Dobrý dem, poradíte mi to jaké soby musím na úřadě nahlásit nového psa? A ještě jedna věc. Jak může úřad zjistit jestli mám 2 psy, když nahlásím jen jednoho místo dvou? Proto raději anonymně chápete .)
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 23.01.2025, 13:35:01
Ne, to teda nechápu. Mám psa, tak mám povinnost ho přihlásit. Jinak jste neoddiskutovatelně podvodník. Platili jsme za dva psy v Prahé a že tam je to ranec a nezabilo nás to, platili jsme za tři na vesnici a taky nás to nezabilo. Nemáte-li na to, mít psa přihlášeného, tak jak chcete řešit v případě nouze veterinární péči.
Leda, že byste chtěl/a přihlašovat ty soby na které se ptáte:
Nevím, co mají společného sobi se psem. 🤔 Každopádně přihlásit musíte všechny psy, ono by se na to dřív nebo později přišlo. My když jsme poprvé přišli na obecní úřad přihlásit psy, které jsme tehdy měli, tak starosta už byl informovaný, kolik jich máme. 😊
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 23.01.2025, 13:56:59
No ale o tom to přeci nemá být, že úřad to rychle zjistí, soused udá. Mám nějakou povinnost. Mám psa, mám za něj zaplatit. A ne, zaplatím, protože by mě udali. Někam jsme se nastěhovali a jako první jsme šli s tímhle na úřad.
Úřad to nezjistí, pokud člověka někdo nenapráší…nějaký soused třeba a nebo pokud to nezjistí třeba měšťáci při kontrole.
Mě se teda ještě nestalo, že by někdo zkoumal, kdo je majitelem psa…prostě jednoho psa mám přihlášeného na sebe a jednoho na syna žijícího se mnou ve společné domácnosti…trošku na tom ušetřím, než kdybych měla oba psy přihlášené na sebe.
Jinak nevím jak vesnice, ale ve městech mi přijde, že úřady jsou možná rádi, když vůbec někdo toho psa přihlásí…zase je to spíš o slušnosti a poctivosti…my slušní, poctiví a pravidla dodržující máme psy přihlášení, ale znám dost lidí, co psa přihlášeného nemají…nebo třeba žijí ve městě, ale pes je hlášenej u babičky na vesnici…
Když sečtu výdaje za moje dva psy ročně, tak ta tisícovka za dva psy na rok se v tom ztratí a za nějaký případný tahanice s úřadem mi to fakt nestojí.
První, co v novém roce pokaždé zaplatím, je pes. Ať má úřad na ty černý pytlíky 💩 ☺️, který stejně každou chvíli po městě nejsou…
A když k nám chlupáč přišel, šla jsem bělouše hned 1.úřední den hrdě přihlásit s adopční smlouvou v ruce.
U nás mají důchodci slevu. Jinak se platí v bytě 500kč a za druhýho psa 750 kč. V domě 200 kč.
Na ulici nás kontrolovali policajti jen jednou za těch 5 let. Já nejdřív myslela, že si ho jdou pohladit a oni na mě chtěli psí známku. Hned jsem jim řekla, že by měli mít čtečku na čipy…tehdy ještě neměli.
Dobrý dem, poradíte mi to jaké soby musím na úřadě nahlásit nového psa? A ještě jedna věc. Jak může úřad zjistit jestli mám 2 psy, když nahlásím jen jednoho místo dvou? Proto raději anonymně chápete .)
to bude nějakej “vykuk” ala šetřílek, co bude psy krmit stejně co nejlevněji humusem z penny nebo mountfieldu …už teď je lituju
Mě teda za celej můj život se psy nekontrolovali ani jednou…si tak říkám, co když pes nemá na obojku známku, ale mám ho přihlášenýho…to bych asi musela do správního řízení a dokazovat.
U nás nechtějí do přihlášky číslo čipu…nevím, jestli měšťák kontroluje číslo známky s nějakou databází, kde je napsáno, že tuhle známku má pyrenejská psice…nebo jestli to není známka po psu, který už odešel za duhový most a já jí neodevzdala…dost pochybuju…teoreticky si myslím, že když psu bude na krku nějaká známka viset, tak je to cajk….protože není možno zjistit, že tento konkrétní pes je přihlášen a že známka není jeho kolegy, který na nás čeká doma…
Já s poplatky za psy nemám problém, vadí mi jejich využití…kdyby to šlo na psí útulek, vybudování nějakého psího parku - výběhu a jeho údržbu, tak s tím nemám problém…ale údajně se z toho platí úklid psích exkrementů po nezodpovědných majitelích…..to by mě šlak trefil….takže platím za úklid po nezodpovědných pejskařích a ještě když jdu sebrat po mém psu, tak kolikrát šlápnu do cizího…a to mi kolkrát někdo řekne “ty to sbíráš? fuj, to já bych nedal”…"tvl, tak proč si pořizuješ čokla, když po něm nejsi schopnej sebrat hovňous…." ale to už jinde jsme…