Sarah01:U nás ne, platí všichni stejně, první pes 200, každý další 180 korun.
V důchodu a v RD to nesleduji. Ale bývalo to v bytě = jeden pes 1000, druhý pes 2000
= 3000 kč .
2 psi = 3000 za rok.
Kontrolovali mě, měli čtečku.
U nás na vesnici se skoro všichni znají a hlavně takovej člověk, kterej má doma víc jak jednoho psa, prostě pozornosti neunikne. Dřívější starosta bydlel skoro vedle nás, tak je jasný, že o našich psech prostě přehled měl. Já platím vždycky hned v lednu zároveň se svozem za popelnice, abych na to v průběhu roku nemusela myslet. Na druhou stranu, že je to daň nemravná, je prostě pravda, u nás žádný popelnice na 💩 ani sáčky nejsou, pro psy tu není vlastně vůbec nic. Cvičím na pozemcích soukromého vlastníka, takže spíš bych měla platit jemu. Ale takových daní je víc. Třeba za svoz odpadu…ok, beru že mám popelnici u baráku a vyvezou mně ji každé pondělí, ale co se týká sběrných kontejnerů na plasty, sklo, papír a bioodpad, tak dost často vidím, že přijede cizí auto směrem od města a vyhodí obrovské balíky a ty kontejnery jsou hned plné. Už mně kdosi říkal, že jsou to menší podnikatelé, kterým se za svoz odpadu nechce platit, tak to řeší takto. Prostě to za něj zaplatíme my. Daň z nemovitosti už zmíněna byla, ta je obzvlášť po loňském zdražení nehorázná. Myslím, že za chvíli budeme platit i tu daň z komína a možná i ze vzduchu.
Kdyby to u nás vyvezli aspoň každý týden… hehehe… dobrý, jdu zas. 😀
Sarah01:U nás ne, platí všichni stejně, první pes 200, každý další 180 korun.
V důchodu a v RD to nesleduji. Ale bývalo to v bytě = jeden pes 1000, druhý pes 2000
= 3000 kč .
2 psi = 3000 za rok.
rapotačka:V důchodu a v RD to nesleduji. Ale bývalo to v bytě = jeden pes 1000, druhý pes 2000
= 3000 kč .
2 psi = 3000 za rok.
Tak to je teda opravdu hodně, to jsou snad ty pytlíky na 💩 i se zlatým erbem města.
Ono je to asi i podle velikosti města a že jako hodně psů = hodně otravování lidí a hodně znečišťování ulic. LB 600 a druhý a další pes 1500. Vesnice většinou pár set korun. Pha takto.
Daň z nemovitosti ještě jakž takž toleruju. Ale daň z držení psa? A zavco jako? I kdyby se stavěly psí plácky, hřiště atd, je jich minimum. Já to beru je to koníček a nikdo mi na něj z daní přispívat nemá. Ale proč poplatek? Platí snad poplatek majitel bicyklu? Kolik stojí budování cyklostezek ? Kdo má auto platí nejrůznější daně a z nich se pak budují silnice. A tady se platí poplatky ze psů a v zásadě se pro majitele nedělá nic. Pro majitele bicyklů se staví drahé cyklostezky v jejich prospěch se omezují řidiči a přispíváme na to všichni.
Ta kola jsou jen příklad, ale rozhodně mě víc omezují mraky cyklistů na cyklostezce co nám teď vede kolem pozemků, než nás kdy omezovali lidé venčící psy a maminy s kočárky. Navíc tam díky cyklistům teď ani pomalu nemůžou chodit.
Takže každého, kdo tenhle poplatek bojkotuje třeba tím, že psa nahlásí na babičku z venkova, chápu a podporuju. Nejde o peníze, ale o princip.
Já to chápu, ale je tu ještě další aspekt …….. když nebudu platit a budu s prominutím vychcánek, tak z těch, kteří poctivě platí, udělám blbečky. (stejnej princip - jako ti co jedou do poslední chvíle v blbým pruhu, aby předjeli ty, kteří poctivě stojí tam, kde stát mají a tím jak se tam tlačí ještě vytváří podhoubí pro kolizy)
Jasně, platí se za psa, tak by se mělo platit za kočku, slepice, a já nevím, co. Je to taková daň z luxusu. Pes prostě luxus je, ve městě je jich hodně moc, ne každej je natolik slušnej, aby neotravoval a po svým psu uklízel. Tudíž to nějak to město řešit musí. V části Prahé, kde jsem bydlela, byly koše, ty se vynášely, občas jel hovnolux - že ten člověk neluxoval a svou činnost suploval tím, že si tam nasypal nějaký ten koš, to je věc jiná. Bylo tam i hřiště pro psy a v té době nikdo netlačil na to, že psi musí být na vodítku (jak je to teď nevím), tak tady mi to smysl dává.
