Aktuálně: 2 730 inzerátů228 765 diskuzních příspěvků18 524 uživatelů

Orná půda - možnost chovu koní

Berta (neregistrovaný) 04.02.2025, 07:46:25 xxx.xxx.10.157

Zdravím, chci se optat jakou máte zkušenost s pozemkem vedeným jako osrná půda? Mám možnost pronájmu pro chov koní, ale zajímá mě jestli to není problém oběhnat to ohradníkem a dát tam přístřešek jako je na fotce. Děkuji.

Obrázek
Coudas
Coudas 04.02.2025, 08:35:19 xxx.xxx.120.105

Pokud to chcete mít úřednicky úplně spravně, tak podat na územní plánování (stavební úřad) příslušného městského úřadu žádost o územně plánovací informaci. Do tiskipisu uvedete číslo pozemku a svůj záměr, oni vám odpoví, jestli jo či ne. Na obci se můžete zeptat taky, ale tam většinou ani neví, co v tom územáku je, a v rámci zachovaní klidu a sousedských vztahů vám řeknou, že nic. Také je asi důležité, jestli na svém pozemku pronajímatel toto chce a povolí, ale předpokladam, že když vám to chce pronajmout, tak asi ví na co. No a nebo to můžete udělat jako drtivá většina koňáků, kteří si myslej, ze se jich nic takoveho netýká a prostě to udělat a řídit se hesly “kdo se moc ptá, moc se dozví” a “kde není žalobce, není soudce”. Jen se pak občas diví.

Coudas
Coudas 07.02.2025, 12:25:57 xxx.xxx.120.100

Oprava - omlouvám se. Právě jsem se dozvěděla, že úřad územního plánování je od loňského července zrušen. Takže se ptát na příslušném stavebním úřadě.

sharingan
sharingan 07.02.2025, 12:33:20 xxx.xxx.137.199
»
Odpověď na příspěvek uživatele Berta z 04.02.2025, 07:46:25

Zdravím. Obdobné dotazy jsou řeším i v náplni své pracovní činnosti. 

Co se týče samotného druhu pozemku - to je vcelku jedno. 

Podstatné je, co říká platný územní plán dané obce. Ty jsou dnes běžně k nahlédnutí na internetu. Z toho se dočtete, co je to konkrétně za plochu, a jaké jsou běžné a jaké jsou přípustné využití. 

Dále pak můžete na příslušném stavebním úřadě podat žádost i předběžnou informaci - tj. jestli jste si věc správně dle územního plánu vyložil a případně zda a jaké jsou tam podmínky. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.