To je ale slušný argument, to s tím umístěním do útulku a poplatky za psy. Ty poplatky by fakt pár psů za rok v tom útulku uživit měly. To se mi líbí. Jen nevím, kde ten argument uplatním (asi tady budu dělat chytrou, až zase někdo vytáhne zkušenost s tím, že nějaký starosta odmítl dát psa do útulku), protože u nás ve vsi když přivedu psa na úřad, tak se o něj se samozřejmostí postarají a místo v útulku mu zajistí.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.01.2025, 10:43:57
Stastna to obec!
U mamky dokonce starosta navrhoval, at psa prevezu jinam a pustim ho, aby si to “vyzrala” jina obec. Po mem odmitnuti rekl, ze ho teda prevezme, ale ze ho odveze a vypusti on.
No, nakonec byl smutnej, kdyz jsem si nechala podepsat predani a pred nim zavolala do spadoveho utulku s tim, ze pan starosta je na ceste at ho cekaji …
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 24.01.2025, 10:50:12
Vy jste kulich!! Šikovnej kulich!! A díky za návod, kdyby bylo třeba. Já když jsem si převzala od lidí, kteří našli štěndo u nás -nebyli místní, byli až z Jůes, byli jediní, kdo se angažoval, Češi nic a objeli ho - tak starosta to hned vyhodil na Fakbůk a pak by se, myslím, obec postarala. Já jsem teda stejně navrhovala, že když bude nejhůř, necháme si ho 😀
U nás to kdysi bylo totéž. Podařilo se nám odchytit nějakého jezevčíka, starostka na to, že platit útulek nebude, že to stojí moc peněz a ať mu raději zakroutíme krkem. To jsme samozřejmě odmítli s tím, že obec se postarat musí, z útulku si pro pejska přijeli přímo k nám domů. Druhý den tam manžel volal a bylo mu řečeno, že psa si starostka skoro ihned vyzvedla. Kde skončil, to už bohužel nevíme. Doufám, že starostka nebyla taková sv.ně, aby ho nechala někde zabít, ale zeptat se jí už cca 5 let nemůžu, zemřela.
Kdyz jsem jeste bydlela v Praglu, tak 4 psi v byte byli trochu luxus. 1 500 za prvniho, kazdej dalsi 2 250. Znamky sice dostali, ale nenosili, pac me i je otravuje to cinkani. Mela jsme je v kapse pamlskovniku, kdyby nahodou mel nekdo potrebu prudit.
Ted na vsi platime 250 za prvniho a 500 za kazdyho dalsiho. Tri jsou zapsany v honitbe, tedy ze zakona osvobozeni od poplatku. Dva roky jsme neplatila za Otika (z utulku) a ted jeste jeden rok bude osvobozen Saggi (tez z utulku). Takze platim jen za zbytek, pricemz doufam ze Pohromadura udela letos zkousky a tez bude zapsana v honitbe jako LUP.
Ne ze by me stvaly ty penize, za veterinu a krmeni dam mnohem vic. Ale co me stve je prsne to, ze treba kocky si behaj po vsi jak kdyby jim to patrilo a za ne nikdo nic neplati. To same slepice/kozy/kone … a ty kone taky chodej ven na “prochazky” a dokonce po nich nikdo neuklizi bobky.
A uplne nejvic me dokazalo zvednout ze zidle, kdyz se v obci odchytl toulavy pes a pan starosta mel kecy, ze do utulku ho davat nebude, pac je to drahy … to jsem do telefonu ponekud zvedla hlas a optala se, kam ze teda kurna ty prachy za psy jdou, kdyz ne sem.
No a proto platim, pac je mi jasny ze zrovna psi “tech co maji kecy” jsou velmi peclive sledovani a evidovani a ja rozhodne nehodlam nikomu nahravat na smec.
V honitbě může být zapsán každý pes co má LUP , pokud je domluva s myslivci ? Nebo jen ten co má majitele také myslivce a je aktivně využívám na naháňkách? Mám 2 psy s LUP, tak že bych ušetřila ????
