jejdanánku, co to? Kdo to? Proč to? 😲Už se těším, až tu někdo bude psát, jak mu to slípky baští o sto šest a pořád žádné vajco 😄 A že se jistě najde “chovatelů”, kteří to svým svěřencům koupí🙄
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.03.2025, 09:33:07
Krmný sýr je odpad při výrobě sýra. Odkrojky, popraskané zrajici sýry které už není možné využít jinak. Ani k výrobě tavených sýrů. Čili odpad za jehož likvidaci se platí.
No a byva toho hodně,tak výrobce krmiv pro psy dostal nápad že k tomu dobře prodá i otruby…
Krmný sýr není odpad, odkrojky zrajících sýrů, nýbrž zbytky mozarelly, Vetamix toho má obří zdroj asi 20 let a co neprodá pro psy, dává do těchto a pod. směsí. Je bez slaného nálevu, a kdybyste ze sebe nedělali odborníky a něco si o tom přečetli, až pak dělali závěry chovatelů s padesátiletými zkušenostmi, dovíte se, že mozarella má 3x méně sodíku než sýr typu camembert např. a stejně sodíku má např. filet z pangase, maso a ryby obecně mají mnohem víc sodíku než tyto rozpatlané sýry, kdo by to byl řek…
Problém je tady tuk, je ho moc, tohle by se dalo použít na třetiny; zrní a k tomu třetinovou dávku tohoto.
Za 60/kg mě to ale nezajímá a Vetamix už vůbec ne.
Víte, kolik sodíku sodíku krmíte v komerčních směsích?
Víte, že takové sterilizované produkty nepotřebují, na rozdíl od tradičních směsí, konzervaci BHT a propylgalátem? A toto pak konzumujete v těch luxusních domácích vejcích.