Na vesnici, kde jsou ještě i dneska psi, kteří neopustí pozemek, jako tady sousedův pes, tak tam proč, že jo. Tam s tím obec nemá žádnou práci. Na druhou stranu - z něčeho ty malý obce taky musí žít. Je to prostě taková podivná věc. Ale já se radši zařadím mezi ty slušný, než abych na jejich úkor de-facto kradla.
Jo, chudáci malý obce, z čeho mají žít, když platim popelnice litr za osobu a eště jim to třídim a jedou s tím 1x za 14 dnů celej kilák a půl do třídírny… uprostřed lesů.
Od letoška nejsem občan.
U nás se neplatí, ale kdyby ano udělám všechno proto, abych se tomu vyhnula. Proto platím tu daň z nemovitosti. Z toho se platí nebo by mělo, právě třeba ten úklid, hřiště atd. Ano pes je svým způsobem luxus. Ale nevím a nikdo mi doteď nevysvětlil, proč má být za tenhle tvz luxus trestán zrovna jen a pouze majitel psa. Jiní lidé také nejsou penalizováni za své koníčky a naopak je města a stát podporují. Mě nezajímá z čeho malé obce mají žít. Majitelé psů nakupují krmiva, platí jak mourovatí veterináře, hračky atd. Z toho všeho má stát spoustu daní. Poplatek je drzost a je mi jedno jestli po mě někdo chce stovku nebo tisíc. Dobrovolně ani halíř.
Myslim si, ze vybrane peníze z jakehokoliv poplatku ci dane se -prerozdeluji.
Dan z nemovitosti taky nepouziji na opravu nemovitosti atd… Obce si poplatkem ze psu vylepsuji rozpocet.
Já taky daně nerada, ale když nebudou daně, nebudou třeba pak ani úředníci, kteří zpracovávají různý příspěvky sociální, nebudou sociální pracovníci, pečovatelky, lékařský personál, ………….. a tak jako podobně, je toho hodně, co se z daní financuje, si tak myslím. Možná špatně.
Já to chápu tak, že daně se platit mají. Potud souhlasím. Ale poplatek za psa je trest za to, že mám psa. A já pro ten trest nevidím důvod. Pokud ve městě někdo neuklízí bobky, má dostat tučnou pokutu,to se samofinancuje. Neplatí se za koně, za kočky, za kola, za elektroběžky, za nic, jen ze psa. Navíc z toho psa stát získá spoustu peněz. Podívejte se na objem prodaných krmiv a všeho co s chovem psa souvisí. Z toho všeho stát získává obří daně, majitelé psů jsou za své miláčky ochotní utratit neskutečné peníze. Stát by si nás měl hýčkat ne penalizovat.
A tak já třeba chápu radary v obcích a pokuty za rychlou jízdu, prý na tom obce vyberou miliony. 😄 To mně nevadí, já to neplatím. 😄
Jako jo, já s Vámi souhlasím, s tím, že to je nesmysl. Ale prostě to zaplatím. Nechci dělat obezličky. Co ale taky naprosto nechápu, proč stát nechává ležet prachy na ulicích a na silnicích. Za neuklizený houna by stát měl kasu plnou natošup. Stejně tak jako kdyby skutečně vybíral pokuty za nedodržování pravidel na silnicích. Jak by hned bylo čisto na ulicích a bezpečnějš na silnicích. A jak by byla před tím pokladna plná.
U nás na malém městě (cca 4tis.obyvatel) platím ročně 150 korun. Nestěžuju si, máme malé psí hřiště, koše a dokonce na nich sáčky, které teda nepoužívám, nosím rozložitelné. Košů bylo určitě víc, ale některé poničili vandalové. Jinak je ve městě dost směsných košů kam se dá popřípadě sáček vyhodit. Městské služby koše vyváží a doplňují sáčky každý týden.
Nás teda nikdo nekonroloval, jednou se s ním měšťáci akorát mazlili, když byl štěňátko. Známku nenosí. Mám ji já v pamlskovníku, za prvé je hnusná a nechci aby tam psovi něco cinkalo a za druhé máme psa přihlášeného v trvalém bydlišti přítele. Ani jeden nemáme trvalé bydliště ve městě, kde aktuálně už pár let žijeme, ale máme ho u rodičů. No a já to mám přes skoro celou ČR, takže u mě přihlášení nepřicházelo v úvahu, elektronicky to stále nejde.
