jako aby chodila uplne v klidu u nohy? a potrebujete to? 😂
jak pisu, naucit se da cokoliv. Je otazka priorit -kolik casu a usili tomu clovek chce venovat. Predelavani podstaty psa stoji usili jeste vice a klidne se to bude muset pripominat neustale.
me by to za tu praci nestalo. Jen at je vesela a hrava, kdyz mi u toho netrha ruku v rameni 🙂
Je pes normální - To je Rumíček, to byl Ešus, ti jdou prostě s tebou jak se to naučí.
Je pes dozadnej 😀 - ten se cárá za Tebou, vždy min. o půl kroku
A pak je hovado dopředné, zbrklé a to se furt dere dopředu, prostě jak je to blbý, nedokáže se udržet v tý pozici, nohy to nesou dopředu o půl kroku, o krok. A je to flekatý.
A pak jest jeste jeden druh a ten by mohl byti nazyvan “hovado bocni”.
Tento druh zastupovala nebozka Cirila. Ona sla vzorne u nohy. Fakt vzorne, rameno na stehno, ani o pidu dopredu, ani o pidu dozadu. Jen to bylo presne pul metru ode mne. Vzdycky. Predevsim na zkouskach. Rozhodci ponekud tapali jak to maji kurnik sopa hodnotit 😀
Jedinou vyjimku to zvire delalo ve chvili, kdy vylezla z rybnika. To se naopak nalepila na nohu tak tesne, ze se hezky vydimala do me holinky a otrela do kalhot … a pak, kdyz proschla, zas udelala pulmetrovy odstup, mura jedna 😀
S tím pamlsovníkem je to docela dobrý nápad. Vyzkouším, to by mohlo fungovat. Jako ano, s tou zalomenou hlavou chápu váš pohled. Zakopnutí nehrozí, v tom jsou psi mnohem šikovnější než my lidé. Cílem je naučit psa chodit u nohy. Takže s pamlskem je to pouze dočasné na cvičišti, až to bude ovládat půjde pamlsek bokem. Nesnáším když pes na vodítku tahá to je jedna věc a protože bydlím sice na menším městě, ale lidí se pohybuje po parku dost, je lepší když se mi drží blízko u nohy. Ty pohledy protivných důchodkyň nemám zapotřebí.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 06.02.2025, 15:24:14
Né, no nepotřebuju, ale tak jednou za čas mě popadne puzení, že třeba existuje něco - čárymáryfuk 😀 - co nás k tomu dovede, ale je pravda, že s tímhle flekatým elementálem je cena-výkon naprosto v rozdílných číslech 😀
Predelavani podstaty psa stoji usili jeste vice a klidne se to bude muset pripominat neustale.
dík. takto mi to asi bude stačit, páč v člověku pořád je, že třeba něco neudělal a mohl (jasně, pořád je tam to, že možnosti jsou, ale…) . Tak jo, my si to necháme tak, jak to máme
Jen at je vesela a hrava, kdyz mi u toho netrha ruku v rameni
a ještě 1x dík, je to pravda. Ruku už mi roky v rameni netrhá, tak co vlastně do toho šťourat, lepší je užívat si, co máme. Já jí to dneska řeknu.
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 06.02.2025, 15:29:56
😄
Hovado boční 😀 😀 , jo na tuto variantu jsem zapomněla, tu má v repertoáru občas taky, ale nemá to tak vycizelovaný v tom použítí, jako měla Vaše Cirila.
Odpověď na příspěvek uživatele Bardog z 07.02.2025, 07:46:10
kouzlo toho, ze pes kouka nahoru na pamlsek ( a netaha) je v tom, ze ten pamlsek muze kdykoliv dostat. To kdykoliv = chvile odmeny - je naprosto stezejni v procesu uceni.
Jestli si date pod ruku ledvinku - tou psa asi v pravou chvili neodmenite. Odmena bude mit zpozdeni. neoznaci psovi kdy se chova dobre/spravne vcas… A kouzlo vyprcha. jako vyprchalo na hracku.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 07.02.2025, 13:51:13
Co bych rikala. Sikovna borderka na jakoby vyukovem videu, kde se nic neuci, protoze uz to umi. Kdo vi, na co kouka - ano, funguje to tak. a vysledek bude teda spis sport chuze nez ta bezna. K te bezne chyby jeste mnoho dalsich informaci.
Ale zkuste jen podle tohohle ucit nedotceneho psa.
Nedavnoo jsem videla video s takovou strasne sikovnou babou, co dela skolku - a ta teda co rekla, to sedlo. a bavila se o beznych majitelich i psech, co proste potrebuji pomoci v beznem zivote. To byly funkcni rady. Jdu hledat…ale neslibuji 🙂
jen takovy povzdech - ale ten net je zasekany takovymi nesmysly 🙄ne, kdo neco vi a umi jde dohledat, ale kdo ma jak uspesnou kampan, ten se nabizi. ale ze vsude. jak zluta zimnice 🤮
….pro mně sportovní chůze s pidi psem velký problém, protože nemám orientaci pořádnou, kde zrovna pes je…takže teď se učím chodit rovně nečučíc na psa já s tím, že na place se mnou někdo je a přesně mi říká jak pes jde a kdy odměnit….když trénuju sama orientuju se v prosklených částech budov, podle stínu psa a tak všelijak podobně….a ještě umím vytočit levé oko abych alespoň trochu viděla na psa, ale za to jsem káraná…
….pro mně sportovní chůze s pidi psem velký problém, protože nemám orientaci pořádnou, kde zrovna pes je…takže teď se učím chodit rovně nečučíc na psa já s tím, že na place se mnou někdo je a přesně mi říká jak pes jde a kdy odměnit….když trénuju sama orientuju se v prosklených částech budov, podle stínu psa a tak všelijak podobně….a ještě umím vytočit levé oko abych alespoň trochu viděla na psa, ale za to jsem káraná…
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 08.02.2025, 11:12:34
Toto jsem koukala minulý týden, děkuju.
ad nesmysly: neustále se mi všude cpe Jan Šťastný, od A do Z se mi to vůbec, ale vůbec nelíbí, chová se k tomu boxerovi jak idiot je to přesně o tom - kdo si zaplatí, ten je vidět