V honitbě může být zapsán každý pes co má LUP , pokud je domluva s myslivci ? Nebo jen ten co má majitele také myslivce a je aktivně využívám na naháňkách? Mám 2 psy s LUP, tak že bych ušetřila ????
Mně u nás bylo řečeno, že pes musí chodit na naháňky, ale já na divočáky chodit odmítám. Takže nic.
V honitbe muze byt zapsan kazdy pes s LUP, ale je na myslivcich, zda tam toho konkretniho psa s touhle konkretni LUP potrebuji a zapisi.
Ja sama aktivni myslivec nejsem. Ani muj drahy. Jen makame se psy na honech. Na velkych v bazantnici/ na kacarny i na malych, nasich. Na nahanky chodime jako honci bez psu, takze nas znaji a nemaji problem nam psy zapsat. Ono i pro ne je to vyhodne, pac jinak by nesplnili zakony pocet psu na vymeru honitby.
V “nasem” sdruzeni mam zapsane vsechny. U dalsiho kamarada jen ty co maji LZ, BZ nebo Vsestranky - on ma charakter honitby takovy, ze potrebuje mit psy na dosledy, nikoliv na vyhledavani a aporty. Tam ale nechodie vubec, on sve ozkousene psy ma a vi, ze ja bych psy do prasat nikdy nepustila. Ale potreboval prave splnit zakonny pocet psu, tak si tam par pripsal 🙂
V honitbe muze byt zapsan kazdy pes s LUP, ale je na myslivcich, zda tam toho konkretniho psa s touhle konkretni LUP potrebuji a zapisi.
Ja sama aktivni myslivec nejsem. Ani muj drahy. Jen makame se psy na honech. Na velkych v bazantnici/ na kacarny i na malych, nasich. Na nahanky chodime jako honci bez psu, takze nas znaji a nemaji problem nam psy zapsat. Ono i pro ne je to vyhodne, pac jinak by nesplnili zakony pocet psu na vymeru honitby.
V “nasem” sdruzeni mam zapsane vsechny. U dalsiho kamarada jen ty co maji LZ, BZ nebo Vsestranky - on ma charakter honitby takovy, ze potrebuje mit psy na dosledy, nikoliv na vyhledavani a aporty. Tam ale nechodie vubec, on sve ozkousene psy ma a vi, ze ja bych psy do prasat nikdy nepustila. Ale potreboval prave splnit zakonny pocet psu, tak si tam par pripsal 🙂
Tak že by někoho udali sousedi to přece možné není protože oni neví jestli bylo zaplaceno za 1 nebo 2 psy. Asi ani ti měšťáci někde na vesnici nehrozí. Ale je to krajně zbytečné, když jde o pár stovek. To za to nestojí.
Záleží kde autor bydlí. Zase tak nezanedbatelná částka to být nemusí. V Praze v bytě je to 1500 Kč za jednoho ale v Praze si zase nikdo nelajzne venčit psa bez známky.
Jenom za žrádlo utratili v loni češi skoro 6 miliard. Znovu opakuji, na daních to jsou obrovské částky. Poplatek je naprostá drzost. Prostě si psa nahlašte na příbuzného nebo kamaráda na venkově. Pokud zastupitelstva chtějí peníze na úklid hoven ať dávají mastné pokuty těm, co po svém psovi neuklízí.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 26.01.2025, 22:13:36
No když psa nahlásíte na někoho jiného, tak třeba po udání bude na vás dokázat, že ten pes není váš a jen ho pár dní hlídáte a pokud mají sousedi za posledních pár týdnů fotky, že u vás ten pes byl, tak smolík. Stalo se kolegyni v Praze, pokutička.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 26.01.2025, 22:13:36
….to už bohužel nějakou dobu nejde….váš pes musí mít adresu totožnou s vaší….takže do ba kdy byl pes hlášen za pár korun u babičky na venkově již dávno pryč…