek za 700,- se hrdě vysmála - pásla se přímo pod ním.
Takže nejdříve plot - a na to teď absolutně nemáme čas.
Na Allegro mají poláci malé jedličky do 30,- Kč za kus.
Nedávno sto jedlí rozdalo město Plzeň občanům,
jako dárek ke stému výročí adventních trhů v Plzni.
A doufají, že třeba za 50-70 let bude některá ze sta jedlí
třeba zase jednou zdobit náměstí.
je v průjezdu. tam mu bude přes zimu dobře, je tam světlo ale ne mrazy, takže nemusím zazimovávat ten květináč.
ale není to vlastně vánoční stromek, je to určené na zahradu.
Ještě existuje taková věc - jmenuje se to rudlík.
Třeba to dorazilo až k vám, na konec ulice do malé stařičké chaloupky.
Jo, tak Patrik už to má za sebou. To bylo rychlé.
Nechtěl umřít doma, tak zůstal v nemocnici.
Už z toho, že ho nepřeváželi nikam do Prahy,
což by jistě vlivný a movitý Mareš bez problému zařídil,
bylo jasné, že je konec. Bylo mu 55 let.
Třináctá komnata Patrika Hezuckého.
Svého francouzského otce nikdy nepoznal.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1186000189-13-komnata/214562210800014/
rudlík je honzíku opravdu dokonalá věc a používá se v té staré chaloupce často.
ale zahrada je jaksi do kopce, takže tenhle mansplaining je trochu nekonstruktivní.