Ha, ha, ha. Odpuzovače?
Pomůže pořádnej hafan.
Funguje odpuzovač z bylin a koření? Kočky mi chodí vykonávat potřebu na skalku, potřebuji ochránit území 5x5 metrů. Už jsem zkoušela chlupy z velkého psa v síťce ale nepomohlo. V marketu mají odpuzovač koček ve spreji. Složeno z bylinek a koření. Klidně vyzkouším ale prvně se ptám abych neskočila na marketingový tah. Hned vedle měli i odpuzovač na psy.
Upřímně, moc tomu nevěřím. Doma jsem za ty roky, co mám kočky, vyzkoušela leccos a … nic. Ale tenhle spray ne, pravda.
Ha, ha, ha. Odpuzovače?
Pomůže pořádnej hafan.
dle videí na internetu se kočky bojí okurek…zkusila bych nastražit okolo skalky salátové okurky 😀…
a teď vážně. Nemyslím si, že by ty odpuzovače pomáhaly…to už bych spíš zkusila okolí postříkat šťávou z citronů nebo něčím podobným…naše kočky to úplně nesnáší. Jestli to pomůže, to netuším. Taky jim vadí alobal a oboustranná lepicí páska. Já mám ale kočky jen doma, jak to dát kolem skalky taky nevím.
Ale v rodině jim přestala cizí kočka na zahradu chodit, co pořídili takový ten rozprašovač vody na trávník.
Viděla jsem kdysi na internetu i nějaké rozprašovače proti kočkám na pohybové čidlo, ale jestli se to dá koupit u nás a jak dobře funguje taky netuším. Někdo to ukazoval na videu, že kočka pak nechodila na kuchyňskou linku, jelikož to vždy zasyčelo a stříklo vodu.
No a nebo to leda zasypat kamínky, nebo něčím odekorovat, aby v tom kočka nemohla hrabat.
Jako možnost bych viděla i to, dát někde nádobu do kouta zahrady s kočičím stelivem…možná vám kočky budou chodit tam a skalku nechají napokoji. Jestli ty kočky patří sousedům, měli by vám na to přispět oni 🙂…jestli nepatří nikomu a jsou to toulavky, možná bych zvolila i nahlášení a odvoz do útulku. Jen nevím jestli v okolí něco takového máte, kde vezmou toulavou kočku. Obce se většinou tváří, že to není jejich starost.
tak ony ty toulavky budou dost pravděpodobně patřit ob sousedům, a obobob……
rozprašovače vody by fungovat měly
kočičí wc po zahradě…no proč ne, já načapala cizího kocoura na kočičím wc v kuchyni 😄
a taky by pomohl vlastní zlý hlídací kocour 😎
jinak tedy konání potřeby (velké) na skalce obvyklé nebude, ony si potřebu rády zahrabávají
No…jen aby vlastní kocour nebyl lákadlo pro ty ostatní…kamarádka si tehdy k baráku donesla kotě. Do té doby s cizíma kočkama neměli problém. Jak trochu povyrostl, chodili ho mlátit k nim na zahradu kocouři z okolí a značkovali kde co…moc mlátič to nebyl. Nakonec se z něj stal kocour domácí, jelikož byl neustále dobitý.
Leda chodit po útulcích a hledat nějakýho kocouřího trhače 😀…
dle videí na internetu se kočky bojí okurek
Moje teda ne.🙂A citrón ani alobal taky nezabral.
Jasné, ono to bude všechno dost individuální. Našeho kocoura velmi uráží i krájení cibule v kuchyni…to se zaksichtí a pakuje se do jiné místnosti 😀…
Kamarádky kocour zase má rád vodu. Jednou ho zkusila “za trest” postříkat rozprašovačem a kocour vypadal, že chce ještě. Teď se musí zavírat v koupelně, když se sprchuje, protože jí leze pod sprchu 🙂…vlastně jí leze i do akvárka, do dřezu, rozťapává všude vodu z fontánky a tak.
Moje máma přísahá na to, že kočky nechodí na místa, která posypala mletým či drceným pepřem.
Sama zkušenost nemám.
Ha! Pepř jsem ještě nezkusila.
Ten pepř máma kdysi taky zkoušela - na chalupě, kde se přes týden mohly kočky vyřádit. Myslím, že jí to taky vycházelo.
Já po přestěhování do Domečku zkusila levanduli - že prý ji kočky nemají rády…… Mouses má jiný názor. Stejně tak na vodu, bude hodiny lítat po zahradě a chytat proud vody. Je to zkrátka individuální. Ale je fakt, že ty kočky, co měly okurku za zády, pěkně levitovaly 😀
Já to vyzkoušela doma a žádná levitace se nekonala.
Pepř nefunguje. Nic nefunguje.
No mně funguje pletivo - že když vyseju , prdnu na to pletivo a sundám to /bože to je pak piplačka/, až rostliny vzejdou. Třeba by pro dočasný stav mohla zadavatelka dát na tu skalku taky pletivo, obsypat to tím pepřem a ! možná - co zkusit nějaký éterický olej tam nakapat? třeba eukalyptust - teda nevím, jestli kočkám vadí, ale prostě éterický olej je intenzivní, intenzivnější, než rostlina samotná.
Pletivo. Jasně. Nechtěla jsem to rozepisovat. Ségra to tak má. Vždy cca 4 záhonky
v oplocence, ale položit pletivo pomáhá taky, mívala jsem to, když jme měli pipky.
ale tak zase kdo má krásnou skalku, tak se mu ji nebude chtít schovávat pod poklop… Něco jiného je záhonek a něco jiného kytičky…
Taky bojujeme s větrnými mlýny… tedy s kočičáky z okolí. Marně. Pokud jsme doma, vyháním (třeba hrnek vylité vody shůry balkonu je dobrý šok - trefila jsem se 😄 i Yoda je umí zahnat - ale dává si dobrý pozor, aby kocoury náhodou nedohonil…) - ale jinak si iluze nedělám. Jak nejsme doma, mají kocouři pré a my bobky v záhonech
Mívala jsem vždy připravenou větší injekční stříkačku. Perfekt, ale to tam musí člověk být.
něco na čidlo? Co by se začlo pohybovat, spustilo hluk?
Já jsem to pletivo myslela právě dočasně, že by se tam ty hajtry třebas za spolupráce
pepře
éteráku a nějakých dalších vymožeností odnaučily chodít? Kdyby tam ani nemohly hrabat?
Blbost?
rapotačka:Mívala jsem vždy připravenou větší injekční stříkačku. Perfekt, ale to tam musí člověk být.
Samozřejmě na vodu. Má to dlouhý dostřel a skoro vždy zásah, aspoň trochu.
Jo, to si někdo splete levanduli a šantu
a pak se diví.