Já se tedy vlastně nemůžu vztekat, když poplatek platíme jinde, ale na to, že ve městě není ten poplatek zrovna malej, tak nikde nejsou sáčky, oplocené plochy pro psy jsou v příšerném stavu a navíc jsou malé, ale hlavně že se furt všude staví dětská hřiště, i když pomalu o 10 metrů dál už jedno stojí 😀…
jestli jde něco i na útulek, to nevím, u nás ho provozuje MP.
U nás cca 1500 obyvatel, poplatky stoupají. Letos myslím za prvního psa 250, za druhého a dalšího 300. Důchodci mají slevu. Hřiště pro psy tu žádné není, koše na bobky ano, pytlíky věčně chybí. Nevím jestli je takovej problém aspoň jednou tejdně těch pár košů objet a doplnit, nebo jestli si to někdo nosí domů ve velkým. Myslím ty pytlíky 😀.
Moji psi ty známky taky nenosí, jsou hliníkové a zbarvují srst.
My jsme město cca 50 tis.obyvatel….v baráku se platí za prvního psa 500, za druhého a dalšího 750,-. V bytě 1500,- za prvního psa a za každého dalšího 2250,-. Důchodci mají slevu, platí 200,-.
Upřímně si myslím, že dost lidí prostě psa přihlášenýho mít nebude.
V zimě, když se brzo stmívá, tak se psy jezdím do městskýho parku…jako koš s pytlíky na exkrementy tam není ani jeden…ve městě jsem teda taky žádný nezaznamenala…vím o jednom na takovém plácku…
Pytlíky si člověk může vyzvednout v budově magistrátu…no juchů…tak teď je ještě nezapomenout doma…
Psí výběh u nás v parku je krásnej…ve stínu stromů, s dřevěnými překážkami, obehnaný plotem ze dřevěných kůlů…teda spíš klád…no a tím veškerá pozitiva končí…je menší než můj psí výběh na zahradě a ze vstupní strany je plot tak nízký, že každej šikovnější pes od nějaké střední velikosti to přeskočí….tak nevím, možná pro majitele malých psů…ale jinak to postrádá smysl…vlk se nažral a koza zůstala celá.
Mě tak nějak dost štve, že se všude budujou cyklostezky…hřiště pro děti…což je samozřejmě fajn, ale že pro pejskaře nic…alespoň u nás ve městě…a to jsme z těchto “zájmových” skupin jediní, kteří do městské kasy platíme. Jako fakt by mi to mohlo být tak nějak šumák, já bych do toho vůbec neměla kecat…se psy chodím mimo civilizaci, mám auto, takže když chci někam jinam, tak naložím psy do auta a frčíme a ta tisícovka mě fakty nespasí a můžu si o tom myslet co chci. Ale v principu mě to tak nějak štve.
Kdyz jsem jeste bydlela v Praglu, tak 4 psi v byte byli trochu luxus.
1 500 za prvniho, kazdej dalsi 2 250.
Znamky sice dostali, ale nenosili, pac me i je otravuje to cinkani. Mela jsme je v kapse pamlskovniku, kdyby nahodou mel nekdo potrebu prudit.
Ted na vsi platime 250 za prvniho a 500 za kazdyho dalsiho.
Tri jsou zapsany v honitbe, tedy ze zakona osvobozeni od poplatku. Dva roky jsme neplatila za Otika (z utulku) a ted jeste jeden rok bude osvobozen Saggi (tez z utulku). Takze platim jen za zbytek, pricemz doufam ze Pohromadura udela letos zkousky a tez bude zapsana v honitbe jako LUP.
Ne ze by me stvaly ty penize, za veterinu a krmeni dam mnohem vic. Ale co me stve je prsne to, ze treba kocky si behaj po vsi jak kdyby jim to patrilo a za ne nikdo nic neplati. To same slepice/kozy/kone … a ty kone taky chodej ven na “prochazky” a dokonce po nich nikdo neuklizi bobky.
A uplne nejvic me dokazalo zvednout ze zidle, kdyz se v obci odchytl toulavy pes a pan starosta mel kecy, ze do utulku ho davat nebude, pac je to drahy … to jsem do telefonu ponekud zvedla hlas a optala se, kam ze teda kurna ty prachy za psy jdou, kdyz ne sem.
No a proto platim, pac je mi jasny ze zrovna psi “tech co maji kecy” jsou velmi peclive sledovani a evidovani a ja rozhodne nehodlam nikomu nahravat na smec.