Láska je jen slovo - tak přesně ! Kdysi hodně dávno, půjčila mi ji kamarádka, hltala jsem ji a četla nepřetržitě…marodila jsem, děti malinké, manžel doma na paragrafu a já četla😀…potom jsem si ji koupila, ale už znovu nepřečetla, chystám se na to ale nyní…jsem zvědavá, jestli mě taky tak uchvátí jako tenkrát, asi už ne..
Možná vás na ní uchvátí něco jiného než dřív. Mně se tohle stalo s knihou Věčně zpívají lesy. Četla jsem ji dávno, dávno. Pak jsem o ní přišla - “o co chceš přijít, to půjč”. Když jsem ji po mnoha letech sehnala, četla jsem ji úplně jinak a našla v ní, dalo by se napsat, jiný smysl. A co myslíte? Už ji zase nemám 😕.
Je super, že existujou knihobudky…já knihy do antikvariátu nenosím, ale do tý knihobudky ráda odevzdám. Teď jsem vyklízela dcery studentský pokoj a měla tam spoustu knížek na které už je “stará” a už je nechtěla, tak jsme sbalili do tašek a odnesli…a když jsem šla kolem za týden, tak už tam nebyla ani jedna…tak jsem ráda, že se někomu hodily a při dnešních cenách knížek….
Jen jestli si neuděláte plané iluze. Obdivovaly jsme knihobudku v Č. L. v parku, trochu to tam prolistovaly a přikvačil čilý důchodce a že tu knihobudku hlídá, že si odtamtud lidi odváží knížky na zatápění….barbaři.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 16.03.2025, 10:20:45
No vidíte, tak to by mě ve snu nenapadlo, že by tohle někoho mohlo napadnout. Ta naše knihobudka je ve vestibulu polikliniky…kolem jsou lavice na sezení a furt tam někdo dřepí, tak si myslím, že tam se tohle asi neděje, že by někdo bral knihy ve velkém na topení.
Možná vás na ní uchvátí něco jiného než dřív. Mně se tohle stalo s knihou Věčně zpívají lesy. Četla jsem ji dávno, dávno. Pak jsem o ní přišla - “o co chceš přijít, to půjč”. Když jsem ji po mnoha letech sehnala, četla jsem ji úplně jinak a našla v ní, dalo by se napsat, jiný smysl. A co myslíte? Už ji zase nemám 😕.
Proto knížky už zásadně nepůjčuju, hlavně teda ty, o které nechci přijít. Mám třeba celou sérii Sharpa, Saských kronik nebo Hru o trůny a to bych nikdy nepůjčila, v tomto jsem po zkušenostech fakt škrt. Stačilo mně, když jsem půjčila jedné známé Švejka a celý rok jsem to od ní loudila zpět.
U nás je knihobudka na vlakovém nádraží, dřív byla taky v parku. Na tom nádraží jsem si ještě nevšimla, že by jim to nějak mizelo, spíš se ty knihy hodně obměňují, dává tam vyřazené knihy i Městská knihovna.
eva (neregistrovaný)17.03.2025, 19:41:31xxx.xxx.163.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.03.2025, 11:25:44
Přesně tak - taky jsem půjčila na střední škole spolužačce ze základky Švejka, mamka se urputně bránila, kniha byla její ( myslím dokonce 2 díly ), já se ještě přimlouvala a už jsme ho neviděly.
Někdy v 80. letech ( byla jsem čerstvě vdaná ) šel v televizi nějaký dokument o Amundsenovi a Scottovi, byl to seriál asi, určitě bylo víc dílů…a vím, že jsme s mužem na to koukali a moc se nám líbil…zkusím to najít, určitě bych se podívala znovu.
eva (neregistrovaný)17.03.2025, 19:51:08xxx.xxx.163.62
Dokument jsem našla hned - patří to do filmu, ale psalo se o nich i tady - Nejvzdálenější místo na zemi - zkusím si stáhnout někde a podívat se znovu, tenkrát jsem to s napětím sledovala…