Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 27.01.2025, 14:57:12
Ano staci. Jenze stejne rychle se to i opravuje. Nebo taky ne - kdyz je problem jinde. ( U meho psa byl problem jinde nez v krmeni a uz se to nesrovnalo)
S tim odcervenim prosim nepanikarit u beznych dospelych psu 😇
Kde je to treba hlidat jsou chovne feny a jejich steňata, mladeznici…to je asi nejhorsi kombinace - odrostla stenda a do toho novy vrh chovane spolecne, vencene na jednom miste
Já teda zírám…jsem netušila, co všechno může způsobit “obyčejné” odčervení. A vůbec by mě nenapadlo, jak může být začervený štěně, který už se odčervovalo u chovatelky a já jen pokračuju v nějakém schématu a zase, co to může způsobit. Jsem o tom nikdy nepřemýšlela, protože jsem se nikdy s podobnými problémy nesetkala.
Alenko,všechny odčervovákyjsou dryáky,ale některé jsou prostě teratotoxický,některý ne. Ale to by měl zrovna veterinář vědět
Jani, nechci shazovat veterináře, ale někteří to buď nevědí, nebo o tom člověku neřeknou, že vědí. Já jsem aktuálně v hledací fázi nějakého veta, který bude i umět štěňata normálně načipovat. 🙄 S tím stávajícím se aktuálně hádáme, kdo ta dvě štěňata zaměnil, jestli já nebo on.
Hele,i veterinář může udělat chybu,ale pokud věděl, že odčervovadlo je pro březí fenu, tak je to nekompetentní kretén,bez pardonu. Pokud by to nevěděl,tak samozřejmě za to nemůže. Ale to by to sem asi Jana nepsala
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 27.01.2025, 15:53:30
Jj, bohuzel vedel a velmi dobre ☹️ Majitelka je jeste tak trochu BIO (v dobrem) a fakt se ho ptala jestli je to nutny, bezpecny, neni neco setrneho prirodniho … nenene, nacpat Drontal a jedem.
Ja s nim pak mela pohovor pri porodu, kdy fena kupodivu rodila blbe kdyz mela bricho plny mrtvejch stenat. Prej “to je priroda, fena klidne muze rodit i tri dny, … ”
Dve porodila zive a ok. Dve zive s rozstepem jak krava, umrely chvily po porodu. Dalsi dve mrtvy, pak klid a ticho po pesine, pritom bricho porad plny. Jelo se akutne na cisare, pan doktor s tim po telefonu nesouhlasil, ze zasahujeme do prirozeneho procesu. To uz jsme nanej rvala ze prirozenej proces neni narvat brezi fenu Drontalem a ze muze byt rad jestli fena prezije a majitelka ho nezazaluje za uslej zisk. Jedno stene zvladla na veterine po oxytocinu, dalsi se nam povedlo prodejchat po cisari. Zbytek byl znetvorenej, vrozeny vady, rozstepy, nektery uz macerovany … fena klidne mohla skoncit se sepsi jak prase.
Ja bych ho hnala svinskym krokem!
Pardon za vyrazy, ale jeste ted po letech se mi zveda tlak kdyz si na to vzpomenu ☹️
mám trochu jiný dotaz - setkali jste se někdo s tím, že vám plemenná kniha “schválně” zdržuje vystavení PP? Po tel. dotazu, kdy nám doručí PP, je nejdřív řečeno, že snad do 14 dnů. Volala jsem po dalších 3 týdnech a dověděla se: “až to bude, tak to bude, třeba v únoru”. Je mi celkem nepříjemný odpovídat majitelům štěňat, že stále nemám, a že to nemám jak ovlivnit…
mám trochu jiný dotaz - setkali jste se někdo s tím, že vám plemenná kniha “schválně” zdržuje vystavení PP? Po tel. dotazu, kdy nám doručí PP, je nejdřív řečeno, že snad do 14 dnů. Volala jsem po dalších 3 týdnech a dověděla se: “až to bude, tak to bude, třeba v únoru”. Je mi celkem nepříjemný odpovídat majitelům štěňat, že stále nemám, a že to nemám jak ovlivnit…
Nevím teda, jaký máte plemeno, ale u nás se jednu dobu stávalo, že PP chodily až skoro v půlroce věku štěňat. Mně přišly brzo, ještě před odchodem štěňat do nových rodin, ale přidala jsem paní do obálky úplateček. 😉
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 09.09.2025, 14:22:50
Jako fakt úplatek?😲 Koukám, že se mám ještě co učit. Patříme do skupiny španělů. Štěňata mají 4 měsíce, na PK vše dodáno a furt nic. A po tom tel. uzemnění - že třeba až v únoru, počítám s tím, že jestli nás měla na stole, tak teď jsme na dně šuplíku🙄